Inter - Benevento
4 - 0

Postpartita: Inter - Benevento 4-0
Belgaren blev tvåmålsskytt som så många gånger förut.

Nerazzurri såg till att sätta press på AC Milan som återigen svajade i sin seger mot Bologna. På Stadio Giuseppe Meazza var det inget snack när Christian Eriksen var på bästa humör och återigen stod för avgörande insatser. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez bättrade sedan på siffrorna och 4-0 visar att det inte var något snack om saken.

Att få se Andrea Ranocchia från start var ett glädjeämne. Christian Eriksen likaså. De har startat ytterst få matcher, fyra respektive fem inför den här och förtjänar egentligen lite mer speltid. Inter tog ledningen tidigt, redan i den sjunde minuten var det Christian Eriksens frispark som gav alla svartblåa vårkänslor. En Beneventospelare såg ut att vara sist på bollen, men den var inte desto mindre välslagen för det. Hemmalaget spelade bra och många farligheter skapades genom Achraf Hakimi.

Men de bör samtidigt vara glada att det inte dömdes en straff i bortalagets favör i den trettonde minuten. Det var ingen solklar straff på något sätt, men visst var Andrea Ranocchia enormt klumpig i en duell i eget straffområde. Domaren reagerade dock inte överhuvudtaget på det och VAR-rummet bedömde att duellen skedde utanför straffområdet. Således så borde det inte vara straff, hur mycket det än såg ut att vara straff. Ett positivt användningsområde av VAR.

Inter skapade en del målchanser men få gånger hettade det till på riktigt. Ivan Perisic visade återigen att han inte håller för systemet och får inte till någonting offensivt. På bara några minuter lyckades Benevento dra på sig två gula kort. Luca Caldirola och Fabio Depaoli förtjänade varsitt gult efter att ha spelat cyniskt. I svartblått var Nicoló Barella och Christian Eriksen var planens giganter och stod bakom anfall efter anfall.

Ett anfall stack ut. Efter ett fantastiskt väggspel med Nicoló Barella stod Lautaro Martinez för ett mycket svagt avslut som gick utanför. Det var ett oerhört vackert anfall och det syntes att de var frustrerade att matchens andra mål inte kom i det läget. Bara minuter senare frispelade mer eller mindre Achraf Hakimi argentinaren men han lyckades inte få en bra touch på bollen och därmed slösades en mycket bra målchans bort, igen.

Det haglade frisparkar i den första halvleken och matchen blev lite sönderryckt av den anledningen. Men det gav Christian Eriksen chansen att glänsa och varje gång blev det farligt när dansken fick slå en fast situation. Han var mycket bra i sin Brozovic/regista roll och har egentligen allt utom fysiken, bollvinnandet och duellspelet. Det påverkar naturligtvis danskens chanser till speltid. I en match som den här mot ett lag från den undre halvan fungerade det galant men mot topplag kan det bli kostsamt. Han blev ju inte riktigt utmanad under lördagskvällen.

Direkt efter omstarten sköt just dansken ett skott som via Kamil Glik träffade ribban. På returen gjorde Lautaro Martinez mål, men det var solklar offside. Därmed stod det fortfarande 1-0 i matchen. Men i den 57:e minuten skulle han äntligen få göra mål. Roberto Gagliardini slog en kortpassning fram till anfallaren som vände om och avslutade lågt, längs stolpen. Det var ett mycket viktigt mål för argentinaren som har varit Inters mest frustrerade spelare den senaste tiden.

I den 60:e minuten kom Pasquale Schiattarella och Christian Pastina in för Luca Caldirola och Nicolas Viola i Benevento. Några minuter senare fick den ständigt briljanta Nicoló Barella välförtjänt vila då Arturo Vidal ersatte honom på plan. Achraf Hakimi var framme och stötte in en boll från nära håll men målet blev bortdömt för offside, det dröjde dock inte mer än sekunder innan slarv från Lorenzo Montipo gav Romelu Lukaku ett förlösande mål efter fyra raka matcher utan att ha gjort mål. Lautaro Martinez fångade upp en mycket slarvig passning från målvakten direkt efter offsideavblåsningen och serverade Lukaku som har haft svårare skottlägen.

Lautaro Martinez fick inte så mycket mer gjort på planen, för i den 74:e minuten byttes han och Milan Skriniar ut och in kom istället Stefan de Vrij och Alexis Sanchez. Välbehövd speltid för de båda som väntas starta cupsemifinalens första möte av två mot Juventus på tisdag. Romelu Lukaku gjorde självfallet ett mål till i matchen, sitt 14:e för säsongen på assist från Alexis Sanchez. Ett perfekt lågt avslut gav 4-0. Det var det sista han och Roberto Gagliardini fick göra under lördagskvällen då de båda blev ersatta av Andrea Pinamonti och Stefano Sensi med drygt tio minuter kvar. Inter var närmare 5-0 än Benevento var ett mål i matchen under avslutningen, men det slutade 4-0 för Inter. 9-2 mot den bästa nykomlingen är Inters facit och det får man säga är klart godkänt.

LuLa med tre mål och en assist.

Det går inte att säga annat än att LuLa spelade upp sig rejält i den andra halvleken, i alla fall poängmässigt. Spelmässigt finns det mer att önska av de båda, främst Lukaku som aldrig riktigt kom in i matchen. Trots det gjorde de två poäng var, konstigt nog.. Kanske är undertecknad som begär för mycket av Serie As i särklass bästa anfallsuppsättning.

Mittfältet var dynamiskt igen tack vare mångfalden på spelartyper.

Att Inter har en fin mittfältsuppsättning är nog alla överens om, men att det kan se sterilt och statiskt ut ibland är inte desto mindre sant för det. Idag såg vi inga tecken av det. Christian Eriksen och Nicoló Barella var oerhört bra i spelet och Roberto Gagliardini balanserade upp det på ett helt okej sätt. Inhoppen från Stefano Sensi och Arturo Vidal såg också lovande ut. När det här laget är spelsuget är det mycket underhållande att följa.

Försvaret såg mycket bra ut.

Säkra i positionsspelet, bra med bollen och deltog i spelet på ett mycket användbart sätt. Milan Skriniar har verkligen funnit sin roll till slut under Antonio Conte efter att ha hamnat i Alessandro Bastonis och Stefan de Vrijs skugga. Inte längre. Två mål på kort tid är en aspekt som förstår stärker hans aktier, men det spelar ingen roll i det stora hela. Just nu är han ett monster igen och visar varför Inter gjorde en av sina allra bästa värvningar i modern tid när mannen med Milan som förnamn dök upp på Inter HQ.