Lagbanner
Mercato 23/24: Klaasen fyller på i mittfältet.

Mercato 23/24: Klaasen fyller på i mittfältet.

Här nedan kan du hitta bekräftade övergångar som berör Inter men även rykten gällande vilka spelare som är på väg in- och ut ur klubben. Texten kommer att vara löpande och uppdateras när transfers har genomförts. Under vissa spelare kan du hitta lite tankar/reflektioner kring spelaren samt vad syftet är med nyförvärvet.

1 September
Deadline day! Inter tar in Davy Klaasen gratis för att ge fler alternativ på mittfältet. Vi säger Benvenuto till världens vackraste klubb!



29 augusti
Äntligen! Nu kan vi ersätta Skriniar på ett värdigt sätt! Välkommen säger vi till Benjamin Parvard!




24 augusti
En märklig värvning på alla sätt och vis men väldigt välkommet ifall han accepterar att agera 4:e anfallare. Vi välkomnar tillbaka El niño Maravilla Alexis Sánchez!



...sedan kan vi meddela att Juaquín Correa beger sig till Marseille i ett lån med en köpklausul ifall den franska klubben lyckas kvalificera sig för CL-spel säsongen 24/25. I och merd detta kan vi konstatera att Juaquíns tid blev en flopp i Inter sett till prislapp och förväntningar. Lycka till i Frankrike!!!

16 augusti
Två nyheter; ena är att värvningen av Lazar Samardzic från Udinese har stannat då Lazars entourage valde att omförhandla vilkoren i sista stund, ifall vi ska tro Ausilio. Dock så är den medicinska proceduren genomförd. Vi får se var affären landar men just nu har den tekniske serben återvänt till Udine.

Annars kan vi passa på att säga benvenuto till kantspringar Carlos Augusto som kommer från Monza. Tanke är att han ska ersätta Robin Gosens som har valt att lämna för Union Berlin.




10 augusti
Då säger vi benvenuto till ett välkommet nyförvärv i form av en andramålvakt! 






6 augusti
Ytterligare en spelskicklig mittfältare är klar för vårt kära Nerazzurri. Benvenuto!!!
 



4 augusti
När Fabrizio Romando skriver "HERE WE GO" så bör det vara i hamn. Här kommer en efterlängtad värvning i form av en rutinerad målvakt som har varit i de största scenen under en längre tid. Vi välkomnar Yann Sommer till Nerazzurri! 
 




Övergångar in:

Emil Audero - från Sampdoria
I och med att båda målvakterna (Onana & Handanovic) försvann från Inter så var man tvungen att få in två nya. In kommer en ung målvakt från Sampdoria som, olyckligtvis, fick ta klivet ner till serie B kommande säsong. Audero är tänkt att husera som andramålvakt efter Yann Sommer. Detta innebär att han, mer eller mindre, kommer att få spela i Copa Italia-matcherna. Välkommen!

Lazar Samardzic - från Udinese
Även om läkarundersökningen inte är genomförd (ska väl antingen göras idag eller imorgon (10-11/8) så kan vi konstatera att han är en Inter-spelare. Lazar är en spelskicklig central mittfältare med en fin vänsterfot vilket man kunde se under förra säsongen då den låg bakom flera poäng. Han gillar att utmana och är mer framåtlutad i sitt spel. Jag misstänker att Lazar ska vara arvtagaren till Mikhitarian då denne börjar bli äldre och sedan, som jag har nämnt i en tidigare artikel, så är det viktigt med rotation ifall man ska vara slagkraftig i samtliga turneringar. Personligen tycker jag att detta är en bra värvning även om jag upplever honom lite "valpig" ibland då han gör små misstag och kan vara lite naiv i sitt spel. Man kunde se i vissa matcher förra året att han kunde slå bort passningar och ta onödiga distansskott istället för att passa. I ett lag som Udinese så kan fansen ha överseende med detta men det är hårdare krav bland oss och klubben. Dock är han ung och detta blir en bra inskolning för honom då han inte förväntas komma in och ta startplats. 

