Lagbanner
2023-01-31 21:00

Inter - Atalanta
1 - 0

Inter vidare i italienska cupen efter en bra spelinsats

Inter vidare i italienska cupen efter en bra spelinsats

Inter tog emot Atalanta i Italienska Cupens kvartsfinal där de regerande cupmästarna var på tårna från minut 1. Matchen slutade med en 1-0 seger för Inter som stod för en imponerande spelinsats.

I den första halvleken var det total Interdominans. Spel med högt tempo och bra bollinnehav. Dock var Atalantaförsvaret kompakta men Inter var nära några gånger. Atalanta hade endast ett farligt inlägg under denna halvlek medan Inter hade flertalet småchanser där bollstudsen och domsluten inte var med Milanolaget.

Under den andra halvleken öppnades det upp mer ytor för båda lagen. Denna gång var det Matteo Darmian som fick bli matchhjälte efter ett läckert vänsterskott i minut 57. Därefter stängde Inter igen bra och Atalanta kom mest till halvchanser.
I semifinalen väntar vinnaren mellan Lazio och Juventus i ett dubbelmöte som kommer spelas i april. På andra sidan trädet där kvartsfinalerna ska spelas denna vecka möts Roma-Cremonese och Fiorentina-Torino.

Tre tankar efter matchen
Lukaku – Några felpassar här och där men idag bidrog Romelu Lukaku med fart, löpningar och styrka. Det är detta jag vill se, det ger Inter en tyngd i spelet som har saknats. Det som saknas nu är poängen och en lite bättre touch. Såg dock helt slut ut när han byttes ut. Totalt sett ett steg i rätt riktning.

Mittfältet – Om jag sågade mittfältet förra matchen måste jag hylla det idag. Det blir så mycket mer rörlighet och fart när Nicolo Barella spelar istället för Roberto Gagliardini. Idag stod alla Inters mittfältare för bra rörlighet och driv med bollen. Inters fösta halvlek var riktigt bra spelmässigt, även om det kunde ha skapats mer chanser. Får Inter tillbaka Marcelo Brozovic ska det vara den starkaste lagdelen. Det är just nu 50/50 om han är med i truppen till Milanderbyt.

Milan – Ett spännande Derby della Madonnina väntar på söndag. Inter har fått med sig helt ok resultat under januari och formen känns god, dagens match var helt klart ett steg i rätt riktning. Milan däremot har tappat det helt i januari med usla resultat. Däremot kan de ha fått välbehövlig vila då de faktiskt lyckades åka ut italienska cupen i åttondelsfinalen redan och har ingen vardagsmatch i benen.

Ska vi fortsätta på Milantemat verkar mittbacksstjärnan Milan Skriniar stanna i klubben tills juni trots allt. I juni kommer Skriniar skriva på för PSG och frågorna är många. Hur påverkar det truppens harmoni, vem ska ersätta i juni, kommer Skriniar vara bra när han spelar eller tagen av allt som hänt? Tråkigt med en spelare som går ut i media och pratar om att bli Inters motsvarighet till vad hans landsman Marek Hamsik var i Napoli.

Betyg
Inter ställde upp med sin klassiska 3-5-2 uppställning. Betygskalan är den klassiska 1-10 från La Gazzetta dello Sport men troligtvis med lite mer känslor inblandande.

André Onana - 6 – Fick knappt röra bollen i första halvlek. Testades mer i andra men var alltid på tårna och spelade äntligen med den pondus vi är vana att se.

Matteo Darmian – 7,5 – Blir bättre och bättre på mittbackspositionen och stod för ett fint mål idag med sin vänstefot. Jag har alltid undrat varför Darmian har femstjärnig vänsterfot på FIFA men idag fick jag veta varför. Hade även imponerande sju bollvinster idag och vann många dueller. En riktig MOTM-insats av 33-åringen.
Stefan De Vrij 6,5 – Gick att känna igen idag som den ledare han ska vara.
Francesco Acerbi – 6 – Lite markeringsslarv i första halvlek när Atalanta fick sin farligaste målchans. Döremot var han idag taggad och bidrog till Inters höga press.

Denzel Dumfries (ut min 79) – 6,5 – Kom runt på kanten bra och det var bara otur att inläggen inte hittade fram.
Hakan Calhanoglu (ut 71) – 6,5 – Skott i stolpen och dominerar mittfältet med sin teknik.
Henrik Mkhytarian – 6 – Gör jobbet ok när Inter för spelet i första halvlek. Farligt långskott i andra och många löpningar offensivt från den nyss fyllda 34-åringen.
Nicolo Barella – 6,5 – Idag märkte man hur saknad han var i helgen. Bra driv med boll idag.
Robin Gosens (ut 71) – 6 – En fin match, fick ett felaktigt gult kort i första halvlek och blev mer försiktig efter det.

Lautaro Martinez (ut 85) – 6,5 – Mycket delaktig i spelet och stod för en assist. Brukar annars komma till mer målchanser.
Romelu Lukaku (ut 71) – 6– Smarta löpningar och bra target, bollkänslan lite sämre. Det gick ändå känna igen Lukaku någorlunda idag vilket är det viktigaste, även om kraven självklart är högre.

Edin Dzeko, Federico Dimarco, Kristjan Asllani bytes alla in i minut 71 och bidrog positivt med kämpaglöd samt kunde behålla bollen bra. Danilo D’Ambrosio byttes in i minut 79 för att stänga igen och Joaquin Correa byttes in i minut 85 för att bidra med bolltapp.
 

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942023-01-31 23:34:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?