Lagbanner
2020-09-30 18:00

Benevento - Inter
2 - 5

Postpartita: Benevento-Inter
Målfirande från Nerazzurri.

Postpartita: Benevento-Inter

Inter spelade ikväll sin andra match i årets Serie A där nykomlingen Benevento stod för motståndet. En bättre start än Nerazurri fick går inte att få då laget tog ledningen innan man ens hunnit sätta sig tillrätta i soffan. Trots att det blev en komfortabel seger så var det en del varningsflaggor och misstag som kommer bli för kostsamma ifall scudetton ska till de blåsvarta delarna av Milano.

Ledningsmålet var ett mål där två av nyförvärven visade upp vad de kan tillföra till laget då Kolarov slog en lysande krossboll till Hakimi, som i sin tur väggspelade med Sanchez innan han spelade fram Lukaku som placerade in 1-0. När Lukaku använder sin styrka som han gör i den situationen så är det inte många försvarare som har något att säga till om. I matchens 24:e minut kunde Inter utöka ledningen efter en fin assist från Young och det var den ständige hackkycklingen Gagliardini som läckert dunkade in 2-0. Matchens första stora bjudning skulle signeras av hemmalagets målvakt Montipó som gav bort bollen till Inters ägo, en boll som hamnade framför Lukakus vänsterfot som gjorde kvällens andra. När matchen kändes färdig så stod Handanovic för en riktig blunder, än värre än den målvaktskollegan på andra sidan stod för, när han slog bollen rakt till Caprari som förvaltade gratischansen och reducerade till 3-1. Den målglada halvleken skulle avslutas med att Hakimi kunde peta in 4-1 efter att Lukaku missat sin chans strax innan.

En andra halvlek började ungefär som man kan tänka sig när ett lag leder med tre bollar. Utan att imponera så kändes det inte osäkert, även om Benevento hade kunnat reducera till 4-2. Istället skulle inbytte Il Toro läckert skjuta in 5-1, inte alls olikt målet han gjorde i förra matchen. Benevento lyckades putsa siffrorna till 5-2 som blev slutresultatet. En målrik match som faktiskt hade kunnat innehålla fler mål, och det åt bägge hållen.

Med två matcher spelade är Inter nu ett av de lagen som har fullpott, trots det finns det betydligt mycket mer att kräva och hoppas på av Conte och hans mannar. Men finns ingen anledning till att vara missnöjd.

Tre heta takes

Nyförvärvet Hakimi visar att han kommer vara en otroligt viktig del i det här bygget. Med både mål och assist, med bud på fler assist, så var han en av de absolut bästa spelarna på planen. Den unge marockanen känns som klippt och skuren för att vara wing under Conte.

Inter ställde upp med en elva som hade hela sju(!) nya namn jämfört med den första omgången. Att Conte har otroligt bred trupp råder det inga tvivel om, men jag anser att det är viktigt att man har en någorlunda kontinuerlig elva. Dessutom ser jag ingen som helst anledning att starta med en spelare som Gagliardini när Inter har en av, om inte världens, bredaste mittfältsuppsättning. Det ska dock tilläggas att Gagliardini faktiskt gjorde en riktigt stark insats.

Man släpper in två mål mot Benevento och kunde släppt in fler, visst att man släpper in målen vid tydliga ledningar men det väcker ändå oro med fem insläppta mot relativt svagt motstånd de första två matcherna. Bjuder man på så många chanser som man gjort framöver så kommer det inte leda till någon ligatitel.

Forza Inter!

Filip Barkman2020-09-30 20:26:32
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?