Lagbanner
Siavoush Fallahi och Konrad Grönlund om Inters nya logga

Siavoush Fallahi och Konrad Grönlund om Inters nya logga

Siavoush Fallahi och Konrad Grönlund om Inters beslut att förändra Inters identitet mitt inne i en avgörande period för klubben. Annalkande ägarbyte och ett eventuellt tronskifte i Serie A räcker inte 2021 för FC Internazionale Milano.

Varför?

Det är den första konkreta frågan att ställa när man förstår vad som faktiskt sker mitt i en ovanligt framgångsrik säsong för Inter. Klubben som tagit sig ur mörkret efter många års vandrande utan ficklampa, karta eller kompass tar sig in på minerad mark när de under våren 2021 planerar dels ett namnbyte men också en ny logotyp. Den nuvarande logotypen är ett stilrent och erkänt snyggt monogram vars skönhet prytt Inter i olika varianter sedan grundandet 1908. 

Det har inte varit närvarande i alla Inters klubbmärken, det är trots allt 13 till antalet som har tillämpats genom de 113 år som klubben funnits. Den har dessutom sett till att passa in väl i samtliga tröjor som Inter burit sedan införandet 2014. Det togs fram som en hyllning till klubbens stolta historia då en annan variant som nästan såg likadan ut var klubbens allra första logotyp. Klubben och dess ägare har varit förteget kring den här nyheten och imorgon kommer förhoppningsvis klubben att breda ut sig kring sitt tillämpande av en modern och mer unik symbol. 

Arbetet har pågått sedan 2016 enligt uppgifter och nu när logotypen är officiell kanske man kan börja utvärdera det.

Ett namnbyte på gång också?

Gazzetta dello Sport avslöjade för ett tag sedan att tisdagen den 30:e mars skulle bli dagen då den nya logotypen blev officiell. Sedan ett par dagar tillbaka har Inter teasat att dagens datum skulle bli föremål för ett stort avslöjande. Nedräkningen har gjort att sociala medier har spekulerat i vad som kommer att offentliggöras. Men konsensus verkar vara att logotypen skulle komma före ett eventuellt namnbyte. 

Den lojala supportern Siavoush Fallahi är säker på att den nya loggan är genomarbetad och genomtänkt under en längre period.

- Jag tror inte det är en plötslig vilja, jag tror man arbetat på detta en längre tid men att det kommit ut nu och att tajmingen beror lite på hur säsongen går. Klubbarna i världen jobbar med att modernisera för att attrahera nya marknader och personer, för egen del så är jag inte så säker på att den moderna stilen är en pengamaskin men jag förväntade mig något värre när denna process startade, säger han om Inters rebranding.

Konrad Grönlund är negativ till logotypen men samtidigt så måste den få tid att växa på en. Men Siavoush tycker till skillnad från undertecknad att logotypen ser okej ut redan nu.

- Jag tycker loggan är ok, främst saknar jag de guldiga detaljerna som finns på den senaste loggan. Det känns dock som en flexibel logga där färger och utföranden kan ändras till det bättre.

Att logotypen kan funka i både merch och matchtröjor är inget som undertecknad tvivlar på det minsta. Och jag är inte heller förvånad över det faktum att Inter till slut valde att närma sig den internationellt gångbara felsägningen Inter Milan med sin nya logotyp och tillhörande merch. Men med tanke på reaktionerna så känns det som ett marknadsmässigt självmål som sätter en inte alltför positiv stämpel på Sunings annars ganska framgångsrika period som ägare av FC Internazionale Milano, nu när det är dags för ägarbyte till sommaren. Det är inte en bild Siavoush Fallahi delar.

- Jag tycker inte det här är ett marknadsmässigt självmål. Inter Milano känns som ett bra steg att ta och "I M INTER" I am Inter och I Am Milano känns som bra slogan för Inter i framtiden. Jag är positiv till Sunings tid i Inter, förutom värvningarna av Joao Mario och gabigol har de fram till coronavirusets utbrott utvecklat Inters ekonomi och byggt en slagkraftig trupp med möjlighet till värvning av tränare som Conte och spelare som Lukaku, säger han om den kinesiska ägargruppen som har för avsikt att sälja Inter.

Logotypen och förenklingen av namnet är en symbol av tiden vi lever i, anser jag. I tider som dessa är det nog bara en försmak av vad som kommer ske med många av världens största klubbar. Siavoush tror att det har med den oundvikliga europeiska Superligan att göra.

- Jag tror Inter tittar på en framtida superliga och då har tittat på att modernisera loggan för att hänga med. Samtidigt vill man säkerligen öppna för nya marknader och försäljningsmöjligheter. Utöver det så vill man tydliggöra Inter Milano, klubbens samband med staden. Jag hade inte haft något emot att ha kvar den gamla loggan men förändringen skulle komma förr eller senare och jag gillar Inter Milano då Inter i världen ofta felaktigt kallas Inter Milan vilket vi vill bort från, avslutar Siavoush Fallahi.

Sammanfattningsvis så är det tydligt att vi har olika åsikter om vissa saker gällande logotypen, men vi är överens om en del också. Redaktionen vill gärna veta vad era tankar är om Inters nya logga.

Skriv gärna en kommentar här under!

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-03-30 11:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?