Yann Sommer - från Bayern München
Nu har vi plockat in den sista pusselbiten för startelvan. Även om vi behöver få in en andramålvakt samt täcka några andra backupspelare så har vi nu en rutinerad och stabil förstemålvakt. Sommer har visat sig på den internationella scenen under en lång period för det schweisiska landslaget men har även gjort sig framgångsrik i den tyska ligan i både M'Gladbach och Bayern München. I och med att vi har under de senaste åren haft målvakter som gärna ska vara med i uppspelen så var det viktigt att ledningen tog in en målvakt med duktiga fötter. Sommer är erfaren av detta då han har haft denna roll i sina föregående klubbar. Välkommen till världens finaste klubb!

Marcus Thuram - från Mönchengladbach.
Lite svårt att säga ifall detta blir en rak ersättare för Lukaku. När Thuram blev klar för klubben så var det fortfarande aktuellt med att Lukaku skulle gå över till Inter permanent. Marcus Thuram har under tidigare år i Tyskland spelat som yttermittfältare och/eller ytteranfallare i ett tremanna anfall. Där har han kunnat använda sin snabbhet och flika in från kanten. Det är under förra säsongen han började spela som striker. Dock så tog han över Lukakus tilltänkta nummer (9) och kommer förmodligen att spela tillsammans med Il capitano Lautaro Martinez i startelvan.
Som Thuram tidigare har nämnt under intervjuer har Inter följt honom länge och därför var det inget svårt val för honom att välja Inter.

Davide Frattesi - från Sassuolo.
Tankar: Frattesi var väldigt eftertraktad i Italien där olika medier hävdade att klubbar som Juventus, Milan och Roma var efter hans signatur. Enligt Davide själv så menade han att det inte fanns några tvivel när Marotta och gänget knackade på dörren. Han kommer få kämpa om en plats i Inzaghis 5-manna mittfällt om mezzala-rollen bredvid den djupliggande Chalanoglu och  den andra mezzalan Barella. Detta är välkommet då Inter stod handfallen flera gånger när man behövde ändra på matchbilden och man hade inga alternativ att slänga in. Man kan säga vad man vill om Gagliardini men en kreatör med fina balerina fötter hade han definitivt inte. Min spontana tanke är att du kan lättare ändra på matchbilden med Frattesi tillgänglig.

Yann Bisseck - från Aarhus.
Tankar: Jag tror inte att den unge tysken kommer in och ersätter Skriniar men som man har sett delvis under försäsongen så spelar han på hans gamla position. En fysisk stark spelare som gärna kan vandra uppåt på banan, likt det som Inzaghi vill ha av sina "ytterbackar" i sin trebackslinje. Darmian tog över Skriniars plats vid hans skadefrånvaro under våren och gjorde det fruktansvärt bra. Därför tror jag att Darmian kommer fortsätta att vara förstavalet här.


Juan Cuadrado - från Juventus.
Usch, fy och blä! Jag tror att många interisti därute upplevde samma sak när vi började läsa ryktena om att denna spelare skulle ta sig an blåsvart tröja från Milano. Cuadrado har vid ett flertal tillfällen visat sin vidriga sida både mot fans och mot olika spelare i Inter. Vi kommer alla ihåg semifinalen i italienska cupen i våras i Turin där Cuadrado gick hårt mot Lukaku efter att denne fick ta emot rasistiska tillmälen från Juve-fansen efter att Lukaku hade smällt in en straff. Men det värsta av allt var nog käftsmällen Cuadrado gav mot vår dåvarande kapten Handanovic. Själv ställer jag mig bakom Curva Nord gällande detta nyförvärv. Dagen Cuadrado blev klar för Inter fanns det inga från curvan som kom och tog emot honom utan man valde att skriva på en banderoll något i stil med att spelaren har gett Inter-fansen all anledning att hata honom men om han vill ändra på det så är det upp till honom. Annars, om man ska gå på det tekniska och det taktiska, så anser jag att detta är en nyttig värvning. Det vi har saknat sedan dagarna då Perisic och Hakimi gjorde kebab av alla kantspringare i Serie A så har vi saknat vingar som kan slå sin gubbe. Dimarco har inte snabbheten för det och Dumfries är för ojämn och upplevs klumpig emellanåt. Dock tror jag att Dumfries kommer att vara förstavalet här men, likt det jag nämnde gällande Frattesi, så kan Cuadrado ge fler alternativ till sitt spel där han är en bra dribbler och har en bra högerfot.


