Lagbanner
Matchrapport & Analys : Inkasserar säsongens första förlust...
Tillbaka till skrivbordet för att jobba på plan B.

Matchrapport & Analys : Inkasserar säsongens första förlust...

Som flera gånger förr lyckas Berardi bli Messi genom att sänka Nerazzurri på Meazza stadion. Inter inledde matchen bra men man märkte att Sassuolo inte var intresserade av att turista i Milano. Efter ett ledningsmål av Dumfries så vände de grönsvarta och åkte hem med tre poäng rikare.

Matchrapport
Matchen inleds med ett anfallsglatt hemmalag som pressar för ett tidigt ledningsmål. Dock så avtar pressen efter ett tag då Sassuolo får mer bollinnehav och försöker skapa farliga lägen.
Thuram är ständigt farlig med sina djupledslöpningar och får några bra bollar att jobba med. Inters nummer 9 är nära vid några tillfällen men tyvärr så sitter inte skärpan.
Dumfries, som har varit aktiv på högerkanten, får slutligen utdelning av sitt hårda arbete. När vi är inne på övertid så slår han till. Dumfries befinner sig på sin högra kant där han blir stillastående ganska länge där många Sassuolo-spelare förväntar sig att hans ska slå ett inlägg som många gånger förr. Istället viker han in mot mitten och trycker dit i Consiglis högra hörn med sin vänster. 1-0!

Andra halvlek börjar på samma sätt som den första såg ut. Inter försökte utöka ledningen och de var nära några gånger, framför allt vid ett inlägg där både Thuram och Acerbi hade chansen att göra mål från nära håll.
Vid en av Inters höga pressar så lyckas Sassuolo bryta sig loss och inleder en kontring.
Även om Inter lyckas samla ihop sig så hittar Berardi en djupledslöpande Bajrami som skjuter ett hårt och lågt skott. Även om Sommer står ganska nära så är den för hård för att parera.

Sedan sker det igen. Berardi som alltid får för sig att bli Messi mot Inter samtidigt som han är klappkass mot Nordmakedonien i en viktig VM-kvalmatch. Minut 63 får han bollen i sin favoritposition där han får vika in mot mitten och trycker dit ett fint skott med sin vänsterfot i Sommers högra hörn. 1-2 till Sassuolo.

Inzaghi väljer att göra 4 byten där Sánchez går in mot Thuram, Frattesi mot Mikhitarian, De Vrij mot Bastoni och Augusto mot Dimarco. 
Bytena ger inte effekt direkt utan Sassulo, som spelar riktigt bra för kvällen, håller bollen inom laget på Inters planhalva och är nära emellanåt att utöka ledningen.

Klaasen får göra sin Interdebut denna kväll som tyvärr slutar med en förlust. Lautaro Martinez var nära att göra mål på slutet där han vände ut-och in på en Sassuolo-lirare men skottet tog på en försvarare innan den gick utanför. Ingen hörna men det spelar ingen roll. Sassuolo förtjänade vinsten.

Reflektioner & Tankar
Där kom den, Inters första förlust och det är ingen skräll att det kommer mot Boogie-team Sassuolo. Till skillnad från sina andra motståndare man har mött så har Sassulo en vilja att spela fotboll. De räds inte av varken Inter, Milan eller Juventus utan har en tydlig spelplan och den är oftast framåtlutad. Dock skulle jag vilja hävda att det är ett ineffektivt Inter som ser till att det blir poängtapp ikväll. Man hade många chanser under första halvlek och även i början av andra att döda matchen. Men jag tar inget från sassarna utan de gjorde jobbet och vann rättvist.
Det som irriterar mig mest med detta Sassuolo är att de vinner gärna mot Inter för att sedan åka på storstryk mot något dynggäng längre ner i tabellen. Bli inte förvånad ifall Monza vinner med klara 0-3 på Mapei på måndag.

Nu när de andra topplagen har vunnit sina matcher så är vi inte ensam serie-ledare längre. Inter ligger på första plats tack vare inbördesmöten mot lillebror från Milano. 
Man hade detta på känn efter matcherna mot Real Sociedad och Empoli där man hade otroligt svårt att skapa något av värde i den sista tredjedelen. Ikväll var det likadant. Dumfries mål var mer överraskande än något intränat, såg det ut som. Martinez försökte och kämpade på men när en striker går ner mot innermitt för att hämta boll då märker man att det är något som inte stämmer. Man kan förstå att det är ett taktiskt drag för att kunna dra med sig sin bevakning längre ner men det kvittar när de andra spelarna inte levererar och är ineffektiva.

Att ha spelat ihop 15 poäng på sex matcher är ingen fy skam. Man ligger i toppen och har chansen att fortsätta ånga på mot den andra stjärnan på emblemet. Redan nu på lördag  möter man Salernos stolthet på bortaplan och då vill vi se ett anfallsspel som har en tydlig spelidé samt har en plan B när det inte fungerar.

FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-27 23:09:27
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?