Postpartita: Fiorentina-Inter
Bild på Eriksen som fick chansen i ny roll som sittande mittfältare.

Ett avslaget Inter kunde efter förlängning segra över Fiorentina. Sent avgörande gör att Nerazzurri spelar kvartsfinal i Coppa Italia. Eriksen såg inte klockren ut i nya rollen som sittande mittfältare.

Den första halvleken var ett sömnpiller utan dess like och ni som tidigt slumrade till kanske vaknade till när Inter fick straff efter VAR-koll i matchens 40:e minut. En straff som i mina ögon är allt annat än glasklar, men också långt ifrån obegriplig. Sanchez gjordes ner av Terracciano efter att ha skjutit bollen i stolpen och Alexis chilenska vän fick äran att ta straffen, något Vidal gjorde utan konstigheter då han enkelt rullade in bollen mitt i mål. I halvlekens slutskede fick Fiorentina en parodisk straff, något som VAR-rummet naturligtvis rättade till.

Även om den första halvleken var något slags lågvattenmärke för hur tråkig fotboll på den här nivån kan vara så var inte den andra så mycket bättre. Il Toro fick en dunderchans att trycka in 2-0 tidigt i den andra halvleken, men ett otroligt svagt avslut från argentinaren ledde istället till inspark för hemmalaget. Matchens delikatess och häxpipa skulle Christian Kouamé bjuda på när han på halvvolley dundrade in bollen i krysset till 1-1. Om Il Toros målchans beskrevs som en dunderchans vet jag nästan inte om ord räcker till för läget som Sanchez serverades av Perisic. Perisic slog ett lysande inlägg och det återstod bara för Sanchez att raka in ledningsmålet, men dålig skärpa än en gång från iskalla Sanchez.

Att behöva genomlida förlängning som åskådare var jobbigt, spelet såg sällsynt både trögt och oinspirerat ut. Inter som är i en jakt om scudetton behöver inte 120 minuter fotboll i benen när Juventus väntar i helgen. Det i sig borde vara skäl nog till att gå ut och avgöra matchen innan 90 minuter gått. I förlängningen så var det via huvudspel Inter skulle skapa sina lägen, både Sanchez och Lukaku hade chanser som Terracciano manövrerade. När alla inväntade straffar i Florens så skulle pansarvagnen Lukaku ändå lyckas nicka in avgörandet, efter en smörpastej från Barella, i den 119:e matchminuten.

Som jag var inne på var dagens seger sämsta tänkbara sätt att vinna på för Inter. 120 minuters spel och en insats som hade mycket mer att önska. Laget är i en svacka, något man kan säga efter tre raka matcher utan seger efter 90 minuter. Tror ingen juventino darrar extra mycket inför helgens drabbning efter att ha sett dagens match.

På söndag ska Inter ta emot den gamla damen på Stadio Giuseppe Meazza, en match som kan prägla de båda storklubbarnas säsong något otroligt. Seger för Inter och Juventus halkar efter Milano-klubbarna, även om zebrorna fortsatt har en hängmatch mot Napoli att spela. Seger för Juventus och laget är ikapp och kanske förbi (i och med hängmatchen) Inter.

Fullt fokus på söndag och FORZA INTER!!

Tre heta takes

Eriksens nya roll
Jag ska ärligt säga att jag var spänd på att se Eriksen i en roll a la Pirlo. Spelet har allat annat än flugit för dansken och jag tänkte att det därför inte kunde skada att testa något nytt. Sämre kanske det inte blev, men i en quarterback-liknande roll så ska högerfoten han besitter kunna leverera klart mer.

Inters anfallare svaga i Lukakus frånvaro
Att Sanchez är inne i en sämre period har inte undgått någon, men bortsett från straffen han fixar idag så är insatsen otroligt svag. Trots det så vet jag inte vem av anfallarna som idag var kallast, men om en pistol riktas mot mitt huvud hade jag svarat Il Toro. Tycker att hans brist på spelförståelse ibland är slående (hans spelförståelse som ibland är av högsta klass.) Att klaga på Il Toro är inget jag vill göra och jag både tror samt hoppas att han, tillsammans med Lukaku, sänker Juventus på söndag.