Lagbanner
Postpartita: Inter - Atalanta 2-2
Det blev en underhållande tillställning på Giuseppe Meazza.

Postpartita: Inter - Atalanta 2-2

I en match som hade allt fick de två blåsvarta lagen dela på poängen i Milano. Det var hårda närkamper, tidig ledning från hemmalaget där Atalanta vände till bortaledning. Inter hittade kvitteringen och jagade vinsten men Dimarco missade straff. Atalanta gjorde även ett 3-2 mål, som blev bortdömt, då bollen passerat linjen i ett tidigare skede. Det var en match som hade allt helt enkelt. 

Inter fick en drömöppning på den första halvleken där Barella hittade Martinez med ett fantastiskt inlägg från högerkanten. Avslutet höll samma klass som inlägget och det blåsvarta hemmalaget tog ledningen redan i den femte matchminuten. Värt att notera var även att Inzaghi valde att spela med Darmian ute till höger istället för Dumfries som stått för flertalet positiva inhopp i tidigare matcher. Snart måste det väl vara dags för holländaren att starta i ligan? Hemmalaget hade kunnat gå upp i en tvåmålsledning då Dzeko och Lautaro stod för ett väldigt fint väggspel i straffområdet. Hade den förstnämnda fått ordning på mottagningen i andraläget så hade Perisic haft öppet mål. Istället fortsatte matchen med ett böljande spel med två anfallsinriktade lag. När de båda lagen gick framåt uppstod stora ytor för kontringar.

Det skulle visa sig att Atalantas hot skulle finnas från skott utanför straffområdet. Malinovskyi har ett otroligt fint skott och kvitteringen kommer från en olycklig studs där De Vrij ska bryta och bollen studsar ut till Ukrainaren som skickar iväg en projektil i Handanovic vänstra hörn. Det var även ett avslut från Malinovskyi som gav Atalanta ledningen då Intermålvakten stod för en av sina klassiska returer rakt ut i straffområdet. Det var bara för Toloi att raka in bollen i mål. En halvlek som annars kännetecknades av många varningar där stämplingar och tröjdragningar avlöste varandra. Med det sagt var det inte en ful tillställning, snarare domaren som hade nära till kortleken.

Den andra halvleken blev otroligt händelserik. Atalanta inledde starkt och när Darmian tappade markeringen på den bortre stolpen var det nära att bortalaget utökade sin ledning. En frispark strax utanför straffområdet från bortalaget gick direkt i stolpen och Inter levde riktigt farligt. Sedan kom byten från Inzaghi där såväl Dimarco som Dumfries fick komma in. Även Vecino klev in centralt istället för en svag Çalhanoglu. Det var Bastoni och Darmian som fick lämna plats för yttrarna där Perisic blev kvar ute till vänster medan Dimarco tog platsen till vänster i trebackslinjen. Det var just nämnde Dimarco som med en fin löpning in i straffområdet skapade läget som gav Inter kvitteringen. Dzeko fanns påpassligt med på den bortre stolpen och kunde enkelt raka in returen från Musso. Efter kvitteringen blev det allt mer Inter där Atalanta istället gjorde mer defensiva byten. Dzeko skapade tillslut en straff där en tydlig hands hindrade honom från att nicka in ett ledningsmål. För min del var det något oväntat att se Dimarco kliva fram för att ta straffen. Tyvärr slogs den i ribbans överkant och Inter ger bort ett utmärkt läge att ta samtliga tre poäng från en titelutmanare. Istället såg det ut som att Atalanta skulle ta samtliga tre poäng, då man släpper in ett mål efter att Handanovic rensar ut en boll rakt ut i banan istället för att släppa den till hörna. Ett märkligt försvarsspel från Dumfries och ett otroligt svagt målvaktsspel från Handanovic och Atalanta rakar in 3-2. Dock så följer en videogranskning och det visar sig att bollen varit över linjen i samband med att Intermålvakten spelade den rakt ut i banan. Laget blir räddad av videodomaren och de två blåsvarta lagen från norra Italien får varsin poäng. Detta var verkligen en match som kunde ha slutat hur som helst.

Avslutande tankar

  • Dzeko och Martinez får slita hårt med mycket speltid på grund av skadan på Correa. Ett varsitt mål från de båda lovar dock gott. Frågan är om de orkar ladda om till Champions League-matchen i veckan?
  • Barella fortsätter ta stora kliv och står för flera fina inlägg såväl som ett övertygande mittfältsspel. En otroligt viktig spelare för de svartblå.
  • Handanovic håller inte längre på den här nivån. Frågan är om man inte borde lägga pengar för att lösa Onana redan till Januari även om det är en mer ekonomisk smart affär att få honom gratis till sommaren.


Forza Inter!

 

Magnus Wecksell2021-09-25 20:28:05

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?