Stefano Sensi - återvänder från Monza efter avslutat lån.
Många av oss upplever att Sensi förtjänar ett annat öde i Inter och i fotboll överlag. Många blev positivt överraskade när Conte tog in honom där han skulle vara backup till Brozovic. Tidigt upptäckte Conte att han gjorde bättre ifrån sig i mezzala-rollen och var en bra poängspelare under första halvan av sitt första Inter-år. Därefter kom alla skador som har satt den lilla magikern bekvämt hos klubbläkarnas patientstolar. Själv hoppas jag innerligt att han får en ny chans hos oss och att han håller sig skadefri. Man märkte mot PSG under andra halvlek att han har mycket fotboll i sig. Han bidrog med ett tydligare passningsspel samt kvickhet. Han fick även göra det avgörande målet mot PSG som satte punkt för försäsongen i Japan.


Sebastiano Esposito - återvänder från Bari efter avslutat lån.
Vi får se vad det blir av med Esposito. Han visade sig vara en vass anfallare i Inters primaveralag för många år sedan och fick även hoppa in några A-lags matcher. Minns när han sprang ifrån Hummels i en CL-match mot Dortmund som ledde till en straff. På något sätt känns det som att karriären har stannat av. Tanken är väl att skeppa iväg honom då det inte kommer att finnas en plats för honom i årets anfallsuppsättning.

Valentino Lazaro - återvänder från Torino efter avslutat lån.
Lazaro värvades in under Contes första år och tanken var att han skulle konkurrera ur Candreva från högerkanten. Tyvärr så har det inte blivit som han eller någon av oss tänkt sig då han har spenderat de senaste säsongerna på lån. Jag tror inte att han ingår i Inzaghis planer och kommer väl att lånas ut eller säljas innan fönstret stänger.

Raffaele Di Gennaro - från AS Gubbio.
En gammal primaveraspelare som värvas in som tredje målvakt. 

Kristjan Asllani - köpt efter lån från Empoli (säsongen 22/23).
Själv hade jag höga förväntningar på albanen när han kom till Inter då han skulle agera som backup till Brozovic. När han väl fick chansen så tog han inte den. Oftast väger han för lätt och tar felbeslut oftast. Det "lilla" som jag uppskattar hos honom är att han har en hunger och försöker bidra när han är på plan. Vi får hoppas på att han växer i rollen och att Inzaghi ger honom chanser att utvecklas. Han är nu köpt från Empoli efter att ha varit på lån under första säsongen hos de blåsvarta.

Eddie Salcedo - återvänder från Genoa efter avslutat lån.
Tror inte att Eddie kommer att ingå i anfallsuppsättningen för säsongen. Han kommer förmodligen att lånas ut eller säljas under mercaton.

Lucien Agoume - återvänder från Troyes efter avslutat lån.
Även här så tror jag inte att Agoume kommer att ingå i det tilltänkta mittfältet för denna säsong. Det var många som hyllade Agoume och såg honom som den "nye Pogba" när han kom som ung till Inter för flera säsonger sedan. Jag har sett honom för lite för att ge min syn på hur mycket han har utvecklats de senaste säsongerna. Sist jag såg honom så var det under säsongen när Inter vann scudetton där han fick hoppa in när vi ledde med flera måls marginal.

