Inter - Bologna
3 - 1

Postpartita: Inter - Bologna 3-1
Man of the match, Achraf Hakimi.

Inter vann igen när Bologna kom på besök. Tre viktiga poäng bärgades och Inter är på allvar med i titelstriden. Men det hade kanske inte varit möjligt utan Achraf Hakimis fantastiska insats. Nio mål och tre vinster på en vecka ger Antonio Conte andrum.

Eftersom Juventus vände sent omsider mot Torino så behövde Inter vinna för att behålla andraplatsen i serietabellen. Och Inter valde att spela med en i stora delar ordinarie elva från start. Efter den tunga förlusten som med facit i hand betydde slutet på Inters scudettohopp i somras mot just Bologna så borde Inter ha känt en stor revanschlust inför den viktiga ligamatchen lagen emellan.

Inledningen var stabil från Inter men det var ingen särskilt underhållande match. Ledningsmålet kom ganska logiskt men i all ärlighet ganska tursamt. Romelu Lukaku missade bollen i förstaläget men tog revansch på sig själv genom att trycka upp bollen i nättaket.

I bortalaget var Mattias Svanberg en frisk fläkt och stod upp väl mot Inters starka mittfält. Han och hans kollegor på mittfältet vann en del frisparkar och det var den svagaste punkten i Inters spel under den första halvtimmen av matchen. När halvleken nästan var slut kom Achraf Hakimi fri med målvakten efter en fantastisk boll från Marcelo Brozovic och han gjorde inget misstag.

Mer hände inte under de första 45 och Inter ledde rättvist i halvtid. Det var back to basics som gällde och den stigande formkurvan avtog ej. Det var ingen underhållande halvlek i stort, men det såg stabilt ut och det gick enligt plan för Antonio Contes mannar. Bäst på plan var de offensiva spelarna som skapade en del problem för Bologna och defensiven som såg stensäker ut.

Efter ungefär en timme gjorde Bologna ett försök att komma in i matchen igen genom ett trippelbyte. Bland andra fick Mattias Svanberg lämna planen. Men det var tydligt att Inter hade full kontroll på handlingen. Men Achraf Hakimi drog på sig ett relativt onödigt gult kort och på frisparken gjorde Bologna reduceringen till 2-1 efter att de särat på Inters försvar totalt. Det var en smart kombination som också gav Bologna en biljett in i matchen.

Men marockanen skulle revanschera sig på allra bästa sätt. Achraf Hakimi stod för ett solonummer när han tog sig ner för hela kanten och placerade in ett kyligt avslut till 3-1. Två mål för dagen för den kanske världsledande wingbacken. I samband med det kom Darmian in på hans plats. Nicoló Barella och Lautaro Martinez fick också nästan en halvtimmes speltid i Arturo Vidals och Romelu Lukakus plats.

Med lite mer än fem minuter kvar fick också Danilo D’Ambrosio äntra planen i Alessandro Bastonis plats. Och Christian Eriksen fick också en minuts speltid under tilläggstiden, något som man bara kan se som ett hån mot dansken. Mer än så skedde ej i matchen mellan Inter och Bologna och det blev en rättvis seger för Nerazzurri.

Tre heta takes

Inters goda form fortsätter och det märks stora skillnader i hur man spelar och tar sig an matcherna. Vi ser inget av det huvudlösa, naiva försvarsspelet som gav flera poängtapp i början av säsongen. Det ser mer och mer ut som förra året och då är Inter svårslagna. Många mål framåt och få bakåt. Nio mål på tre matcher den gångna veckan.

Achraf Hakimis stora genombrott i Inter? Det blev två mål för marockanen och att se en högerback göra den typen av mål är fantastiskt. En helt egen nivå i Inter vad gäller wingbackarna och möjligen även i fotbollsvärlden. Ett unikum som man måste förvalta väl.

Marcelo Brozovic ger Inter det mittfältsspel som man vill ha. När kroaten spelar i rollen bakom två andra innermittfältare så har han en förmåga att styra tempot och spelet i stort. Det ger de andra mittfältarna större kreativt utrymme. Problemet är snarare avsaknaden av kreativitet framför honom.