Hellas Verona - Inter
1 - 2

Postpartita: Hellas Verona - Inter 1-2
(Inter) Milan Skriniar avgjorde med första målet på länge

En stabil bortamatch där Inters segersiffror var i underkant, känner vi igen det någonstans ifrån? Inter blir inte vintermästare, men AC Milans senaste matcher skrämmer ingen. Inter ska gå för ligatiteln ändå när vårsäsongen startas om mindre än två veckor mot Crotone.

I den händelsefattig första halvlek var skadan på Hellas Veronas Pawel Dawidowicz som också drog på sig det enda kortet i den första halvleken. Den första halvleken var inte särskilt bra från Inters sida och tempot i anfallsspelet var lågt även om man ställde upp med en extra offensiv elva. 3-4-2-1 såg lovande ut på pappret men det blev aldrig någon struktur på anfallsspelet.

Med det sagt förde Inter spelet i stora delar av halvleken ändå, det var inte tal om någon dominans från Verona. En farlig målchans vardera var det enda som var värt att notera från den första halvleken och Inter såg inte ut att ta chansen att eventuellt få till en seger i vintermästerskapet. Men efter tre raka matcher utan att ha gjort mål i den första halvleken så var Inter vana och såg säkert inte det som en större motgång. Eddy Salcedo, Inter-spelaren på lån i Verona skadade sig precis innan halvtid och blev utbytt i paus.

Det var ett helt annat Inter som gick ut till den andra halvleken och det tog inte lång tid förrän Inter tog ledningen. Achraf Hakimi slog ett perfekt inlägg som Lautaro avslutade perfekt. Via stolpen och in gick bollen som gav Inter lite andrum. I samband med det gjorde även Verona sitt tredje och fjärde byte, redan i den 53:e minuten alltså. Anmärkningsvärt att endast ha ett byte kvar med 40 minuter kvar att spela.

Men Samir Handanovic skulle bjuda in Hellas Verona i matchen efter en supertabbe som gav öppet mål och kvittering. Ett potentiellt mycket kostsamt misstag. Men Inter Milan Skriniar gav Inter ledningen i den 69:e minuten via Skriniars huvud. Det var längesen han gjorde mål men hans huvud håller hög klass i straffområdet, framförallt på fasta. Arturo Vidal kom in med 20 minuter kvar för den för dagen odugliga Ivan Perisic. Han liksom Christian Eriksen borde få en realapp på sitt huvud och säljas till första bästa.

Romelu Lukaku skulle sedan ha fått en straff när han blev dragen i tröjan av en försvarare i straffområdet. Alessandro Bastoni hade en riktigt bra kväll i Verona och när han tog ett taktiskt gult kort med åtta minuter kvar förstärktes det intrycket. Han stoppade en potentiellt farlig omställning. Inter gjorde 1-3 på tilläggstid som blev bortdömt utan synlig anledning.

Återigen andra halvleken som avgör för Inter - vad gjorde Handanovic?
Första halvleken var helt okej spelmässigt men dålig offensivt. I andra halvlek är det en tavla som gör att det ens blir lite spännande. Samir Handanovic står för ett svajigt 2020 och det höjs röster som propagerar för en förändring på målvaktsposten. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, men att hans år inte varit godkänt, det får jag nog hålla med kritikerna om.

Vintermästare eller ej - bra sits inför vårsäsongen
Sju raka segrar ger Inter en bra sits inför andra halvan av säsongen. AC Milan knep ännu en seger från ingenstans under kvällen och tog därför stafettpinnen i Serie A med bara en poängs marginal till Inter. Det framstår fortfarande inte som ett lag att skrämmas av särskilt mycket, det finns knappt exempel på lag som Milan som hållit i 38 omgångar. Dock tror jag att man kan räkna med att det åtminstone blir en tredjeplats för rivalerna. Att Stefano Pioli har fått pli på den spelartruppen är mycket, mycket imponerande. Men vi vet samtidigt som Inter supportrar vad Pioli innebär för en klubb på lång sikt. Juventus är i kris.

Lautaro Martinez bröt dödläget i matchen med ett snyggt mål - hur blir våren?
Att Lautaro är en mycket bra anfallare och spelare generellt är det ingen som tvekar kring, men argentinaren kan definitivt göra fler mål än vad han gör just nu. Han får ta och ställa in skärpan, för gör han det så kommer han att bli en anfallare att minnas i generationer.