Lagbanner
Matchrapport & Analys : En missräkning från Nerazzurri.
Gå igenom försvarsspelet kanske?

Matchrapport & Analys : En missräkning från Nerazzurri.

Matchen skulle inte sluta så här. Efter att ha lett matchen med 2-0 så tappar man mot ett välfungerande Bologna så att matchen slutar oavgjort. Trots en forcering på slutet lyckades man inte kamma hem segern.

Matchrapport
Matchen började likt många andra Inter-matcher, nämligen att de blåsvarta tar tag i matchen direkt för att gå på ett tidigt ledningsmål. Detta gav resultat direkt. Redan efter kvarten spelad stod det 2-0 till hemmalaget där Acerbi inledde målskyttet med en nick på en hörna. Andra målet stod Il capitano för på ett riktigt snyggt sätt. Efter att man lyckats vinna bollen högt på Bolognas planhalva så skjuter Martinez ett hårt distansskott som borrar in sig i Skorupskis vänstra sida.

Sedan hände det som inte fick hända. Minut 19 pekar domaren på straffpunkten efter att Lautaro Martinez gör ner Ferguson i straffområdet. Helt onödigt med tanke på att Ferguson hade förmodligen ändå skjutit bollen 20 meter över ribban om han kom åt den.
Orsolini gjorde inga misstag från 11 meter och reducerade resultatet till 2-1.

Andra halvlek fortsätta likt den första där hemmalaget ville utöka ledningen och Bologna stod tätt. I en hög Inter-press så fick Ferguson bollen på mitten där han på ett tillslag tjongade iväg en chansboll till snabbe Zirkzee. Zirkzee fick tag på bollen men chansen såg ganska harmlös ut till en början då han stod, mer eller mindre, själv mot tre Inter-försvarare. På något vänster kunde Bolognas nummer 9 vända sig om och måtta var han skulle placera bollen. Dålig kommunikation ledde till att det blev ett hönsgård.

Inter försökte pressa för ett ledningsmål utan resultat. Sánchez bredsidade in en boll men tyvärr så blåstes den av för offside, vilket var korrekt.

Förväntningar - 3 punkter


Anfallsspelet - Det saknas muskler
Återigen, lite hårt att klaga på målskyttet. Vi lyckas ändå gå upp i tidig ledning där både Acerbi gör mål och även skytteliga-ledaren Martinez. Däremot vill jag hävda att vi saknar muskler där i fram. Även om jag ser Thuram som en anfallare med mer pontential och bättre för anfallsspelet än den gode Dzeko så är det just den typen av targetplayer vi saknar. Vi kanske hade kunnat forcera bättre på slutet om Arnautovic var tillgänglig men vi har ingen som kan suga upp bollar och/eller vinna bollar i luften. Man slänger in Sánchez som aldrig har varit den typen av spelare. Alexis är en spelare som huserar längre ner på banan och fungerar bäst som en kreatör. Att slänga in Sánchez och förvänta sig att han ska kunna hålla bort Bolognas mittbackar är bara naivt och dumt. Skulle hellre använda mig av De Vrij som targetplayer på slutet för att kunna vinna höga bollar. För att dra en parallell för att tydliggöra vad jag menar så kan man titta på bytet mellan Dimarco och Carlos Augusto. Dimarco är tekniskt sett en bättre spelare där han både kan spela som en inverterad vinge men även komma runt på kanten och slå in fina inlägg. Med Augustos intåg kunde han ta sig an Bolognas högra sida som var ganska trötta. Han tog sig förbi flera gånger och gjorde en bra insats. Man behöver den typen av spelare i anfallet också, en spelare som kommer in med fysik och snabbhet som utnyttjar mittbackarnas trötthet.

2. Parvards första misstag…
Han ska inte ensam klandras för detta då det var en kommunikationsmiss mellan honom och Bastoni i första hand. Här är det viktigt att de pratar med varandra för Bolognas kvitteringsmål var totalt onödig sett till matchbilden. Bologna fick en gratisbiljett in genom att klantig aktion av kaptenen som blev till straff och sedan bjöd man Zirkzee på målet. Här måste Parvard och Bastoni prata med varandra för att sätta pressen direkt. Hade Bastoni pressat direkt (då han var närmast) så kan jag lova att deras chans hade runnit ut i sanden. Detta fick bli en dyrbar läxa för Parvard. Kanske italienskan som brister?

3. Taktik - Kompakta? Njaaaa….
Bologna hade några sporadiska försök till anfall men Inter lyckades många gånger stänga ner dem eller tvinga bak dem till sin egen planhalva. Däremot vill jag inte ta något från Mottas lagbygge. Det är ett välfungerande lag som vet hur de ska positionera sig på plan och även hur de ska hantera sina motståndare när de pressar. Dock ledde vi med stabila 2-0 och därför ska man inte bjuda in dem på detta sätt. Så nej, man var inte kompakta idag. Kvitteringsmålet var undermåligt gjort av försvararna och jag hoppas att man tittar igenom ordentligt hur man ska hantera taktiska lag som Bologna. Man tänker en del på Sassuolo matchen där man var dålig i presspelet båda tillfällena mot Berardi. Man måste lära sig något av detta och detta snarast!
Btw, vad var det jag sa om att Sassuolo skulle förlora efter vinsten mot Inter? Monza drog till Mapei och klädde av dem enkelt.

Då återstår frågan, kommer vi att vara serieledare inför landslagssamlingen? Milan möter Genoa på bortaplan ikväll. Skulle lillebror vinna den matchen så blir de ensam serieledare. Även om man asfalterade Milan tidigare i höst så spelar det ingen roll. Lag som Milan kommer inte låta en att andas så därför är det viktigt att man vinner dessa matcher också.


I med och motgång, FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-10-07 18:04:50
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?