Giovanni Fabbian - återvänder från Reggina efter avslutat lån.
Det ryktas om att han ska ingå i affären med Udinese där Inter trycker på för att värva in serben Lazar Samardzic.

Filip Stankovic - återvänder från FC Volendam efter avslutat lån.
Har vaktat mellan stolparna under försäsongen då Inter fortfarande är på jakt efter en målvakt. Förutom att vara son till Inter-legenden Dejan Stankovic så har han skött sin uppgift under sommaren på ett godkänt sätt. Misstänker att man kommer att skicka ut honom på lån igen eller att han får agera som andra målvakt.

Övergångar ut:

Samir Handanovic - avslutat karriären
Efter 11 fantastiska säsonger i blåsvart så har ännu en ledare och en kapten tackat för sig i Nerazzurri. Han kom från Udinese inför säsongen 2012 för att ersätta trippelvinnaren Julio Cesar och sammanfattningsvis så har han skött den biten fantastiskt. Även om han fick se sig bli omsprungen av Onana förra säsongen så var han otvivelaktigt en ledare på plan och i omklädningsrummet. 

Milan Skriniar - till PSG
Han skulle ha varit den naturliga arvtagaren till Handanovic gällande kaptensrollen. När Onana tog förstaplatsen som målvakten så fick Skriniar bära bindeln. Många av oss Interisti upplevde detta som helt rätt då han visade grinta på plan, manade på sina medspelare och gav 100 i varje duell. Visst, man skulle kunna skylla på den sportsliga ledningen i Inter huruvida varför man inte gav honom ett nytt kontrakt mycket tidigare utan lät det vänta så länge tills PSG gav sig in i bilden. På så sätt hade man kunnat casha in på honom men beklagligt så han pallrat sig vidare till luftslottet PSG. Skriniar är ett typiskt exempel på en spelare som väljer pengarna före sportslig framgång, om nu han inte anser att den franska ligan väger tungt då en CL-buckla kommer han definitivt inte vinna med det franska laget.

André Onana - till Manchester United.
Både beklagligt och sorgligt att vi fick enbart en säsong med denna målvakt. Det är väldigt sällan jag säger att en målvakt har spetsegenskaper då de oftast är kända för att enbart rädda bollar. Onana är en komplett- och modern målvakt där han både var reflexsnabb, kommunicerade med sina medsspelare samt att han har fina fötter att passa fram bollar till rätt adress oavsett var de befinner sig på plan. Oavsett vem vi får in som ersättare så kommer han inte vara André Onana.


Marcelo Brozovic - till Al-Nassr.
Det kanske var dags för den kroatiska registan att tacka för sig i Inter. Personligen blev denna tanke mer uppenbar i 1-0 vinsten mot Barcelona under förra hösten där Chalanoglu vikarierade och skötte rollen grymt bra. Även om kroaten och turken har olika spelaregenskaper så tror jag att Chala kommer att sköta uppgiften på ett godkänt sätt. Dock är jag tacksam för alla mil han har sprungit på plan samt hur han, hal som en ål, tog dig igenom svåra ytor med ryggen vänd mot motståndaren. Nu får han istället försöka få liv i en ganska så upphypead och trött Ronaldo på den arabiska halvön.

