Lagbanner
Matchrapport & Analys : En svårtuggad lunchmatch i Empoli.

Matchrapport & Analys : En svårtuggad lunchmatch i Empoli.

Inter fortsätter att vara serieledare efter en långsam och segdragen match på Stadio Carlo Castellani. Dimarco fick trycka dit matchen enda mål och därefter kunde man koncentrera sig på att kontrollera matchen.

Matchrapport
Jag kommer att fatta mig väldigt kort då det fanns inte mycket att observera. Inter hade matchplanen att försöka göra 0-1 tidigt i matchen men Andreazzoli ville stänga igen butiken och hålla den igenbommad resten av matchen. Inter hade några chanser där bland annat Thuram gjorde ett mål som blev korrekt bortdömd för offside. 
Empoli hade inte så stor lust att försöka skapa något av värde utan deras anfallsspel var såååååå långsam så att man hann med att hälla upp en kaffekopp i köket, snacka lite med familjen, för att sedan komma i tid till att empoli-spelaren numero uno hade slagit en bredsida till empoli-spelaren numero due när de försökte bygga upp ett anfall. 

Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek inleds ungefär på samma sätt. Det det kanske fanns någon vilja från någon empoli-spelare att skapa ett anfall genom någon löpning men vad spelar det för roll när passningen aldrig slås i offensiv riktning. Inter försökte vara lite mer rörligare i anfallsspelet och försökte med några kombinationer som resulterade i några hörnor. 
Helt plötsligt så hände det, minut 51, så skulle nollan spräckas. Hakan Calhanoglu slår en dålig hörna som går på den första stolpen som rensas ut till Dimarco. Federico Dimarco tvekade inte. Han såg sin möjlighet att genom sin fina yttersida trycka dit ett fint distansskott i Berishas vänstra kryss. Ett riktigt fin delikatess från vår vänsterspringare. 0-1!!!

Resten av matchen var inget av värde. Ranocchia i Empoli hade en fin frispark som Yann Sommer räddade. I slutet av matchen så fick Empoli lite tryck på Inter men egentligen så hände det inget. Det var mest publikens jubel som gav sken av att Empoli skapade farliga lägen men jag förstår dem. Det är inte varje dag en Empoli-spelare som slår en lyckad 10 meters-passning. 

Matchen slutar med att Arnautovic sträcker baksida lår och en 0-1 vinst.

Förväntningar - 3 punkter

Taktik - Här gick det inte att ”städa av”.
Ganska långsam match. Även om detta kan vara en fördelaktig matchplan för Inzaghi och kompani. Men Andreazzoli och Empoli hade gjort sin läxa efter 0-7 matchen mot Roma. Försvararna var väldigt tighta och kompakta. Det var väldigt svårt för Lautaro Martinez och Marcus Thuram att få utrymme att spela i. Två spelare var direkt på Lautaro samt att press-och understödet fungerade effektivt mot en svag Thuram för dagen. Däremot behövde man inte oroa sig över att Empoli skulle ”skada” Inter då anfallsspelet höll division 6-klass. Har aldrig sett ett sådant långsamt anfallsspel. Själv räknar jag inte med att vi ska kunna köra över alla motståndare med flera mål, framför allt mot lag som ligger lågt som Empoli. Dock måste Inzaghi hitta ett bättre sätt att lösa dessa situationer. Även om det aldrig var ”farligt” på slutet så kunde Empoli ha fått en turlig boll med sig i straffområdet och tryckt in kvitteringen.

2. Regista
Skönt att Hakan kunde spela. Det är en stor skillnad på lugnet och tempot laget besitter när vi har en regista som vet vad den ska göra på plan. Det handlar inte om att slå sin gubbe och göra distansmål från 35 meter. Det är oerhört väsentligt att registan vet var den ska stå under matchen beroende på matchplan samt när den ska gå till anfall eller när den ska lugna ner spelet.
Turken briljerade inte idag men han var den spelare som höll laget som en enhet. 

3. Martinez & Thuram / Sánchez & Arnautovic
Och helt plötsligt var de tre. Arnautovic hoppade in istället för Lautaro Martinez i andra halvlek och man såg att han var revanschsugen. Han gick in i duellerna, vann boll på offensiv planhalva och kunde suga upp bollarna högre upp på banan. Tyvärr sträckte sig vår trippelvinnare i baksida lår när han skulle försöka få ordning på en djupledsboll. Direkt fick man känslan av att han kommer att vara borta året ut. Oerhört tungt då han är en spelare som med sin erfarenhet samt sin förmåga att vara en bra targetspelare som blir svår att ersätta. Sánchez är en spelare som kan ta sig genom trånga utrymmen och kan driva upp bollen men han har inte den styrkan att hålla emot försvarare på samma sätt. Vi får se hur allvarlig skadan är.

Martinez och Thuram hade inte en av sina bästa dagar på jobbet. Inzaghi och staben behöver gå igenom taktiken ordentligt då på onsdag kommer sassarna och besöker Meazzan. Som vi redan vet så är Sassulo något av ett ”Boogie-team” för Inter, även om vi slog dem två gånger om ifjol.

Man ska inte klaga. Vi leder ligan och har enbart släppt in en boll. Nu laddar vi batterierna och går in som vinnare kommande vecka.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-24 21:16:26
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?