1 - 1

Postpartita: Atalanta-Inter
Bild på en nedstämd Brozovic från tidigare under säsongen.

I jakt på tre viktiga poäng så reste Inter till Bergamo för att gästa Atalanta. Men det blev delad poäng i en jämn tillställning, något som nu gör att antagonisten Milan kan rycka i tabelltoppen.

Att åka till Bergamo för att möta Atalanta är en av de svårare uppgifterna man som lag kan ställas inför och det förvånade därför kanske inte så mycket att försvarsspelet fick ses som prio ett. Samtidigt så var Inter inte på något sätt fega och/eller försiktiga, men det saknades under den första halvleken vassa målchanser och det för båda lagen.

När domaren blåste igång den andra halvleken var det inledningsvis hemmalaget som tog tag i taktpinnen, men likt den första halvleken så skapades inga större målchanser. Inter skulle sedan växa in i den andra halvleken och kunde tack vare en elegant nick från Il Toro ta ledningen i den 58:e matchminuten. När Vidal sju minuter senare fick ett friläge så var det nog fler än jag som skrivit in 2-0 i protokollet, men ett tamt avslut från chilenaren följdes upp av ett relativt svagt avslut av Barella på returen.

När Inter trycker på för en utökning så får hemmalaget till en kvittering som från en blixt från klar himmel. Miranchuk fick i den 79:e minuten bollen strax utanför straffområdet och kunde trots en dålig mottagning få tid nog att placera in bollen i nät. Efter kvitteringen så var det hemmalaget som var närmast att gå segrande ur striden, men när Daniele Dovoti blåste i pipan så stod det 1-1 på resultattavlan.

I och med ytterligare poängtapp så kan serieledande Milan nu utöka försprånget till sju poäng om de lyckas besegra Hellas Verona senare ikväll.

Landslagsuppehållet kommer lägligt för Inter då formen är allt annat än bra just nu. Nästa match är om två veckor då man ställs mot Torino. Hoppas det ger Conte och spelarna lite tid till att både reflektera och förbättra det som behövs.

Forza Inter!

Tre heta takes
Avsaknaden av Lukaku
Lukaku som varit ur spel i ett par matcher fanns återigen med i truppen och fick dryga 20 minuter i benen. Ett anfallspar i Il Toro och Sanchez gör att en tydlig uppspelspunkt saknas och laget blir vid flertalet tillfällen av med bollen när targetspelet inte fungerar.

Svag form
Nerazzurri har förbannat svårt att vinna matcher, även om man i nästintill samtliga matcher varit det bättre laget. Det säger sig självt att när ett lag av Inters kaliber har en seger på åtta matcher att något är på tok. Däremot är svaret på varför inte lika lätt att svara på. Det närmsta svar jag kan komma är slarv i avgörande lägen. Vidal borde ha punkterat matchen när han kom helt fri men träffade Sportiello i hemmakassen.

90 bra minuter en omöjlighet för Inter?
Att det i samtliga matcher finns djupa dalar av Inter är otroligt frustrerande, det är otroligt sällan som laget står för en stabil och välutförd match över 90 minuter. Ett problem som varit stående under den tid som Conte stått på sidlinjen.