Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-08-27 20:45

Hellas Verona - Inter
1 - 3

Postpartita: Hellas Verona - Inter 1-3

Jag vet inte om man kan säga att det var en perfekt debut, men mycket bättre kan man inte göra. Nyförvärvet Joaquin ”Tuco” Correa kom in och nätade två gånger under de 20 minuter som han var på planen. Argentinaren gick in direkt och visade vem han är. En presentation som man kan vara nöjd med!.

Nej, det fanns verkligen inte mycket att glädja sig av från den första halvleken. Inter öppnade dock starkt och första gången som Hellas Verona fick slå två passningar på raken på offensivplanhalva var först efter 7,5 minut. Inter som visade sig starka i ungefär första 15 med hög press och snabba bollerövringar på offensivplanhalva hade det dock lite svårt att spela igenom lagdelar och Verona gjorde ett bra jobb med att stänga centrala ytor. Något som Verona lyckades göra i hela första halvleken.

Verona tvingade Inter att hitta ut till sina wingbacks som i sin tur stod för tämligen svaga inlägg.  Inters första riktiga chans kom dock efter 12 minuter när Veronas försvarare misslyckades med att slå bort en boll och i stället sköt den rakt på ”El Toro” Martinez som i sin tur lyckades få ett bra skott mot första stolpen men Hellas målvakt, Pandur, var rätt placerad och tog bollen utan några bekymmer.

Inter får dock ett bakslag efter drygt 14 minuters spel. Handanovic slår en taskig boll centralt mot Brozovic som blir direkt pressad av Hellas spelare som ligger kvar högt efter ett misslyckat anfall. Brozovic får bollen en bit till vänster om sig och Ilic hinner snappa upp bollen efter att Brozovic kommit kort i en glidtackling. Ilic får öppen gata och kan i sin tur enkelt chippa in för 1–0 till hemmalaget.
I Gialloblu tar för sig efter målet och trycker ner Inter ganska bra kommande 10 min.

Inter hittar dock en liten brytpunkt efter att Hellas slagit en kort hörna med ett misslyckat inlägg som den eviga kroaten Brozovic kan plocka upp. Kroaten, som haft en svajig period efter 1–0 målet, slår en fin cross till den gode turken Hakan Calhanoglu som driver lätt in och hittar Duracellkaninen Nicolo Barella vid den bortre stolpen. Barella når bollen först men han skarvar bollen precis över målburen.

Inter får det svårt mot Veronas höga press och tvingas ofta att slå långa bollar från backlinjen i stället för att spela igenom lagdelar och styra spelet från mittfältet. Inter hittar inte något konkret offensivt överhuvudtaget i första halvleken och regerande ligamästarna får fina sig själva i underläge när man går in till halvtidspaus.

I andra halvlek behöver inte Inter mer än 90 sekunder för att kvittera. Nere vid hemmalagets hörnflagga får inter ett inkast, den vackra kroaten Ivan Perisic tar sats och går för ett långt inkast som landar perfekt på Dzekos skalle och han kan skarva den till en helt fri ”El Toro” Martinez som utan problem stångar in 1–1.

Inter som spelat upp sig från första halvlek får ett inkast i precis samma läge. Perisic tar återigen sats och kastar ett fint inkast mot Dzekos panna och han nickar ner bollen till Martinez fötter som skjuter en halvmeter utanför. Matchen står ganska stilla fram minut 60 då Martinez blir nerdragen i Veronas straffområde av Hongla. Domaren friar, och efter nya regler med VAR som gör att VAR ska ändra så få tveksamma domslut som möjligt, står domarteamet fast med att inte ge Inter straff.

Efter en svajig match tar Brozovic ett gult när han går in i en onödigt vårdslös satsning. 1 minut efter väljer dock Mister Inzaghi att byta ut både kroaterna Brozovic och Perisic för Rey Arturo och Dimarco. Arturo Vidal som genom sina inhopp idag och föra veckan mot Genoa visat för oss alla att klass är permanent!

När klockan tickar in på 73e minuten väljer Simone att ta in Tucco Correa i stället för El Toro Martinez. Ett val som landar som matchens bästa. Correa behöver knappt 9 minuter innan han knoppar ditt 2–1 till I Nerazzurri. Efter en fantastiskt fin genomskärare av Arturo till en vilt springande Darmian, kan italienaren slå ett vackert inlägg till debutanten Correa. Tucco får den rakt på pannan och nickar fint över målvakten till 2–1 för gästerna på Stadio Bentegodi. Men om argentinaren tyckte att det räckte med mål för kvällen? Nej, inte i hans värld.

Drygt 4 minuter in på stopptiden lyckas Inter samla nog med mannar och kraft för att anfalla. Barella krigar sig till bollen och slår en kort passning mot en helt ren Correa som ohotat kan kliva fram i banan och avlossa en boll som går längs marken in i mål längs målvaktens vänstra stolprot.

3-1 till mästarna från Italien - 2 mål av debutanten Joaquin Correa!