Lagbanner
”Zamorano fick mitt hjärta att bulta för Inter” - Interredaktionen har en ny skribent!

”Zamorano fick mitt hjärta att bulta för Inter” - Interredaktionen har en ny skribent!

Ända sedan Ivan Zamorano bildade anfallet tillsammans med originalet, fenomenet, Ronaldo har jag varit förälskad i det blåsvarta laget från Milano. Som chilenare var det alltid speciellt att se Zamorano ”balla ur” varje gång han gjorde mål. Allt från de viktiga målen mot Roma till ett mer ”betydelselöst” 3-0 mål mot Sampdoria. Sedan dess har det kommit och gått såväl stjärnor som mediokra lirare på Appiano. Oavsett vad så fortsätter hjärtat att bulta för Nerazzurri, i med- och motgång.

Även om viktiga spelare från den blåsvarta ryggraden har lämnat i form av; Handanovic, D’ Ambrosio, Skriniar och Brozovic har vi kvar flera spelare som axlar rollerna som bärande spelare på plan, samt kan ha en stark röst i omklädningsrummet. När f.d. kaptenen var frånvarande passerades kaptensbindeln mellan Skriniar (tills han valde att skriva på för luftslottet PSG), Brozovic och Martinez. Dock, som jag nämnde tidigare i texten, så tror jag att det finns flera spelare som kan agera vicekaptener och ledare efter den nyblivne lagkaptenen Lautaro Martinez. Till skillnad från sin landsman, och tidigare lagkamrat, Icardi så upplever jag att ”El toro” från Bahía Blanca besitter ett tydligare ledarskap och har mer pondus på plan. Sedan har man spelare som Barella och Bastoni som har varit med ett tag och visat sig vara tydliga ledare på plan.


Reflektioner under sommaren 2023

Den gode Simone Inzaghi får fortsatt förtroende som huvudtränare för Inter tack vare goda resultat i Champions League förra säsongen men även två titlar, den italienska supercupen och italienska cupen. Dock misslyckades man att vinna ligan, vilket var målet som den sportsliga ledningen hade satt upp. Återigen så är siktet inställt på att ta hem lo scudetto och sätta dit den andra stjärnan på emblemet. Även om man har blivit av med några nyckelspelare så anser jag att Marotta och gänget har jobbat hårt för att förstärka truppen med de små medel man har. På vissa positioner kan det bli svårt att hitta likvärdiga ersättare och då tänker jag framför allt på Onana och Brozovic. Den förstnämnda hade en otrolig förmåga att starta snabba uppspel och anfallsspel från sin målvaktsposition. På så sätt kunde Inters uppspel vara oförutsägbart vid flera tillfällen samt att man kunde spela ut motståndarna när de försökte pressa, vilket man exempelvis kunde se i CL-semifinalerna mot Milan och CL-finalen mot Manchester City.

Marcelo Brozovic har alltid varit en ovärderlig spelare och nästan "oersättlig" i sin roll på planen för Inter. Under de senaste säsongerna har vi blivit lite bortskämda med de km han svettades på plan och sin förmåga att ta sig ur krångliga situationer när motståndarna pressade. Lägg även till att han kunde använda sig av båda fötterna vid uppspelen, vilket gjorde honom oförutsägbar. Hakan Calhanoglu fick testa på att spela som regista när Brozovic var skadad och gjorde det godkänt, inte minst när han avgjorde mötet mot Barcelona på Meazzan. Som det ser ut nu så är tanken att Calhanoglu kommer att ersätta Brozovic på regista rollen. En snabb jämförelse mellan dessa är att jag anser att Brozovic är mer klippt och skuren för denna roll då han rörde sig överallt på plan och hade en bättre kommunikation med försvararna vid uppspelen och när han ville lugna ner spelet. Personligen anser jag att Calhanoglu blir något osäker när han är vänd mot försvararna och ska styra uppspelet. Turken är mer framåtlutad i sitt spel då han egentligen är en offensiv mittfältare om man ser till hur han spelade i Tyskland och i Milan där han spelade som en trequartista många gånger. Detta kanske leder till att Inter kommer att snabbt försöka få spelet på offensiv planhalva istället för långsamma uppspel som man kunde med Brozovic.

