Matchrapport & Analys : Martinez urladdning!

Det tog 7 minuter för Lautaro Martinez att presentera sig. Efter ett ineffektivt anfallsspel i första halvlek så fick vår kapten nog och såg till att hänga 4 fullträffar bakom Ochoa.

Matchrapport
Sicken intensitet det var i matchen! Trots att de vinröda inte har vunnit en enda match denna säsong så spelade de på ett övertygande sätt. Inter inledde matchen bäst genom att snabbt försöka kombinera sig upp på motståndarnas planhalva. Hade man haft bättre skärpa med sig hade det kunnat ta ledningen tidigt i matchen. Dock ville inte Salernitana vara sämre. Efter en intensiv Inter-press så började Salernitana rulla boll och försökte skapa farliga lägen. Undertecknad såg matchen via Cmore och fick höra att de hade satt två hemmasupportrar i kommentatorsbåset. Notera att de var britter. Roligt att höra hur fascinerade de blev så fort hemmalaget fick mer än tre passningar inom laget. Det tog en tillbaka när man fick höra Lasse Kinch kommentera Rivaldo i Barcelona i slutet av 90-talet.

Hur som helst, Salernitana hade ett bra läge att göra 1-0 men halvleken slutade mållös.

Som flera gånger tidigare, när saker och ting inte funkar i spelet, väljer mister Inzaghi att göra flera byten samtidigt. Sánchez, som jag tyckte gjorde en ok första halvlek i den tidiga uppspelsfasen blev utbytt mot Lautaro Martinez. Davy Klaasen fick tacka för sig och bytte mot Mikhitarian och Asllani fick komma in istället för varnade Hakan Calhanoglu.
Ganska omgående kunde man se att Lautaro är en given startspelare samt en viktig spelare i anfallsspelet. Han och Thuram hittade varandra direkt. Martinez fick bollen uppspelad på sig som på one-touch  (med bröstet) skarvade ut den till Thuram på vänsterkanten. Thuram passade en djupledsboll tillbaka till Lautaro där han fick till en liten chipp innan Ochoa hann fram. 0-1!

Innan Lautaro Martinez fortsatte sin massaker så var han nära på att bli syndabock. Martinez schabblade bort bollen på mittplan och då fick de vinröda ett bra läge att kvittera. Dock så slog Salernitana-spelaren bollen försent och satte sin kamrat i offside när bollen slogs. Salernitana firade som att de hade vunnit VM samt att britterna i kommentatorsbåset skrek av jubel men förgäves då domaren lyfte handflatan upp i vädret utan att behöva kolla VAR-kameran.

Strax därefter rasslade det till igen i Ochoas nät. Ochoa kastade ut bollen till sin försvarare som Dumfries jagade ikapp och vann högt på Salernitanas planhalva. Dumfries driver bollen in mot mitten av plan där han sedan släpper den till Inters nummer 10. Kaptenen för dagen Barella får den av Lautaro på högerkanten. Barella slår ett lågt inlägg mot straffpunkten där Lautaro Martinez genomför sin doppietta. 0-2!

0-3 kommer via straffpunkten. Thuram får bollen felvänd men genom en vrickning tar han sig förbi sin försvarare. Lovato i Salernitana valde att dra ner Thuram vilket ledde till straff. Martinez ville fullborda sitt hattrick och gjorde inga misstag när han förvalta straffen.

Innan domaren blåser av för matchslut så hinner Lautaro göra sin 9:e fullträff i Serie A för kvällen vilket innebär att Il capitano lyckats göra 4 mål på 40 minuter. Tack och bock!

Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

Anfallsspelet - snabba uppspel är kanske plan B?
Om vi ska gå tillbaka till de första månaderna av Inzaghis intåg i de blåsvarta kunde spelet bli lite för enformigt. Det gick ganska bra men när spelet låste sig så fick man förlita sig på de individuella prestationerna. Nu med Thurams intåg så kan man spela med ett etablerat anfallsspel med att ha det mesta av bollinnehavet på motståndarnas planhalva eller spela på snabba omställningar. Sánchez kan agera lite av en joker i Inter då han kan gå ner ganska djupt och vara väldigt aktiv i uppspelsfasen. På ett sätt blir man oförutsägbara men blir man effektivare? Det kräver mer av sina lagkamrater då det blir dem som hamnar i den sista tredjedelen när det dyker upp målchanser. Tyvärr så tycker jag inte att vi inte har den spetskvalitén hos våra mittfältare. Nästan alla mål har gjorts av våra anfallare. Nyttigt att ha en lirare som Sánchez men hans spetskvaliteter kommer inte till nytta när de andra spelarna inte förvaltar chanserna som ges. Alexis Sánchez är inte en renodlad anfallare utan det är en spelare som huserar i ytorna som uppstår mellan backlinje och mittfält. För er som förväntade sig flera mål av chilenaren samt att han skulle befinna sig högst upp på plan hela tiden har nog inte följt hans karriär.

2. Parvard fick starta…
Och genomförde en stabil insats. Säker i sina brytningar, fyller på i anfallet när det behövs, slår inlägg (kanske inte de bästa) och agerar som en general trots att han är ny och inte kan språket.
Bör fortsätta vara startgubbe.

3. Taktik - tålamod är en dygd
Jag tror att alla vi är oeniga gällande denna punkt. Många vill kanske hävda att Inter levde farligt och Salernitana lika gärna kunde ha tagit med sig en poäng ifall de fick in en boll i första halvlek. Jag hade känslan hela tiden att Inter skulle greja detta. Detta säger jag inte som supporter utan mest för att man har tittat på Serie A sedan barnsben och matcher kan se ut på det här sättet. Hur många gånger har vi inte sett Juventus vinna en match med stabila 2-0 med 25% bollinnehav? Eller se Milan lida sig igenom en hel match mot Lecce för att sedan se Pippo Inzaghi slå in en retur 1 meter offside minut 94?

Visst, man hade mått bättre ifall man hade fått in en boll i första halvlek men vad gör det när man har en bänk som utklassar motståndarna och kan vända på den ifall man vill. Mikhitarian sprang sönder deras trötta mittfält. Salernitanas mittbackar blev som skolpojkar när Lautaro Martinez dök upp på plan. Man måste lita på spelet och lita på sina medspelare.

Nu blickar vi fram mot The Champiooooooooons på tisdag då vi får finbesök av Benfica. Jätteviktigt att vi kunde vinna övertygande denna match samt att Lautaro Martinez har hittat tillbaka till målformen igen. Vi studsade tillbaka och med ett rejält hopp!