Inter - Crotone
6 - 2

Postpartita: Inter - Crotone 6-2
Romleu Lukaku var inte bäst på plan, men nästan.

Det är bara Inter som kan bjuda på matcher likt den som utspelade sig i eftermiddags. En svajig insats och ett dåligt spel i den första halvleken följdes upp av en dominant halvlek med fyra mål som facit. Inget annat lag har ett lika bra facit i de andra halvlekarna och den första halvleken är sällan avgörande när Inter spelar fotboll.

Första halvleken

Inter hade inte matchen i sina händer från start, för de två första bra målchanserna tillhörde bortalaget Crotone. Tack vare bra brytningar ledde inget till mål, men på hörnan efter kom ledningsmålet för Crotone genom Niccolo Zanellato. Deras interna skyttekung Junior Messias slog ett inlägg vid en hörnvariant som Zanellato lätt kunde nicka in. Det såg ihåligt ut på mittfältet och kommunikationen med försvaret var ej hundraprocentigt. Närkamperna vanns av bortalaget och matchen var som Crotone hade hoppats att den skulle vara.

Minuterna efter 0-1 var håglösa och en reaktion såg inte ut att vara på gång. Och då var vi bara en kvart in i matchen. Lautaro Martinez skulle dock fixa kvitteringen i minut 20, något oväntat. Romelu Lukaku frispelade sin kompanjon med en riktigt fin passning och argentinaren gav Inter en lite oförtjänt men skön kvittering. Avslutet var av hög klass. Efter målet tog Inter över successivt och är det något man har lärt sig så är det att Antonio Contes Inter aldrig ger upp.

Efter att Romelu Lukaku hittat fram till Nicoló Barella i straffområdet så hittade italienaren med en passning snett inåt bakåt till Lautaro Martinez som på ett distinkt sätt såg till att göra sitt andra för kvällen. Arturo Vidal gav en gratis straff till Crotone som fick chansen att kvittera. Och det blev mål när Vladimir Golemic fick chansen från tolv meter. En besvikelse när Inter hade tagit över matchen fullständigt.

När halvtid närmade sig så väntade man bara på visslan och ett byte där Arturo Vidal gärna hade fått gå av och förslagsvis ersättas av Stefano Sensi. Men Inter hade svaga 2-2 med sig in i andra halvleken, siffror som dock var i underkant för Inters del. Nerazzurri hade kunnat göra ett par mål mer än så, men man får inte glömma att vid det laget så återstod den historiskt bästa tiden på matchen för Inter. Den andra halvleken har blivit Antonio Contes- och Inters signum.

Andra halvleken

Stefano Sensi ersatte Arturo Vidal direkt till andra halvlek. Även för chilenarens största beundrare, Antonio Conte, hade det gått för långt under den första halvleken som var genomusel från hans sida. Det blev ett ”hattrick” för Lautaro Martinez i minut 57 efter en fin framspelning från Marcelo Brozovic. För andra gången i ordningen ett avslut i krysset. Men det skall sägas att hans andra mål förmodligen ges som självmål efter en trasslig situation.

Han ska däremot inte misskrediteras eftersom han stod för en mycket bra eftermiddag. I minut 64 tog Inter en tvåmålsledning genom Romelu Lukaku som såg ostoppbar ut i sin framfart. Mål nummer 50 i Inter var hans tolfte i Serie A för säsongen. Skytteligaledning med straffspecialisten Cristiano Ronaldo, men också inblandad i nästan alla mål idag. Han är otroligt viktig för detta Inter.

Roberto Gagliardini kom in för Nicoló Barella i minut 70, det blev med andra ord 20 minuters viktig vila för den underbara centrocampistan som lär spela i alla matcher han kan. I den andra halvleken var det inget snack och Crotone var aldrig ens nära Inter. Ivan Perisic gjorde kort efter sitt egna inhopp en dribblingsräd som ledde till ett avslut och Lautaro Martinez kunde raka in den för 5-2 och ett officiellt hattrick. Samtidigt som han ersatte Romelu Lukaku på planen kom även Matteo Darmian in för Ashley Young.

Efter 5-2 kom Aleksandar Kolarov in istället för Alessandro Bastani. Med 6-2 målet visade Achraf Hakimi med säkerhet att han är ligans bästa wingback. Femte målet för den marockanska spelaren. Matteo Darmians assist satt fint för italienaren som har det tufft i de perioder det går bra för Hakimi, men han borde få spela till vänster. Nicolo Barella, Marcelo Brozovic och Stefano Sensi är ligans bästa mittfält, det borde Antonio Conte ha insett vid det här laget. Den andra halvleken är en uppvisning från Inter.

Il Cinquantesimo gol per Rom.

Romelu Lukaku är uppe i 50 mål och gör sin roll i Inter betydligt bättre än vad någon anfallare hade kunnat. Dags att ge honom erkännandet som en av världens bästa, med sin oortodoxa men väldigt utslagsgivande stil i anfallsspelet. Felvänd är han bäst i världen.

Varför är nästan alla lag effektiva framåt mot Inter?

Vanligtvis bjuder ej Inter på så många målchanser, men ibland händer det. Det är dock inte ett krav för att göra mål på Inter, eftersom det känns som att det alltid är mål på minst varannan målchans för motståndarna. Inters stora akilleshäl är det faktumet. Men trots det är försvaret oftast stabilt. Ibland sitter det hos Samir Handanovic, och det gjorde det inte i den första halvleken mot Crotone när målen föll.

Arturo Vidal

Hans inledning i Inter är katastrofal och han är en mycket sämre värvning än Christian Eriksen hittills. Två straffar emot och två röda kort redan under sin korta Interkarriär och inte ens hans sedvanliga målskytte kommer igång den här säsongen. Sämst i Inter hittills och borde inte spela, inte ens mot ett lag som Crotone.