Matchrapport & analys : Genoa - Inter: Bittert...
Saknade skärpan denna kväll...

Trots ett spelövertag och mängder av målchanser lyckades man aldrig återvända till Milano med 3 poäng. Efter Thurams Doppieta så fick hemmalaget en gratisbiljett in i matchen i form av en straff på tilläggstid som Junior Messias förvaltade väl. Premiäromgången slutade oavgjort vilket man kan betrakta som ett orättvist resultat.

Matchrapport
Länge var man inställd på att man skulle vara tvungen av att använda sig av fulstream eller dylikt för att kunna titta på kvällens match. Som tur det kunde TV4 fortsätta sända världens finaste liga och även kicka igång Serie A genom att sända de italienska mästarna. Vitklädda Inter äntrar ett kokande och fullsatt Luigi Ferrari.

Matchen inleddes ganska försiktigt där hemmalaget koncentrerar sig på att ligga rätt i positionerna, vilket tvingar Interspelarna att passa mycket i sidled. Det skulle dröja till minut 7 tills vi fick se ett organiserat anfall av bortalaget. Snyggt spelade sig Interspelarna på one-touch ända fram till Thuram som utmanade in i straffområdet och fick till ett avslut som Gollini fick rädda. Efter detta läge började Inter spela sig fram på motståndarnas planhalva på ett tydligare sätt.

Efter ett tag började det framåtlutande spelet att mattas av från bortalaget. Detta bjöd Genoa in i matchen. Minut 20 spräckte hemmalaget nollan på Sommer. Vogliacco nådde högst på ett inlägg från en frispark på Inters planhalva och nickade den mot mål. Sommer lyckades inte greppa bollen utan den studsade tillbaka rakt ut och då fick samme spelare chansen igen att göra mål från nära håll. 1-0 till Genoa…

Nu måste man visa att man är mästare. Det såg lite oroväckande ut direkt efter målet där Genoa började äga bollen. Trots detta låg Interspelarna bra i positionerna vilket ledde till att man kunde starta igång en bra kontring så fort man återtog bollen.
I slutändan ledde detta till kvitteringen. Minut 30 slog Barella ett fint inlägg från höger där Marcus Thuram på Zamorano-vis kunde nicka in det snyggt bakom Gollinis högra hörn. 1-1!

Inter fortsatte att trycka på efter kvitteringen och lade även in en högre växel i passningsspelet. Detta ledde till att Inter började vaska fram flera lägen. Minut 36 blåste domaren för straff men VARades bort helt korrekt.
Minut 40 fick Inter ett trippelläge där Bisseck, Lautaro och Dimarco misslyckades med att göra 1-2. Jakten fortsätter…

Första halvlek slutade 1-1 där Inter har varit det bättre laget. Dock har hemmalaget stått upp bra och legat rätt i positionerna vilket har gjort det utmanande för Inter.

Andra halvlek började med en större beslutsamhet från bortalaget där man gick med mer aggresivitet samt vann de flesta förstabollarna. Minut 53 trodde de flesta att Inter hade tagit ledningen där Dimarco stötte in ett ledningsmål från nära håll men tyvärr så blåstes det av för offside. Minut 59 fick även Thuram ett bra läge att göra en doppietta men Gollini räddade Genoa återigen och det oavgjorda resultatet kvarstår.

Minut 66 gör Inzaghi sina första byten. Dumfries går in för Darmian och Frattesi in för Mikhitarian.

Minut 75 bestämmer sig Inzaghi för att gå in för vinsten. Man byter in Taremi istället för Calhanoglu och Carlos Augusto för Dimarco.

Det tar lite tid innan effekten börjar visa sig av avbytarna. Minut 83 får Frattesi en boll på offensiv planhalva där han driver upp den in i Genoas straffområde. Inters nummer 16 ser en frilöpande Thuram i djupled. Frattesi släpper den till Thuram som gör inga misstag från nära håll där han chippar den över en framrusande Gollini. Först dömde domaren för offside men efter VAR-koll så godkändes målet. 1-2 och Thuram har vänt matchen med sina två mål!

Efter målet byts kaptenen Lautaro Martinez ut för Asllani.

Minut 94 tilldelas Genoa en straff där bollen träffar Bissecks hand. Junior Messias steppar upp från elva meter där han skjuter en straff som Sommer räddar men hamnar rakt framför straffskytten igen som kan raka in returen. 2-2 på Luigi Ferrari.

Hemmalaget fick en nytändning av målet och började pressa Inter men lyckades inte skapa något nämnvärt.

Matchen slutar 2-2 med en store bitter eftersmak.

3 punkter

1. Uppställning - Går att ifrågasätta…

Inget större fel med elvan Inzaghi ställer ut på banan men det går att ifrågasätta koncentrationen hos Inter-spelarna. Väldigt många slarvfel begicks vilket gjorde Inter sårbara för kontringarna. Här märks det att Inters uppbyggnadsspel blir extremt lidande ifall Calhanoglu inte är fokuserad. Bolltapp och felpassningar efter varandra. Spelet började bli bättre efter att Genoa gjorde 1-0 målet och på så sätt kunde man vaska fram flera chanser som ledde till soklara målchanser. Tyvärr lyckades man enbart förvalta två stycken. Första halvlek borde man har gjort fler än två mål sett till den press man skapade. Man kanske borde ha ställt ut spelare som var mer mentalt förberedda?

2. Lautaro Martinez - borde ha börjat på bänk
Jag förstår varför han fick starta. Han är kapten och har hjärta för laget. Dock märkte man att han inte heller var koncentrerad på ett tekniskt plan. Dock är jag säker på att han kommer att arbeta sig i form. Här tror jag att beslutet berodde på skador. Taremi kom precis tillbaka från skada och fick några minuter. Arnautovic hade väl inte gjort något om han fick chansen.

3. Taktik - slarvigt spel
Man pratar oftast om premiärnerver men oftast drabbar detta mindre lag och inga ”mästare” som Inter. Man inledde matchen väldigt nervöst och det krävdes med ett insläppt mål för att inse att man kan spela fotboll. Dock måste jag säga att dagens mest nervösa spelare är Yann Sommer. Han var säkerheten själv förra säsongen men här gjorde han bort sig flera gånger. Sedan kan man diskutera straffen som tilldelades. Om bollen tog först på huvudet först och sedan på handen så ska man väl inte blåsa straff?

Man åker hem till Milano med enbart en poäng. Otroligt surt då man visade sig vara det bättre laget ikväll då man rullade ut dem samt skapade betydligt fler målchanser än sina motståndare. Men ibland är inte livet rättvist och då får man försöka rannsaka sig själv och bli starkare av sina erfarenheter.