Lagbanner
2020-10-21 21:00

Inter - Mönchengladbach
2 - 2

Postpartita: Inter - Borussia 2-2
Stefan de Vrij och Christian Eriksen var säkerligen inte nöjda med att man inte lyckades skrapa ihop en seger.

Postpartita: Inter - Borussia 2-2

Nerazzurri var ineffektiva igen och presterade inte tillräckligt väl för att vinna mot *Die Föhlen" på hemmaplan. Men med Shakhtars tre poäng mot Real Madrid på bortaplan ser gruppen öppen ut, och nu är det bara att ladda om inför Genoa på lördag.

Under matchens första fem minuter hade Borussia Mönchengladbach hittat rätt med en bra hög press mot Inter, men inte skapat några målchanser. Det lyckades de inte hålla i, utan det blev jämnare för varje minut. Det första notabla som skedde i matchen var att Danilo D’Ambrosio blev varnad i den 17:e minuten. Matteo Darmian var mycket bra i inledningen av sin debut för Inter. Låg bakom mycket framåt och gjorde det man kunde begära defensivt.

Men matchens första halvtimme var en dålig sådan rent fotbollsmässigt. Lågt tempo och utan riktiga målchanser förutom ett av Gladbachs försvar blockat skott från Christian Eriksens fina fötter. Dansken hade en bra halvlek i ett lag som inte ville anfalla, men när han fick bollen hände det åtminstone något. Inters tröst var att Gladbach också var uddlösa. Dock skulle Romelu Lukaku nästan lyckas ge Inter ledningen, men dessvärre gick avslutet precis utanför. 

Till andra halvleken kom Lautaro Martinez in och skapade målchansen som Romelu Lukaku förvaltade till 1-0 i den 49:e minuten. Matteo Darmian som gjorde en riktigt bra debut var framspelaren till Lukaku. Dock studsade bollen på vägen, men även om det inte skulle räknas var Darmian avgörande för att målet ens skulle bli av. Några minuter senare skulle Matteo Darmian komma nära att själv få göra 2-0. Och Inters inledning av den andra halvleken var av högsta klass och intensitet.

Även Arturo Vidal var mycket nyttig, inte minst offensivt och man tog sig in i boxen via hans framåtriktade passningsspel. Men hans insats skulle smolkas rejält då han drog på sig en riktigt onödig straff efter dryga timmen. Ramy Bensebaini missar inga straffar och inte denna gången heller. Stefan de Vrij som inte alls var bra vid straffsituationen drog på sig ett gult kort snart därefter. Efter 1-1 tappade Inter en del av initiativet man hade innan kvitteringen. 

Trots att man som vanligt skapade mångdubbelt fler målchanser än motståndarna. Det har man haft i alla matcher hittills möjligen undantaget matchen mot Lazio. I den 79:e minuten kom Alessandro Bastoni och Marcelo Brozovic in för Christian Eriksen och Ivan Perisic. Strax därpå så sköt Lautaro ett riktigt bra skott i stolpen. Bollen studsade senare ner på Christoph Kramers arm. Det hade definitivt kunnat resultera i en straff. På kontringen därefter blir Samir Handanovic varnad då han kom ut fel i en duell.

Senare på en kontring skulle Borussia Mönchengladbach göra 1-2 från ingenstans. Arturo Vidal med en del i båda målen som Gladbach gör, tyvärr blev den andra halvleken en ren katastrof för chilenaren. Dock var målet offside och ska inte räknas. Men Romelu Lukaku löste en kvittering i den 90:e minuten. Aleksandar Kolarov var sedan ganska nära att ge Inter segern i den sista tilläggsminuten. 

Är det en tradition på gång med halvdåliga premiärer?

Forza Inter!

Tre heta takes

- En helt okej debut av Matteo Darmian totalt sett. Hade varit nyttigt med ett inhopp från en pigg spelare där på högerkanten efter ungefär 60-70 minuter, men det lovade gott. Även Christian Eriksen var bra och det var kul att två spelare som ändå är utanför laget levererar när de får chansen. Detsamma gällde definitivt inte Alexis Sanchez.

- Mannen som blev syndabock var Arturo Vidal. Han var bäst på plan tills han stod för två katastrofala insatser som ledde till två mål för Borussia Mönchengladbach. Samir Handanovic, visst. Men straffen ska han inte behöva ta.

- Offensiven var totalt sett alldeles för ineffektiv och förutom Romelu Lukaku måste alla ta sig i kragen och börja prestera. Det var ett utomordentligt fint läge att göra ett statement direkt i premiären, men man lyckades inte. Nästa vecka är det kniven mot strupen mot Shakhtar Donetsk.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-10-21 23:03:40
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?