Cagliari - Inter
1 - 3

Postpartita: Cagliari - Inter
D´Ambrosio, Young och Lukaku vid firande av mål mot Cagliari.

Ett blåsigt Sardinien var platsen där Inter skulle lyckas svara upp med en seger efter debaclet i Champions League. Det satt hårt inne för Inter som befann sig i underläge en stor del av matchen.

Den första halvleken hade väl i princip allt man hoppats på som Inter-supporter, förutom mål från bortalaget. Den primära anledningen till det? En storspelande Alessio Cragno i Cagliaris mål. En spelare som varit uppe på tapeten att ta över när Handanovic inte längre är mannen som ska stå mellan stolparna för Inter, något som efter idag känns mer än okej. Att se Eriksens namn i startelvan kändes rätt, även om det inte sett bra ut alls för dansken när chanserna har kommit. Men han blixtrar till då och då, något han gjorde idag när han läckert spelade fram Lukaku som nekades av matchens lirare Cragno efter att ha skottfintat bort försvarare i Cagliari. Bara några minuter senare var det dags igen för Cragno att gå vinnande ur striden mot Lukaku då belgarens skott återigen räddades på ett imponerande sätt. Efter en kvart spelad fick Sanchez en bra chans att via pannan ge Inter ledningen, men återigen var Cragno där med en otrolig parad. När sedan Cagliari tog ledningen, efter ett otroligt läckert volleymål från Sottil, var känslan att det skulle bli en sån där match där bollen bara inte ville in. Den första halvleken slutade med ledningen 1-0 för Cagliari, ett resultat som sett till målchanser var rejält missvisande.

Om den första halvleken såg bra ut från Inter och anfallsspelet i synnerhet så var den andra halvleken en rejäl besvikelse. Inter lyckades inte ta tag i taktpinnen och det var en jämn tillställning. Kvitteringen skulle dröja till den 77:e minuten då Barella mötte bollen på volley efter att Cragno boxat undan en hörna. Sju minuter senare så fick Inter en ny hörna, som också ledde till ett nytt mål. D´Ambrosio kunde med pannan trycka in ledningsmålet efter fint inlägg från Barella. När Alberto Cerri i Cagliari blev framspelad framför Handanovic så var det nog fler än jag som skrivit ner 2-2 i målprotokollet, men lyckligtvis för Inter så blev avslutet ett misslyckat sådant. Hemmalaget tryckte på tilläggstid upp precis allt de hade på en hörna, när Inter lyckades få bollen under kontroll så kunde Lukaku därför springa ifrån Cragno som befann sig vid mittlinjen och dunka in bollen i tom kasse.

Nu när det bara är den inhemska ligan att fokusera på så har inte laget råd att förlora poäng mot lag som Cagliari. Nu väntar Napoli på onsdag, en knepigare uppgift där effektiviteten kommer behöva vara vassare.

Forza Inter!

Dansken fortsatt kall
Eriksen har fått ett gäng chanser att visa vad han går för nu, men han gör ingen nöjd. Visst att han idag ligger bakom en del i den första kvarten, men mer än så måste man kunna kräva från en spelare som förtrollade oss alla som följde honom under sin tid i Tottenham. I dagsläget är han inte tillräckligt bra för att dra på sig en matchtröja, tyvärr.

Pannben hos de blåsvarta
Laget har haft en allt annat än lugn vecka efter uttåget ur Champions League. Med underläge 1-0 mot Cagliari och ett spel som inte alls flyter är det lätt att tappa huvudet. Att då kunna hitta sätt att vinna är otroligt imponerande.