2 - 0

Postpartita: Derby d´Italia
Bild från gårdagens match mellan Juventus-Inter där Bonucci och Lukaku tampas i en duell.

Inter åkte till Turin i hopp om att greppa tag i det sista halmstrået för att kunna hänga kvar i tabelltoppen, men fick inför tomma läktare en läxa i hur fotboll ska spelas av den gamla damen. Inte första gången som Nerazzurri vikit ner sig i stora matcher den här säsongen. Frågan är dock om det överhuvudtaget kommer delas ut någon Scudetto.

Derby D´Italia, en av fotbollseuropas största matcher, spelades för första gången någonsin inför tomma läktare. En match som vanligtvis har en av de häftigaste inramningarna på hela säsongen kändes nu istället som en avslagen träningsmatch. Det var märkligt att i en så pass viktig match kunna höra spelarnas och tränarnas röster från TV-soffan. Första kvarten av matchen ägdes av hemmalaget, men Nerazzurri kunde efter det äta sig in i matchen. Det var på kanterna Nerazzurri hotade och främst via Candreva. Första halvleken bjöd varken på många eller stora chanser och slutade 0-0.

Matchens andra halvlek var Juventus från start till mål. Radarparet Lukaku och Il Toro såg vilsna ut och käkades fullständigt upp av matchens gigant, Leonardo Bonucci. Tror aldrig jag sett Lukaku förlora så många dueller under 90 minuter som under söndagens match. Ledningsmålet gjordes aningen slumpartat av Aaron Ramsey i en tilltrasslad historia inne i Inters straffområde. Att inte få se en reaktion överhuvudtaget av Contes mannar i en så pass viktigt match är ett kraftigt underbetyg. Matchens presentation stod Dybala för som hur läckert som helst tog ner en crossboll för att sedan glida igenom Inters försvar och placera in slutresultatet 2-0 via en yttersida. Båda lagens regissörer i form av Dybala och Eriksen byttes in i matchens 59e minut, men vilken skillnad på de inhoppen. Den förstnämnde visade prov på varför han är en av seriens och Europas bästa medan den sistnämnde såg oduglig ut.

Nerazzurri som gjort en fin säsong har tyvärr vikit ner sig i de stora matcherna. Man förlorar bägge matcherna mot Juventus, den senaste mot Lazio och matcher mot både Barcelona och Dortmund i Champions League. Tycker det skett för ofta för att bara vara någon slags slump, men kanske beror det på något så enkelt som att vi inte riktigt är där än.

Imorgon, tisdag så ska det avgöras hur säsongens avslutning ska bli. Känslan just nu är att det inte blir någon avslutning alls, något som inte skett på över 100 år. Det vore en stor tragedi för den italienska fotbollen om säsongen skulle avslutas mitt i. Ska bli spännande att se hur frågor kring huruvida mästare ska koras, lag nedgraderas, lag uppflyttas och Europaplatser delas ut ska besvaras. Inter är dessutom mitt i ett slutspel i Europa league, där man ska möta Getafe hemma redan på torsdag. Bestäms det att Serie A-säsongen avslutas så kan Inter omöjligen få spela på Meazza, men frågan är då om var man ska spela matchen? Neutral plan? Frågorna är många och jag hoppas man efter morgondagen fått mer klarhet i hur det här ska utspela sig. Italiens olympiska kommitté begärde även under dagen att all idrott i landet ska stoppas fram till den 3e april.