2 - 2

Postpartita: Hellas Verona-Inter
Tränare Conte visar känslor under gårdagens drabbning mot Hellas Verona.

Contes mannar har det fortsatt kämpigt i seriespelet. Luften ser ut att helt och hållet lämnat laget och man förtjänade faktiskt inte mer än den poäng man igår fick med sig från Verona. Kan det vara så att spelarna mentalt checkat ut från ligaspelet? Det vore ett rejält underbetyg till spelarnas professionalism.

Matchen började på sämsta möjliga sätt då Skriniar blev duktigt bortgjord av Lazovic som drev förbi och dunkade in ett tidigt ledningsmål för hemmalaget. Att efter det inte se en starkare reaktion från Inter förvånade. Det största glädjeämnet från den första halvleken var egentligen att det bara stod 1-0.

Inter spelar upp sig en aning tidigt i den andra halvleken och kunde kvittera genom Candreva, efter att Lukaku prickat stolpen. Bara någon minut senare var det dags igen, och återigen var det Candreva som målade, denna gång med hjälp av motståndarben. Utan att briljera så hade Nerazzurri lyckats vända på matchen.

Il Toro som fick spendera de första 77 minuterna på bänken kom in och såg desperat ut. Vid ett skede hade argentinaren möjligheten att frispela Sanchez, men valde att avlossa bössan på egen hand istället. Trist att se en så skicklig spelare vara så djupt under isen som Martinez faktiskt är nu, är han med ena foten i katalonien redan tro? Just nu känns det som det bästa alternativet, för samtliga parter.

Att efter ett ledningsmål mot Hellas Verona tillåta dem att trycka på och styra matchen ska inte behövas. Ett lag av Inters storhet och skicklighet bör kunna stänga en sån här match. Samtidigt är det många spelare som nu får mycket speltid som inte håller måttet. I matchens 86e minut straffade spelet sig och Hellas kapten, Miguel Veloso, kunde välförtjänt placera in slutresultatet 2-2.

Nu har Inter tappat poäng i tre av de fem (!) senaste matcherna och det mot motstånd som Sassuolo, Bologna och Hellas Verona.