Inter - Fiorentina
4 - 0

Matchrapport & analys Inter - Fiorentina : Top of the league!
Lossnar det nu med målskyttet för Thuram?

Noll insläppta mål och 8 gjorda. Hur smakar det? Fint va…? På ett effektivt sätt lyckades man städa av ett Fiorentina med 4-0 där Inzaghi gav Italiano en lektion om hur man ska förvalta bollinnehavet på ett effektivt sätt. Nu seglar vi in i landslagsuppehållet som serieledare och med en jättefin form inför Derby della Madonnina.

Matchrapport
Matchen inleds med delad bollinnehav där Inter har en liten fördel gällande målchanser. Det skulle dröja till minut 24 för Marcus Thuram att göra sitt första Inter-mål. Dimarco vinner boll på Violas planhalva där han söker sig till vänsterkanten för att kunna slå ett inlägg med sin vänsterfot. Federico slår ett fint inlägg där han prickar pannan på en framrusande Thuram som skakar av sig sin bevakning och smäller in bollen stenhårt i mål. 1-0!
Inter fortsätter att trycka på för att utöka ledningen trots att Fiorentina har mer bollinnehav.

Andra halvlek börjar precis som den första, alltså att Viola står för en större del av bollinnehavet men lyckas aldrig skapa något större hot mot Yann Sommer. Inter utnyttjar luckorna som uppstår när motståndarna pressar och skapar många farliga anfall. Det som sker ganska tidigt i andra halvlek är att Dumfries skjuter i stolpen och en stund senare får Lautaro till en farlig nick som tvingar Christensen att använda sig av sina reflexer.
2-0 kommer via en kontring där Barella driver bollen i snabb fart för att sedan passa till Thuram. Marcus ser Lautaro ensam och slår en boll i djupled som friställer Il capitano. Lauti har varit med förr i dessa situationer och utökar ledningen med två mål.

Strax därefter ordnar Thuram straff i en stökig situation i straffområdet där den danske målvakten lyckas drar ner honom. Hakan Cahlanoglu tar hand om straffen och gör inga misstag från elva meter. 3-0!

Efter cirka 15 minuter så fullbordar Lauti sin doppietta genom att förvalta ett fint inlägg från Cuadrado på ett bra sätt. Kaptenen tackar genom att peka på Cuadrado och applåderar mot honom samtidigt som han tittar upp mot publiken. 4-0!

Sedan kunde Inter spela av matchen där man hade chansen att göra fler mål men lyckades inte göra fler.

Analys - 3 punkter

Mercaton - kunde inte Parvard fått en chans?
Själv upplever jag i efterhand att det hade varit bra med några spelminuter för vårt senaste tillskott. Det fanns utrymme för det efter 4-0 målet då man skulle spela av matchen. Vi går in i en landslagssamling som kommer att vara ungefär två veckor därför hade det varit bra ifall han hade fått känna på spelet. Nästa match är mot självaste Milan och då tror jag inte att man kommer att spela Parvard från start eller kanske överhuvudtaget. Därför hade det varit bra med några minuter.
Vad gäller Sánchez så var han inte ens med i truppen. Misstänker att han behöver komma upp i fysisk form då han har tränat på egen hand i över en månad innan han kritade på för Nerazzurri.

Taktiken - Inzaghi läxade upp Italiano
Trots att Italiano med sitt Fiorentina hade ett högre bollinnehav så visade Inzaghi hur man skulle förvalta bollinnehavet på bästa sätt. Precis som jag skrev i förra artikeln så skulle man utnyttja envisheten som Italiano har nämligen att alltid försöka spela sig framåt från backlinje/målvakt. Första målet kom ifrån att Dimarco vann boll högre upp på banan för att sedan slå ett perfekt inlägg till Thuram. Detta ledde till att Viola var tvungna att pressa uppåt som resulterade i att man kunde kontra in 2-0 då man lämnade många ytor bakom sig. Perfekt matchplan där varje spelare vet vad de ska göra samt när man växla upp för att sedan falla längre ner på banan. Bravo mister!

Champions League efter återstarten
Som tidigare nämnt så möter vi småkusinerna AC Milan när landslagssamlingen är över. Därefter går vi in i CL där vi möter Real Sociedad på bortaplan. Även om undertecknad inte tror på att vi går hela vägen till final igen så går vi ändå in bland top 5-lagen som kan gå hela vägen (säkert någon ignorant anglofil som kommer att säga emot mig på denna punkt). Vi har mycket att se fram emot börder och systrar…

Two stars and a wish

Min första stjärna går till Marcus Thuram som går från klarhet till klarhet. Äntligen fick han göra sitt efterlängtade mål. Förutom att han tryckte in bollen med pannan ”a la Zamorano” så spelade han även fram väldigt fint till Lautaro på ett tillslag. Nu hoppas jag att han är bänkad under landslagssamlingen så att han får vila inför derbyt.

Min andra stjärna går till kaptenen. Återigen smäller han dit två mål och uppför sig precis som en kapten samt ledare ska göra. Fint att se att han applådera till Cuadrado efter den fina assisten han fick till 4-0 målet. Även om man har svårt att se Cuadrado i en Inter-tröja så måste vi stötta honom, framför allt när hans tekniska kvaliteter kommer till användning.

Min önskan lyder så här: SNÄLLA, SKADA ER INTE UNDER LANDSLAGSSAMLINGEN!!!