Bologna - Inter
0 - 1

Postpartita: Bologna - Inter 0-1
Glädje, gemenskap, kärlek och hårt jävla arbete. Inter 2021 är ett lag utöver det vanliga.

Inter säger Buona Pasqua med ännu en seger. Gli Nerazzurri rusar mot lo scudetto. Med en match mindre spelad leder Inter Serie A med åtta poäng. Efter Romelu Lukakus mål i den första halvleken har Inter chansen att på onsdag göra serieledningen 11 poäng.

När Inter reste till Bologna för bortamatch gjorde man det med ett i stort sett helt ordinarie lag. Stefan de Vrij saknades i elvan till förmån för Andrea Ranocchia efter att de Vrijs fysiska status inte riktigt hunnit bli optimal efter covid-19 insjuknandet för två veckor sedan. På onsdag är han troligtvis tillbaka. Annars var det bara en spelare hos startfältet som inte tillhör den ordinarie elvan, nämligen Ashley Young. En spelare som hade en mycket bättre första tid i Inter än vad han har presterat under den här säsongen. Samtidigt har Ivan Perisic hittat tillbaka till sitt bästa jag, även om han kan bidra med fler poäng än vad han gör.

Därmed behövde Young visa sitt bästa jag i den här matchen. Uppförsbacken har inte minskat sedan matchen mot Juventus i Coppa Italia när han gav en gratisstraff till Juventus. Det var det som skilde lagen åt till slut, efter att Inter spelat ut Juventus efter noter men inte fått in bollen under returmatchen. Det var Bologna som inledde matchen bäst, i alla fall om man ser till de första tio minuterna. De stod högt, vann bollen högt och var inte rädda för att hålla i boll på Inters planhalva, utan att skapa några större chanser. Det såg i vanlig ordning väldigt stabilt ut i Inters defensiv.

De första 20 minuterna var inte fantastiska eller sprudlande på något sätt, men Christian Eriksen var närmast att spräcka målnollan i matchen när han slog en frispark precis utanför. Det var först i den 31:a minuten som Inter skulle få det att lossna. Efter en ganska svag insats första halvtimme så var det Ashley Youngs och Alessandro Bastonis fantastiska kombination som gav Lukaku fritt läge att nicka in bollen. Bastonis aktion är något av det bästa man sett av den unge försvararen och hans inlägg var av yttersta världsklass. Han är redan en av världens bästa mittbackar när det kommer till att bidra i det offensiva.

Efter målet hade Inter ett tillfälligt övertag i matchen, men innan halvtid sjönk tempot igen. En sak som bidrog var skadan på Takehiro Tomiyasu, den mycket tuffa mittbacken i Bologna. Efter drygt 35 minuter fick han lämna planen till förmån för Lorenzo De Silvestri. Halvtidsresultatet var 0-1 på Renato Dall’Ara mot ett Bologna utan sin bästa mittfältare, Mattias Svanberg. Bolognas chans med bara sekunder kvar av halvleken var dock inte att leka med och Inter var nog nöjda med resultatet.

Den andra halvleken inledde Bologna ganska starkt, likt den första. Men Lautaro Martinez var oerhört nära efter bara fem minuter att göra 0-2. Argentinarens hårda, skruvade avslut tog i stolpen. Inte alltför långt senare drog Andrea Ranocchia på sig Inters första gula kort för matchen. “Rano” stoppade Musa Barrows framfart vid mittcirkeln och det var kanske bara precis vad han behövde göra i den situationen för lagets skull. Han är trots allt framförallt en lagspelare och en osjälvisk ledare.

Med en halvtimme kvar fick Roberto Gagliardini komma in istället för Christian Eriksen. Danskens insats var godkänd men inte mycket bättre än så. Med 20 minuter kvar kom Mattias Svanberg in på plan. I Inter blev Ashley Young och Lautaro Martinez utbytta och Alexis Sanchez och Matteo Darmian fick 20 minuter. Matchen var inte särskilt underhållande, det var en del tacklingar, några gula kort och en hel del byten. De sista tio minuterna skaffade sig Inter lite huvudbry inför Sassuolo-matchen på onsdag. Marcelo Brozovic och Alessandro Bastoni varnades och missar hängmatchen mot laget från Reggio Emilia. Roberto Gagliardini, Emanuel Vignato och Musa Juwara blev också varnade under samma period.

Tidigare i matchen fick även Adama Soumaoro, Lorenzo De Silvestri och Andrea Ranocchia syna det gula kortet. Åtta gula kort i matchen, alltså. Större siffror än antalet skott på mål, båda lagen inräknade. Det var uppretat och Nicoló Barella var också en som blev uppretad mot slutet. Matias Vecino fick två minuter istället för Barella som riskerade ett gult som hade inneburit att han missar matchen på onsdag. Inter spelade av tilläggstiden och vann sin nionde raka match.

Inter vann sin nionde raka match
Det var inte vackert, det var inte spektakulärt, det var inte överlägset. Men det var tre poäng och det utan att behöva be om ursäkt för det. Nu har Inter åtta poäng ner till Milan som var vintermästare och svensk medias gullegrisar. Sen nyår har Milan presterat på en mer normal nivå. Jag tror att deras riktiga nivå är något högre än nuvarande, men inte alltför mycket bättre. Med det sagt så ser det väldigt bra ut för Inter. Nu är det på riktigt bara en kollaps som kan stoppa oss från en av de mest överlägsna seriesegrarna på väldigt länge.

Alessandro Bastoni - Italiens bästa mittback utan tvekan
Snabb, lång, relativt stark, bra ledaregenskaper och offensiva egenskaper som nästan ingen annan mittback har. Nu är Interförsvarets framtid i väldigt goda händer. Förläng kontraktet

Två avstängningar inför Sassuolo inom loppet av några sekunder - taktiskt eller ej?
Marcelo Brozovic och Alessandro Bastoni blev varnade inom loppet av bara några sekunder i slutet av matchen och missar hängmatchen i veckan. I stunden var Brozovic gula kort ett förståeligt sådant, men Bastoni borde ha försökt hålla sig lugn. Nu får Conte pussla ihop en elva. Förhoppningsvis är åtminstone Stefan de Vrij tillbaka

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-04-03 22:57:52