Lagbanner
Notizie Nerazzurri: Bestämt  speldatum för Bologna-Inter

Notizie Nerazzurri: Bestämt speldatum för Bologna-Inter

Svarta som blåa nyheter om Inter.

13 April 2022

Äntligen!
Datum är satt för den covidmatchen som blev inställd i januari. Inter har gått med på datumet 27 April, vilket är onsdag om två veckor.

CONI avslog Inters överklagan om att vinna på w.o. och belsutade att matchen ska spelas på det satta datumet. Det är nu helt bestämt och kan inte överklagas.

 


16 Mars 2022


Nu när Inter har lämnat Europa-äventyret för den här säsongen så återstår bara ligan och Coppa Italia.
Då borde kanske finnas plats att plocka in den vilande kampen mot Bologna.
Mja, inte än på ett tag verkar det som.

Klubben kommer troligtvis överklaga beslutet som CONI (Italiens olympiska kommitté), som står över även fotbollsförbundet i Italien, att matchen skulle spelas om.
Som ni kanske minns så begav sig Inters spelare till Bologna för spel i början av januari men under resans gång meddelade hemmalaget att de inte skulle ställa upp pga av covidrestriktionerna i kommunen. 
Spelarna anlände dock till Dell´Ara och domare Ayroldi startade den och blåset av efter kvart när hemmaspelarna inte dök upp.
Enligt reglerna som FIGC hade var det minst 12 spelare av A-truppen som måste vara sjuka för att matchen inte skulle spelas och det gällde inte hos Bologna utan det var kommunen som stoppade klubben från att ställa upp.

FIGC dömde då Inter som segrare med 3-0 men Bologna överklagade och både första och andra instans har beslutat att matchen skall spelas.
De använder Force Majeure som skäl - att det helt enkelt var en oförutsedd händelse om inte gör en part (Bologna) bunden till förpliktelsen i avtalet.
Saken kan man verkligen diskutera fram och tillbaka. Inter lär dock göra en överklagan, som ska vara inne i slutet på mars, vilket gör att om matchen skall spelas så blir det inte förrän tidigast i slutet av April - om vi har tur.
För Bologna kan såklart göra en överklagan på det. Då har vi den inte klar förrän i slutet på maj, strax innan ligan stänger för säsongen.
Börjar mer och mer likna förra årets Juventus-Napoli.
Såklart också ligger Inter på för att få in en enkel 3-0 seger nu när scudettoracet är som det är.


9 Mars 2022

Ännu mer smolk i vinstbägaren för Inter och Inzaghi. Stefan De Vrij klev av skadad i matchen på Anfield Road i halvlek.

Det var i andra halvlek som inte holländaren dök upp utan ersattes av D´Ambrosio. 
Läkarteamaet konstaterade att det var muskelproblem i vänstra vaden. Vidare undersökningar görs i veckan för att se hur allvarligt det är men med största sannolikhet är han borta i helgens bortamatch mot Torino.

   

Interredaktionen2022-04-13 19:40:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?