Lagbanner
Kampen om startplatserna på Inters innermittfält
Vidal är klar för Inter.

Kampen om startplatserna på Inters innermittfält

Det sägs att man bör ha två bra spelare på varje position om man ska kunna vara med och utmana både i ligan och i europaspelet. Inters trupp är i skrivande stund lite för bred och det är hård konkurrens om platserna, framförallt på innermittfältet. Idag presenterades även Vidal vilket gör att konkurrensen hårdnar.

I den här artikeln tänkte jag gå igenom de nuvarande alternativen för Inters innermittfält och se vilka verktyg som Conte har till sitt förfogande. Det är spelare med olika styrkor som ska samsas och fungera tillsammans för att Inter ska kunna få ihop ett slagkraftigt lag inför säsongen 2020/2021. Nedan presenteras de i skrivande stund tillgängliga mittfältarna inklusive lite statistik från föregående säsong.


Brozovic (32 matcher, 3 mål)*
Trotjänaren på det centrala mittfältet som dessutom spelade flest matcher (sett till innermittfältet). Gjorde sin sjätte säsong i Inter och går därmed in i sin sjunde säsong i svartblått om han blir kvar (?). Det har nämligen varit en del rykten under sommaren/hösten som gjort gällande att kroaten skulle vara påväg bort. Fortfarande frågetecken kring hans lägstanivå.


Barella (27 matcher, 1 mål)*
Bortsett från Brozovic den innermittfältare som spelade flest matcher för blåsvart under den gångna säsongen. Endast 23 år ung har han redan tagit en tydlig plats på det centrala mittfältet i såväl Inter som i det italienska landslaget. En spelare både för idag och för framtiden. Bör vara given inför den kommande säsongen.


Gagliardini (24 matcher, 4 mål)*
Gagliardini har hunnit fylla 26 år och ska nu ha sin bästa tid i karriären. Doch har inte flytten från Atalanta blivit så lyckad som många trodde. Fick utstå mycket kritik i fjol då han bland annat missade öppet mål i en match där Inter senare tappade poäng. Bör inte finnas med i diskussionen kring startplatser.


Vecino (20 matcher, 2 mål)*
Uruguayanen kom från Fiorentina 2017/2018 och har spelat hyfsat regelbundet under sina tre säsonger i klubben. Han har nickat in avgörande mål och dragit på sig röda kort i fel valda tillfällen men allt som oftast stått för stabila insatser. Frågan är om det är läge för Vecino att gå vidare i karriären och leta en ny klubb med tanke på konkurrensen som uppstått?


Eriksen (Kom i Januari, 17 matcher 1 mål)*
Med sina 28 år fyllda är han i en perfekt ålder för att kunna ta det sista klivet och bli en av världens bästa kreativa mittfältare. Kom från Tottenham under januarifönstret men kom aldrig riktigt till sin rätt under sin första tid i klubben. Blev lidande av Contes spelsystem där det inte fanns något utrymme för kreativitet på det centrala mittfältet. Skulle må bra av att spela i ett 3-4-1-2 alternativt 4-2-3-1 istället för Contes föredragna 3-5-2. Behöver få speltid och förtroende i rätt roll om han ska kunna blomma ut ordentligt i Inter.


Sensi (12 matcher, 3 mål)*
Skador förstörde fjolåret för en av truppens mest talangfulla spelare. Alla såg vilken fantastisk potential som fanns där under den tidiga hösten innan skadorna förstörde allt. Otroligt kreativ och passningsskicklig där han även kan följa med framåt och bidra med mål. Kommer han kunna hålla sig skadefri säsongen 2020/2021?


Agoume (3 matcher, 0 mål)*
Talangfulle Agoume kom från Sochaux inför den förra säsongen. Född 02 vilket gör att han ännu inte har fyllt 19 år. En spelare med stor potential som skulle behöva lånas ut för att få den speltid som han behöver. Endast ett fåtal inhopp under fjolåret.


Vidal (Nyförvärv)
Idag presenterades Vidal som ett nyförvärv som är tänkt att ytterligare spetsa det centrala mittfältet. En spelare med förflutet i Contes Juventus men som spelat i såväl Bayern München och Barcelona under de senaste åren. Vidal har hunnit fylla 33 så det är ingen ungdom som plockas in utan snarare en vinnare som varit med i de stora matcherna. Bör vara tänkt att han ska ta en startplats och därmed direkt höja kvaliteten så att laget ska kunna utmana om titlar.


Nainggolan (Utlånad i fjol)
Köptes in för dyra pengar 2018/2019 och spelade en säsong i klubben innan han lånades ut till Cagliari under fjolåret. Har kallats hem då man inte ännu har hittat en finansiell lösning med Cagliari eller någon annan klubb för den delen. Gjorde en bra säsong i fjol där han bidrog med en hel del mål. Kommer han övertyga Conte om att få stanna kvar eller hittar man en lösning med Cagliari?


Mario (Utlånad i fjol)
Köptes in redan 2016/2017 men har aldrig riktigt tagit en plats i klubben. Har varit utlånad till West Ham och Lokomotiv Moskva men behöver hitta en ny klubbadress. Har ingen framtid i Contes Inter.


Sammanfattning
Tittar man på de tillgängliga innermittfältarna så ser jag det som att man har gott om alternativ. I mina ögon blir det en kamp om tre startplatser där Brozovic, Barella, Gagliardni, Eriksen, Sensi och Vidal får kämpa om platsrna. Om jag känner Conte rätt så kommer han att föredra att spela med hårt jobbande tvåvägsspelare så som Barella och Vidal. Frågan är om han kommer att ge utrymme för kreativiteten från Sensi och Eriksen? Annars blir det nog Brozovic och Gagliardini som får kämpa om den sista platsen. Detta förutsatt att man inte gör fler värvningar innan transferfönstret stänger.

Forza Inter!

*Statistik hämtad från soccerway.com

Magnus Wecksell2020-09-22 11:19:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?