Lagbanner
Några ord om Christian Eriksen
Hjältarna i rött och vitt.

Några ord om Christian Eriksen

Christian Eriksen vårdas på sjukhus efter att ha fallit ihop medvetslös på planen under gårdagens EM-match mellan Danmark och Finland i Köpenhamn. Den danska mittfältaren kunde efter en lång, oviss tid både vakna upp, vara medvetande och prata. Bland annat har han hört av sig till sina lagkamrater via WhatsApp. Nu önskar vi honom ett snabbt tillfrisknande.

I bilen utanför Västerås nåddes Konrad av beskedet via Sveriges Radios sändning. Christian Eriksen hade fallit ihop på planen och visade inga tecken på att han var medvetande. Med tanke på chocken som han fick, är vi glada att han lyckades hålla sig amman och köra av vid närmaste avfart för att sedan stanna. 

Nog om honom. Eriksen är en fotbollsspelare och person som väcker mycket positiva känslor i en. Alltid på gott humör, med ett stort hjärta för laget och respekt för sin uppgift. Inte en enda gång under sina tolv första helvetesmånader i Inter klagade han på varken Conte eller den uteblivna speltiden. Han är och har alltid varit en krigare.

Det är just krigaren i Eriksen som har gjort sig påmind det senaste dygnet. Men han ska också vara glad för att han har så fina lagkamrater. Det ledarskap som Simon Kjaer visade igår var utan överdrift livsavgörande. En stor eloge till Simon, som är en riktig hjälte. Kasper Schmeichel fick för drygt 3 år sedan på nära håll se sin vän och klubbägare Vichai Srivaddhanaprabha krascha i en helikopter och till följd avlida. Igår var han i händelsernas centrum igen och tog likt Simon Kjaer på sig en ledarroll och bland annat tröstade han Sabina Eriksen mitt i hennes livs värsta ögonblick. Den styrka och medmänsklighet som hela det Danska laget instinktivt visade i en så tryckt situation var oerhört starkt att se. Bilderna på laget som samlats som en sköld för att skydda den medicinska personal, som arbetade 50 centimeter ifrån de med att rädda Eriksens liv, är en av de starkaste bilder som tagits.

Det har varit otroligt starkt och fint att se fotbollsfamiljen. Det oerhörda stöd som skickats ut till familjen Eriksen och Danmark överlag. Addera sedan publikens återkomst till läktaren så har iallafall jag blivit påmind om vad som betyder något i fotboll och vad som inte gör det. Den medmänsklighet, kärlek och passion som visats har värmt hjärtat något oerhört.

Låt oss inte glömma Romelu Lukaku. En spelare som vi är så oändligt tacksamma för i vanliga fall för sin kärlek för laget, fotbollen och medmänniskor. Igår var inget undantag. Romelu Lukaku gjorde sitt första mål för den här turneringen, blev två i matchen, och firade genom att springa till kameran och säga: "Chris, I Love You!"
 

Interredaktionen är bedrövade över det faktum att Eriksen får gå igenom detta. Allt vi önskar är att han ska få leva som vanligt igen, med eller utan fotboll som yrke. 

Våra tankar är med dig, Christian.

Interredaktionen2021-06-13 13:39:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?