Lagbanner
Stadio Carlo Castellani, 2021-10-27 20:45

Empoli - Inter
0 - 2

Postpartita: Empoli - Inter 0-2

Postpartita: Empoli - Inter 0-2

Efter helgens rån på Giuseppe Meazza där Inter blev rånade på segern var det redan på onsdagen dags att ställa om skallarna för match mot nykomlingen Empoli. Inter kom till matchen utan huvudtränare Simone Inzaghi som blev utvisad senast mot Juventus.

Utan magister Inzaghi vid bänken ändrade Inter en del i elvan från helgens match mot Juventus. Edin Dzeko förpassades till bänken och Alexis Sanchez fick chansen från start bredvid Lautaro längst fram. I backlinjen fick Milan Skriniar en väl behövlig vila och Danilo D´Ambrosio klev in till höger i Inters trebackslinje. Och vi fick själ att återkomma till dessa två. Efter en svängig start på första halvlek med en del halvchanser åt båda håll klev D´Ambrosio fram och vann boll, tog meter, spelade vidare till Alexis som vände om och träffade D´Ambrosios panna och 1-0 var ett faktum. Ett mycket vackert mål från den vikarierande mittbacken.

Efter 1-0 målet fick Inter bättre kontroll på matchen och tog även över större delen av bollinnehavet, dock utan att skapa speciellt många hundra procentiga målchanser.

I andra halvleken hände det mer från minut ett! Redan efter 5 minuter skedde det ett mordförsök på Stadio Carlo Castellani. Samuele Ricci flög in med raka dobbar mot Nicolo Barella och fick syna det röda kortet tidigt i andra halvlek. Redan där och då kändes matchen hyfsat klar, men efter att Gagliardini nickat i stolpen och Vicario stått för en makalös räddning på Lautaro Martinez nick kändes det som det kunde bita oss i baken om vi inte stänger matchen. 2-0 kom dock äntligen i den 66:e minuten när Lautaro slog in ett lågt inlägg som nådde hela vägen över till Dimarco som rakade in Inters andra för dagen och stängde butiken helt för Empoli.

Resten av matchen kändes mest som en raksträcka in i mål, där Inter belägrade sig på Empolis planhalva. Byten gjordes även där Correa och Dzeko bytte av Lautaro och Alexis. Gagliardini ersattes i minut 84 av Stefano Sensi samt Brosovic som ersattes tidigt i första halvlek av Matias Vecino. Inter avslutade även matchen med en speciell backlinje då De Vrij bytte med Kolarov, och backlinjen efter det gick knappt att se hur den var formerad.

Speciella utmärkelser från min sida går till Alexis Sanchez som går in och visar att han faktiskt är ett sparkapital som Inter kommer ha användning för. Även Gagliardini tycker jag förtjänar upprättelse. Efter mer och mer senaste tiden känns det som han bara växer och växer under Inzaghi. Otroligt bolltrygg och väldigt underskattad på att komma in i offensivt straffområde. Kul att se!

Efter att just  Gagliardini fått ett mål bortdömt för hands och Stefano Sensi gjort ett offsidemål som helt rätt dömdes bort för offside slutade matchen med en säker och stabil 2-0 seger för vårt Inter. Matcher som dessa ska bara vinnas, och Nerazzuri gjorde jobbet med bravur.
 

Alexander Snäcke2021-10-27 22:57:47
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?