2021-05-01 18:00

Crotone - Inter
0 - 2

Postpartita: Efter segern mot Crotone kan Inter bli mästare i kostym

Inter var överlägsna överlag, men målfesten uteblev. Ett bortdömt mål och två stolpträffar till trots vann Inter med 2-0 i Crotone. Därmed är Crotone nedflyttade och Inter kan bli mästare i kostym imorgon. Atalanta behöver tappa poäng mot Sassuolo.

Stefano Sensi och Matteo Darmian klev in i startelvan och den förstnämnda var het från första sekunden. I den andra minuten kombinerade han sig fram till ett bra läge och tvingade Crotone att styra ut till hörna när han avlossade ett något lågt och löst skott från innanför straffområdeslinjen. Bara minuten senare blev han frispelad av Marcelo Brozovic och Alex Cordaz fick stå för en väldigt bra räddning med sin högerfot.

Även där kan man tycka att Sensi hade kunnat stå för ett bättre, hårdare skott. Men det var tydligt tidigt varför Sensi var Contes val. Han är mer aktiv, löpstark och djupledslöpande än Eriksen, som varit helt fantastisk i spelet. Sensi visade tidigt i matchen varför han var så utslagsgivande under hösten 2019 och att han kanske är på rätt väg igen. Nästan två år senare kom det första tecknet på det.

Achraf Hakimi och Matteo Darmian var som vanligt aktiva på kanterna och det är ingen hemlighet att Antonio Conte får ut mycket av sitt spel genom att utnyttja kantspelet. Men första kvarten var enligt tradition inte någon kioskvältare från Inter. Men i den 22:a minuten kom Nerazzurri nära att göra 1-0 då Romelu Lukaku nickade i stolpen. Det märktes att hans självförtroende inte är på topp. Men han försökte och hans upprepade försök upphörde ej, i sant måltjuvs manér.

I den 33:e minuten fick Crotone frispark i ett oerhört bra läge, men frisparken höll inte någon högre klass och Inter kunde avvärja fara. Däremot ska det sägas att det var en korkad frispark att bjuda på. Speciellt när Inter kan vinna titeln i helgen. Crotone tvingades till ett byte i 38:e minuten då Pedro Pereira ersatte skadade Arkadiusz Reca. Marcelo Brozovic fick motta matchens första varning strax därefter efter att ha rivit ner sin motståndare på mittplan.

Alessandro Bastoni fick ett superläge med fem minuter kvar att spela av den första halvleken men nickade Nicoló Barellas fantastiska inlägg utanför. Just bakom italienaren stod Lukaku redo för att stöta in bollen med sin panna. Lautaro Martinez sköt i den vänstra stolpen i den 44:e minuten och Lukaku i den högra tidigare än så. Stefano Sensi stod för ett hårt, vrickat avslut från nära mål och Cordaz kunde styra ut till hörna. Utöver det var det en konstant press som Nerazzurri utsatte Crotone för. Med andra ord så borde Inter ha fått med sig en ledning in i halvtid.

Luca Cigarini gick av skadad i halvtid och därmed hade Crotone tvingats till två byten pga skador innan den andra halvleken hade börjat. Den andra halvleken tog inte riktigt fart direkt som den första, utan Stefano Sensi som stod för fyra avslut och en allmänt bra match var en av tre som byttes ut i den 65:e minuten. Lautaro Martinez och Matteo Darmian fick också gå av planen. Alexis Sanchez, Ivan Perisic och Christian Eriksen kom in, och det var den sistnämnda som spräckte nollan. Alexis Sanchez hittade Romelu Lukaku som pelade fram Christian Eriksen. Dansken avslutade fint, lågt till höger. Alldeles precis innanför stolpen.

Emmanuel Riviere kom in i den 72:a minuten och fick direkt en varning efter en duell med Milan Skriniar. Trippelbytet från Inter gav effekten att laget totalt rullade ut Crotone och framförallt Eriksen var superdominant. Överlägsen på plan under den dryga halvtimmen han spelade. Lukaku som assisterade till 0-1 gav också bortalaget en 0-2 ledning. Trodde jag iallafall. Han vann bollen högt, spelade ut till Perisic som hittade in tillbaka till Lukaku. Men målet blev från ingenstans bortdömt för offside. Achraf Hakimi avgjorde sedan matchen med ett kyligt avslut frispelad av Nicoló Barella.

Ett steg i rätt riktning för Lukaku

Romelu Lukaku har varit iskall den senaste tiden. Men idag sköt han i stolpen, stod för en assist och gjorde ett mål som med minsta marginal dömdes bort för offside. En väldigt hårfin offsideavblåsning, men korrekt. Därmed är det bara att hoppas att det kan lossna lite mer.

Nerazzurri är fortsatt obesegrade under andra halvan av säsongen

Det verkar vara väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att slå Inter just nu. Att vinna Serie A är nu inte längre ett mål utan en fråga om tid. Detta eftersom Inter inte förlorat sedan första matchen för året mot Sampdoria.

Inter kan bli mästare i kostym

Efter segern måste Atalanta vinna mot Sassuolo på bortaplan för att hålla liv i titelstriden. Det är absolut inte omöjligt, men inte heller självklart. Senast nästa vecka bör allting vara klappat och klart då Inter möter Sampdoria, men låt oss ta en sak i taget. Imorgon, 15:00, sitter vi alla bänkade.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-05-01 20:10:06