Som det verkar så är Yann Sommer klar för oss, vilket är en duglig ersättare. Sommer har visat sig på de stora scenerna under många säsonger och är väldigt rutinerad. Dock tvivlar jag på att han har samma uppspelsförmåga och fötter som Onana har. Oavsett vad är han mycket välkommen då jag själv anser att han är den sista pusselbiten i startelvan.

Sedan kommer vi till Big Rom- liraren som kom, med svansen mellan benen förra säsongen, efter att ha stuckit till Chelsea inför säsongen 21/22 för stora pengar. Lukaku hade skördat stora framgångar med de blåsvarta under säsongerna med Conte, vilket ledde till att man bärgade ligatiteln 20/21. Radarparet ”LuLa” hade ett grymt samspel mellan varandra, vilket gjorde att Inzaghi ville återuppleva detta under föregående säsong. Tyvärr så drabbades Lukaku av skador under hösten men repade sig under våren. Tanken var att Inter skulle köpa Lukaku från Chelsea men om vi ska lita på olika medier som cirkulerar för tillfället så har Big Rom bränt sina broar med de blåsvarta. Detta efter att han, tillsammans med sin agent, har förhandlat med Juventus bakom ryggen på Inter. Vi får se hur cirkusen slutar men om det stämmer så måste vi säga att belgaren behöver all psykologisk hjälp han kan få då han tidigare har nämnt att han aldrig skulle kunna representera Zebrorna från Turin för att sedan tvärvända.

Den som är tänkt att ersätta anfallsrollen efter Lukaku är Marcus Thuram som kommer från Mönchengladbach. Även om Marcus Thuram, son till den gamla franska stjärnan Lilian Thuram, har tagit nummer 9 så har han en historia av att spela som ytterforward/yttermittfältare. Det var först under föregående säsong han började spela som striker. Det blir onekligen spännande att se hur samspelet kommer att se ut mellan Lautaro Martinez och Thuram. Under försäsongen har det sett ganska trubbigt ut.

Förväntningar inför säsongen 23/24

Målet som den sportsliga ledningen har satt upp är att bärga ligatiteln. Även om man var nära på att skrälla och ta CL-bucklan så är det svårt för ett lag som Inter att satsa på att vinna samtliga turneringar. Personligen anser jag att vi har ett tillräckligt bra lag för att kunna vinna ligan men är inte helt övertygad, likt många andra inter-fans där ute, om att man har den bästa truppen. Man kommer att få kämpa mot Juventus, som bara har ligan att fokusera på, då de har blivit avstängda från all Europa-spel under kommande säsong. Anledningen är att de har fuskat med ekonomin. Undertecknad anser att ligatiteln är en mycket rimlig målsättning men inget jag förväntar mig till 100 % då jag upplever Inzaghi som en tränare som vill satsa på att vinna cuperna också. För att man ska kunna lyckas med detta är det viktigt att man roterar mycket och att man har en tillräckligt bra bredd i truppen. Milan ser också väldigt intressanta ut då man har fyllt på med många nya spelare. Frågan återstår ifall kvicka spelare som Chukwueze och Pulisic kan luckra upp de tighta försvarsspelen som serie A-klubbarna gjort sig kända för.

Just nu behöver vi få in en anfallare till, då Lukaku verkar vara på väg till Juventus, men framför allt anser jag att vi behöver en mittfältare med muskler. Om man tittar på vårt nuvarande mittfält så ser jag det som mer framåtlutat. Som vi alla redan vet om den italienska fotbollen kommer man vara tvungen att försvara ledningen emellanåt. Då behöver man få in defensiva mittfältare som kan vinna dueller på mitten, både på mark men framför allt i luften. Tidigare har vi haft Vidal och Gagliardini men nu har vi ingen som fyller den rollen. Vi får se ifall den sportliga ledningen väljer att hämta in en defensiv mittfältare.

Till sist vill jag nämna att jag uppskattar Lautaro väldigt mycket men tyvärr så kan han hamna i svackor under säsongerna, vilket gör Inters anfallsspel väldigt sårbart. För att kunna vinna ligatiteln är det viktigt att Il toro är jämnare i sina prestationer. Sedan är det även upp till Thuram att visa sitt värde och börja prestera omgående om man ska ha en chans.

Jag lägger hela min tilltro till Marotta och gänget för att skapa ett slagkraftigt lag som ska kunna möjliggöra klubbens målsättningar. Även om det saknas vissa delar så bygger man truppen ekonomiskt och smart. 

I med- och motgång, FORZA INTER!!!

 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-08-06 21:28:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?