Inter - Juventus
2 - 0

Postpartita: Dominant seger i Derby D'Italia
Inter drog det längsta strået ikväll.

Inter väntas bli ett av de lagen som på riktigt slåss om titeln. Den viktigaste matchen på hela säsongen att vinna är Derby D'Italia mot Juventus och rond ett gick till Nerazzurri. Det blev en storartad seger, för att inte säga kross, när Gobbi kom på besök. Nu är all press på Inter igen.

Juventus inledde mötet mellan de två rivaliserande klubbarna lite bättre. I den elfte minuten gjorde Juventus mål, men det blev bortdömt på ett riktigt sätt. Därför var det istället Inter som skulle ta ledningen i den trettonde minuten. Nicoló Barella serverade den gamla Juventus-kuggen Arturo Vidal framför mål som med enkelhet nickade in ledningsmålet. Inter hade varit lite sämre än Juventus i början av matchen, så det var viktigt.

Strax därpå kom samma Arturo Vidal nära att göra 2-0 efter att ha blivit serverad en boll från höger, men avslutet gick något över. Inter fortsatte sedan skapa chanser och efter en fin räddning på ett starkt avslut från Romelu Lukaku så brände Lautaro Martinez en retur som också var ett utmärkt läge för Inter att ta en tvåmålsledning, något laget verkligen hade gjort sig förtjänt av.

Argentinaren missade ett till bra läge efter att Romelu Lukaku på egen hand skapat ett mycket farligt anfall. Dock hann ett par försvarare i svart- och vitrandigt skärma av honom och den unga anfallaren hade inte så mycket yta att skjuta på som det såg ut vid första anblick. Derby D’Italia är inte vad det är utan heta känslor och kort. Leonardo Bonucci fick gult kort i minut 36 efter en närkamp med Lautaro Martinez. Det märktes att Juventus var frustrerade.

I minut 37 brändes ännu en väldigt bra målchans. Hakimi gav sig iväg på djupet och spelade in till Romelu Lukaku som bjöd Wojciech Szczesny på en gratis räddning i protokollet. Den första halvleken slutade i en knapp men rättvis ledning för Inter. Första halvleken var en av Inters bästa under Conte.

Den andra halvleken inleddes inte lika intensivt av Nerazzurri, men i den 52:a minuten så dubblade Nicoló Barella ledningen med ett fantastiskt mål, frispelad av Alessandro Bastoni. Inter spelade ut sin rival och Andrea Pirlo kände sig tvingade att göra ett trippelbyte i minut 58. Aaron Ramsey och Adrien Rabiot gick av och Weston McKennie och Dejan Kulusevski fick komma in. Federico Bernardeschi kom samtidigt in på Gianluca Frabottas plats.

Ashley Young drog på sig ett onödigt gult kort i minut 60 då han kastade bort en död boll. Bara minuten senare fick Alvaro Morata syna det gula kortet han med efter att ha kommit alldeles för sent in i en duell med Alessandro Bastoni. Det började hetta till rejält och även Nicoló Barella som hade ett mål och en assist i sin ryggsäck fick syna ett gult kort efter att ha kommit in sent in i en duell med Giorgio Chiellini.

Lautaro Martinez hade en mycket jobbig kväll, iallafall i slutfasen på anfallen som han deltog i. Han avslutade allt som oftast utanför. Inter valde att göra sitt första byte i den 72:a minuten då Ashley Young ersattes av Matteo Darmian på vänsterkanten. Första målskytten i matchen, Arturo Vidal, fick kliva av i den 77:e minuten och istället kom Roberto Gagliardini in.

Med fem minuter kvar kom Lautaro Martinez att bli ersatt av Alexis Sanchez. Juventus hade kommit in mer och mer i matchen och lite energi var välbehövligt just därför. Achraf Hakimi flög som ett flygplan längs kanten i minut 90 och kombinerade sig själv fram till ett ganska bra läge, men skottet gick utanför.

Mittfältet överlägset i Serie A

Idag var Arturo Vidal riktigt bra från början till slut och likaså Nicoló Barella. Italienaren och chilenaren var båda inblandade i mål, men framförallt skall det sägas att de dominerade mittfältskampen. I skymundan hade Marcelo Brozovic en riktigt fin match, han med. Juventus är det enda motbudet, men idag visade Inter att det bästa mittfältet finns i Milano.

Lautaro Martinez och Romelu Lukaku svaga - trots allt.

En stor seger - absolut. Men anfallarna var ineffektiva och såg ganska oskarpa ut. De skapade lägen som vanligt men om inte mittfältet hade dominerat så hade anfallarna kunnat bli rubrikernas män imorgon.

Paradigmskifte? Nerazzurri är laget att slå i Italien

Inter vann till slut helt rättvist och det var en underbar seger mot Gobbi som inte hade en syl i vädret. Många menar att detta borde vara Inters år och det är inte svårt att se varför. Just nu är det Inter som har pressen på sig, om Milan hänger kvar i toppen hela säsongen är det mer utav en sensation än något man kan vänta sig.