Lagbanner
2020-01-26 12:30

Inter - Cagliari
1 - 1

Lågan har slocknat - Inter 1-1 Cagliari
Stjärnskottet Lautaro Martinez - målskytt och utvisad idag

Lågan har slocknat - Inter 1-1 Cagliari

Ett Inter i skakig form tog emot Cagliari som var i ännu sämre skick. Med Brozovic skadad och Young in i elvan, skulle man klara av att vinna ändå? Bortalaget från Sardinien ville annat och såg ut som det bättre laget i början av matchen. Lautaro Martinez såg dock till att ändra på det genom att spräcka nollan och efter det så lyfte sig Nerazzurri med publiken i ryggen. Tyvärr visade sig inte räcka för tre poäng och Inters fortsatta existens i den absoluta titelstriden hänger mycket på resultat

Nämnda Young och Martinez var i gott skick och hotade på olika sätt. När timingen saknas stundtals i defensiven så återstår den goda känslan för inlägg och inspel för engelsmannen. Lautaro å andra sidan var ett ständigt hot och kunde stått på två eller fler mål efter bara 45 minuter men det stannade där. Både Alessio Cragno och Samir Handanovic stod för fina insatser och när Nainggolan gjorde kvitteringen för bortalaget så kunde Inter inte göra något åt det. Tyvärr blev Bastoni syndabock andra helgen i rad, trots en bra match i stort. Och den unga och estetiskt tilltalande Interistin visade mod och styrka i tuffa situationer där unga spelare oftast viker ner sig.

Mittfältet höll inte alls sin vanliga klass och det kan vara avgörande i titelstriden att Marcelo Brozovic inte kan delta i alla matcher. Idag såg det helt klart ut som att det skulle bli svårt utan den kroatiska tuttocampistan. Cristiano Biraghi gjorde ännu en besvikelse till insats och man kan inte längre tro att han är lösningen. Detta samtidigt som Ashley Young gjorde en bra match och visade prov på mycket erfarenhet och en behövlig framåtanda. I framtiden bör Moses och Young spela mycket. Lautaro Martinez drog på sig ett rött kort på tilläggstid och kommer nu missa en eller två matcher. Därmed krävs det att laget kliver fram och kollektivt presterar på en mycket högre nivå när det nu nalkas avgörande i ligan.

Antonio Contes Inter såg för första gången på länge ut mer som Spallettis gamla Inter, ett lag utan förmåga att styra en match och göra något av det. Kanske saknades en gnutta individuell kvalitet då, men det var oförlåtligt tråkigt att kolla på. Idag såg vi en insats utan någon större gnista och med en nonchalans som gjorde att Cagliari, utan vinst i två månader, kunde lämna Giuseppe Meazza med poäng. Ikväll kan Juventus och Lazio dra ifrån lite grann och det lämnar Nerazzurri i en jobbig sits. Det måste till en vinstsvit nu och ledarna måste kliva fram och visa varför Inter ska vara där de vill vara.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-01-26 14:44:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?