Stadio Olimpico Grande Torino, 2023-10-21 18:00

Torino - Inter
0 - 3

Matchrapport & Analys : Pannben och tålamod ledde till vinst!
Il capitano levererar återigen!

Efter en segdragen och fysiskt utmattande första halvlek kunde Inter kamma hem alla tre pinnar efter matchens slut. Inter straffade ut ett trött Torino i andra halvlek där Milinkovic-Savic fick hämta ut 3 bollar från egen kasse.

Matchrapport
På förhand var man medveten om att detta skulle vara en hård fight där fysiken skulle vara en avgörande faktor. Jurics mannar är både löpstarka och fysiskt starka.
Inter var något mer på hugget inledningsvis av matchen där man försökte, i vanlig ordning, gå på ett tidigt mål men misslyckades. Efter några halvdana försök och mediokra anfallsförsök kunde Torino ta över matchen mer och mer. Efter att matchklockan hade tickat 30 min började de vinröda hemmaspelarna att pressa Inter. Vitklädda Nerazzurri har inga problem med att ligga lågt men förutsatt att man kan skapa något av värde i kontringsväg, vilket inte blev fallet. Torino fortsatte att trycka på och Torino-spelaren Seck fick till ett bra avslut som Sommer kunde göra en TV-räddning på. Sedan kom några halvchanser från Torino som fick Sommer att svettas lite.

Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek började på samma sätt som första avslutades. Torino fortsatte att pressa för ett mål men kom aldrig längre. Inzaghi gjorde det han brukar göra i andra halvlek, nämligen ett trippelbyte. Undertecknad var lite rädd att han skulle byta ut en blek Thuram mot Sánchez mot ett fysiskt lag som Torino men som tur det så valde mister att behålla THULA på plan. Parvard bytte mot Dumfries (flyttade ner Darmian som högerback i en 3-back, Frattesi mot Barella och Augusto mot Dimarco. Bytena gav effekt direkt och man började se att löpstyrkan hos Dumfries skulle ge resultat. Minut 59 kommer Dumfries springandes på högerkanten där han slår en låg boll mot Thuram som står något fri i straffområdet. Inters nummer 9 kunde slå in en bredsida i Milinkovic-Savics högra hörn. 0-1!

Målet fick Torino att försöka pressa ännu högre upp, vilket är precis vad Inter är byggda för. Som tidigare nämnt så är Torino fysiskt starka men tekniskt sett är de riktigt dåliga. Torino hade svårt att skapa etablerade anfallsspel, vilket ledde till att Inter-spelarna kunde utnyttja felpassningar och dåliga mottagningar från hemmaspelarna. Ännu en kontring inleddes, vilket ledde till en hörna och hörnan ledde till 0-2!
Hörnan slogs mot första stolpen där Acerbi stod som kunde skarva vidare den till Italiens skyttekung Lautaro Martinez som enkelt kunde nicka in den från nära håll.

Inter fortsatte att ha kontroll över matchen efter 0-2 målet. Torino hade några halvchanser men kunde inte förvalta dem. När matchklockan hade passerat ordinarie tid fick kom Mikhitarian framrusande på vänsterkanten. Armeniern tog sig in i straffområdet men blev fälld bakifrån av en Torino-spelare. Domaren pekade på straffpunkten och Calhanoglu blev nöjd med att printa dit sitt namn på målprotokollet för kvällen efter att han förvaltade, föredömligt, straffen. 0-3!

Reflektioner efter matchen
Jag måste medge att jag var något orolig inför denna match. Många spelare kommer trötta från sina landslagssamlingar och de skulle hoppa rakt in i Torinos hemmaborg. Som tidigare nämnt så är Torino ett löpstarkt lag som skulle kunna köra över sina motståndare. När Torino började ta över matchbilden i första halvlek hade man på känn att detta skulle vara Jurics kväll. Dock, det som räddade Inter denna halvlek, var att Torino-spelarna är så otroligt träbenta. Vid några tillfällen så hade Torino chansen att inleda ett anfall men pga deras oprecisa passningar och/eller att de slog bollen för långt ifrån sig så kunde Inter-spelarna erövra bollen. Detta hade kunnat straffa sig ifall man hade mött ett tekniskt skickligare lag.

Trots detta visade de blåsvarta att pannben och tålamod är det som krävs för att vinna dessa matcher. Som många gånger förr så genomförde mister Inzaghi sitt trippelbyte för att ändra på matchbilden direkt. Även om jag var förvånad över att Darmian fick starta på högerkanten före Dumfries, som är fysiskt starkare, så kanske det fanns en tanke med att nyttja de blåsvarta musklerna när Torino-spelarna var försvagade. Dumfries, Frattesi och Augusto kunde löpa sönder Torino-mittfältet i vågor vilket resulterade i mål. Är det något Inzaghi har utvecklat inför denna säsong så är det hans matchcoachande. Tidigare så fick han mycket kritik för det då han genomförde byten så sällan gav effekt och/eller kunde upplevas ologiska sett till matchbilden. Hittills har han vid flera tillfällen gjort korrekta byten vid bra skeden under matcherna.

Sedan vill jag ge en applåd till De Vrij som jag trodde var slut förra säsongen. Killen var en general under Conte för att sedan se helt vilsen ut under Inzaghis första säsong i Inter. Det verkar som han har återfått självförtroendet och ser lika solid ut som förr.

Nu blickar vi framåt mot CL-matchen mellan Inter och Red Bull Salzburg på tisdag. Österrikarna har inlett sitt Europa-äventyr positivt efter att ha slagit Benfica på bortaplan för att sedan ta poäng från Real Sociedad. Även om matchen spelas på Meazzan så ska man inte underskatta någon. Inter är tillfälliga serie-ledare då Milan tar emot ett stormigt Juventus på söndagskvällen. Inte för att jag tror att Fagioli är ett stort avbräck men det är faktumet att de, återigen, hamnat i strålkastarljuset gällande brott. Förra året fick de poängavdrag och hittills under denna säsong har Pogba blivit avstängd pga otillåtna preparat i kroppen och nu Fagioli som har spelat på fotbollsmatcher  (vilket är olagligt i Italien för en professionell fotbollsspelare). Oavsett vad kommer det att vara skönt som Inter-supporter att titta på denna match för även om man inte är särskit förtjust i någon av dem så brukar dessa lag bjuda upp till dans.