Inter - Brescia
6 - 0

Postpartita: Inter-Brescia
Moses, Barella, D´Ambrosio och Young firar ett mål mot Brescia.

Inter, som inte fått spelet att flyta de senaste matcherna, kunde under gårdagen städa av jumbon Brescia med tennissiffrorna 6-0. För första gången på länge kunde man andas ut riktigt ordentligt innan slutsignalen ljöd. Alexis Sanchez påminde samtliga om vilken världsspelare han varit, och är -när det klaffar.

Matchen började med en av få chanser för bortalaget, men Donnarumma i gästande Brescia var närmare att träffa tredje läktarsektionen än nätet bakom Handanovic. I efterföljande anfall så slog kvällens gigant, Alexis Sanchez, ett lysande inlägg som Young placerade in på volley till 1-0. I matchminut 19 så tog Victor Moses läckert med sig bollen in framför Brescias försvarare som kände sig tvungen till att riva ner nigerianen för straff. Sanchez stegade fram och gjorde inga misstag, 2-0. I den första halvlekens slutskede så lyckades D´Ambrosio komma högst på ett inlägg från Ashley Young och utökade ledningen till 3-0.

Det var glädjande att se så många av de spelare som brukar inleda på bänken vara så bra. Framför allt så var Sanchez och Moses på riktigt spelhumör. Båda spelarna har en hög högsta nivå men måste höja sin lägsta nivå för att få spela kontinuerligt i ett lag av Inters kaliber.

Den andra halvleken började precis som den första med ett tidigt mål från hemmalaget. Den här gången var det Gagliardini som höll sig framme med pannan efter en frispark från Sanchez. Inter fortsatte trycka på och skapa chanser. Det var inte en fråga om, utan när 5-0 målet skulle komma. Men det skulle dröja till den 83:e minuten då Eriksen kunde forcera in utökningen på retur från skott av Lukaku. Kvällens slutresultat placerades in av Candrevas vänsterfot, 6-0!

På förhand var oron att bortalaget skulle komma med en bättre inställning än Inter då de är i stort behov av poäng för att rädda kontraktet. Men det som Inter visade upp under gårdagen var av högsta klass. Nu väntar Bologna på hemmaplan, ett Bologna som ligger i mittenskiktet av tabellen och bör ha någon procentenhet lägre taggning än Inter. Allt annat än tre poäng är ett underbetyg för Conte och hans manskap.