Romelu Lukaku - till Chelsea efter avslutat lån.
Det finns mycket att skriva om när det gäller Big Rom. Undertecknad var väldigt skeptisk från första början när Conte tryckte på för altt han kunde för att få in Lukaku. Man hade sett honom i United där jag upplevde honom mest som klumpig. Men ack så fel jag hade. Han var en best på plan. Sprang och stångades mot världens tuffaste försvarare i Serie A och fick dem att se ut som trasor. Även när han valde att sticka för pengarna till Chelsea så önskade man honom lycka till. Lyckan varade aldrig så länge utan han kom tillbaka med svansen mellan benen efter en misslyckad säsong i PL. Trots en uddlös höst så kom han igång under våren. Dette ledde till att Inters sportsliga ledning valde att förhandla med Chelsea under pågående säsong. Om man nu ska tro på olika italienska medier så valde Lukaku och hans entourage att förhandla med Inters värsta rivaler, Juventus, om en övergång dit under samma period. Samma medier hävdade att Ausilio hade ett kortfattat samtal med Lukaku på 30 sekunder där man valde att dra sig undan alla förhandlingar med Chelsea gällande en övergång. Lautaro Martinez har även stämt in, delvis, i denna tes då han uttryckte sitt missnöje över Lukaku och hans agerande i detta. Vi får se hur denna cirkus slutar men man undrar vad det är som lockar med Zebrorna från Turin? Att bli kickad från Europa-spel pga ekonomisk fiffel? Att spela inför fans som inte vill ha honom? Att spela under en tränare som är nöjd med spelet ifall man slutar upp med 30% bollinnehav mot mediokra mittenlag i Serie A? Iofs så kan Allegris taktik vara en fördel för Lukaku då han är en stark target spelare och är farlig i omställningsspelet då många försvarare har svårt att markera honom när han kommer med fart.
Det kommer att bli intressant att se var han slutar upp innan mercaton stänger.

Raoul Bellanova - till Cagliari (sedan till Torino) efter avslutat lån.
Tyvärr så blev det inte som man hade tänkt sig föregående säsong. Sist jag såg en Intersspelare med så många felbeslut, taktiska blunder och tekniska misstag under så kort tid var under Jonatans första tid i Inter. Som tur det så spelade Jonatan upp sig och hann bli uppskattad hos de blåsvarta innan han begav sig. Denna möjlighet kommer inte Raoul få då han är klar för Torino. Lycka till!

Danilo D'Ambrosio - till Monza efter att kontraktet löpt ut.
Stort tack för 9 fina säsonger i den svartblåa dressen. Han peakade tidigt i sin Interkarriär som, tyvärr, var en tid då många av oss vill glömma. Enligt mig så var Danilo en ganska begränsad spelare men besatt mycket ”furbo” och kunde vara defensivt stabil många matcher. Under de senaste säsongerna har han enbart fått hoppa in några matcher och har bidragit med några godkända insatser. Det bästa minnet jag har av Danilo var när han räddade oss under säsongens sista match mot Empoli säsongen 18/19 som skulle innebära CL-spel vid vinst.
Lycka till i Monza!


Roberto Gagliardini - till Monza efter att kontraktet löpt ut.
Gagliardini köptes in under vinter-mercaton 2017 från Atalanta. Inledningsvis såg det bra ut där han figurerade som en bra balansspelare och upplevdes som smart och med en godkänd bollbehandling. Tyvärr så gick hans utveckling åt fel håll sedan dess. Istället för att bli mer jämn i sina prestationer, utveckla en bättre bollbehandling för att kunna ta oss ur pressade situationer samt bli mer målfarlig så blev han mer klumpig och förvirrad på plan. Satt han mestadels på gymmet när grabbarna hade tekniska övningar på Appiano? När spelarna tränade anfallsuppsättningar och kombinationer befann sig Roberto på spåret och löpte? Undertecknad anser hans karriär blev bara sämre och sämre i Inter-tröjan. Man fick bara ont i magen när Inzaghi valde att slänga in honom för att ”stänga” en match. Oavsett vad så önskar vi dig lycka till i Monza.

Rykten in - och ut:

Folarin Balogun - ryktas in från Arsenal.
Benjamin Parvard - ryktas in från Bayern München.
Mehdi Taremi - ryktas in från Porto

Robin Gosens - ryktas ut till Tyskland.
Lucien Agoume - ryktas ut för att få mer speltid.
Valentino Lazaro - ryktas ut för att få mer speltid.
Eddie Salcedo - ryktas ut för att få mer speltid.
Sebastiano Esposito - ryktas ut för att få mer speltid.

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-01 10:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?