Lagbanner
2020-02-27 21:00

Inter - Ludogorets
2 - 1

Post Ludogorets & Pre Juventus
Spelarna i Inter i ett målfirande från tidigare under säsongen.

Post Ludogorets & Pre Juventus

Nerazzurri gästades under torsdagskvällen av det bulgariska laget Ludogorets. De bulgariska spelarna klev av planet i Milano med munskydd och blåa plasthandskar på grund av Coronaviruset. En svag insats från hemmalaget räckte, nu väntar Getafe i åttondelsfinal. På söndag ska Inter till Turin för att möta den gamla damen, ett derby d´Italia av enormt stor betydelse.

I en stund där det mesta i Italien handlar om Coronaviruset så är fotbollen i landet hetare än på länge, en stundande titelstrid mellan tre klubbar och där ett antal klubbar spänner bågen ute i Europa. Ett av de lagen är Inter som efter gårdagens seger säkrade en plats bland de åtta sista i Europa League, men det var tyvärr inte på ett övertygande sätt man gjorde det. 

Matchen speglade stämningen på de tomma läktarna, ett långsamt spel där det allt annat än regnade målchanser för något av lagen. Att inte Inter kan dominera mer mot Ludogorets över 180 minuter är faktiskt ett underbetyg. Bulgarerna tog ledningen i matchens 26:e minut när bortalagets Oliveira trycker undan en i mitt tycke formsvag Godin, för att sedan dunka in bollen bakom Padelli. Kändes viktigt att kvitteringsmålet kom tämligen omgående, innan nerverna kunde komma på allvar. 1-1 målet gjordes av Biraghi som i ett inläggsförsök fick hjälp av täckande försvarare som styrde in bollen i nät. När Lukaku sedan gjorde 2-1 i slutsekunderna av den första halvleken så kändes matchen avgjord. Matchens andra halvlek var en transportsträcka till åttondelsfinalen där spelarna verkade vänta på avblåsningen.

Nu står Inter inför säsongens viktigaste drabbning, ett derby d'Italia som kan avgöra vilken klubb som kan addera ytterligare en Scudetto i troféskåpet. Ska Nerazzurri ha en chans att lägga händerna om Scudetton så är tre poäng nästan ett måste. Att en sån här stor match ska spelas inför ett tomt Juventus stadium är naturligtvis tråkigt, men känslan är ju att det om något gynnar Inter

Det är dags för Conte och spelarna att höja sig rejält om den här säsongen ska bli det som man under säsongen trott och drömt om. Det är dags för nya hjältar att kliva fram! Vi har inte gett upp något! Mot Turin och Scudetton!!
Forza non mollare mai!

Filip Barkman2020-02-28 18:52:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?