Lagbanner
2021-02-28 15:00

Inter - Genoa
3 - 0

Postpartita: Inter - Genoa 3-0
Una grande vittoria.

Postpartita: Inter - Genoa 3-0

Sex matcher, sex segrar mot Genoa. Tre säsonger har gått utan tappade poäng och insläppta mål mot bottenlaget. Antonio Contes lag har dessutom gjort 21 mål på de sex matcherna och segern mot drömmotståndet gav Inter chansen till ett definitivt ryck i tabellen. Om luckan fortsatt kommer vara fyra poäng eller maximalt sju beror på Romas match ikväll mot Milan.

Inter har hittat sin startelva och bara Achraf Hakimi saknades när Genoa kom på besök. Och det tog inte mer än 32 sekunder innan Inter gjorde 1-0. Nicoló Barella passade fram till Romelu Lukaku som efter ett väggspel med Lautaro Martinez rullade in 1-0 på ett behärskat sätt med ett lågt skott. I den 14:e minuten borde det ha blivit 2-0 men Matteo Darmian missade sitt avslut när han bara skulle chippa målvakten. Genoa försökte sätta press på Inter men individuellt var Inter alldeles för skickliga för att det skulle bli en bekväm match för bortalaget. Som vanligt var det när Nerazzurri kunde komma med fart och i omställningsliknande situationer som det hände som mest. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez hotade ständigt och även Nicoló Barella såg till att sätta sin prägel med sina kompromisslösa framåtlöpningar.

Det borde ha blivit fler mål än ett framåt för Inter redan första halvtimmen. Lautaro Martinez stod bland annat för en cykelspark. Genoa kom in mer och mer i matchbilden men intrycket av den första halvleken var att Inter borde ha haft en större ledning. Till den andra halvleken valde Genoa att göra ett dubbelbyte. Den varnade Kevin Strootman togs ut och det kändes som att Davide Ballardini valde att vila honom inför derbyt. Den första kvarten av andra halvleken var händelsefattig och undertecknad anser att matchen först vaknade till igen när Genoas andra dubbelbyte kom efter dryga timmen. Bara kort därefter gjorde nämligen Inter 2-0. Romelu Lukaku skapade på egen chans ett överläge och spelade Matteo Darmian helt fri som bara behövde rulla in bollen. Inter fortsatte sedan att dominera och skapade en del chanser, men det dröjde till en viss chilenare gjorde entré innan matchen definitivt fick sitt avgörande. 

Roberto Gagliardini och Alexis Sanchez ersatte Lautaro Martinez och Lautaro Martinez med en kvart kvar. Efter bara en halv minut gjorde chilenaren 3-0, men det tog flera minuters VAR-granskning att godkänna det. Med lite mer än fem minuter kvar fick Danilo D’Ambrosio, Ashley Young och Arturo Vidal speltid. Ivan Perisic, Nicoló Barella och Matteo Darmian checkade ut efter varsin grym insats. De fåtalet minuter som återstod att spelas var för Genoa en väntan på slutsignalen medans Inter fortfarande ville göra fler mål. Sex segrar på sju matcher med endast ett insläppt mål som facit ger en känsla av att Inter har hittat en jämn, hög nivå som borde räcka till seriesegern i vår. Det är helt i Inters händer efter att ha besegrat alla utmanare under säsongens gång.

Genoa - Inters drömmotståndare?

Sex raka segrar i inbördes möten med Genoa och i varje match har Inter lyckats hålla tätt bakåt. 21-0 i målskillnad är facit på sex matcher. Visst, Genoa är inget topplag på något sätt och i dagens match var det dessutom ett relativt B-betonat lag som ställdes ut på planen under eftermiddagens match på Stadio Giuseppe Meazza. Men mästarlag måste lägga bottengängen på rygg för att toppsegrarna mot Milan, Juventus och Lazio ska räknas. Det gäller att prestera på torsdag mot Parma också. Då kan man börja drömma på riktigt om ligatiteln.

Ett Inter i rasande gott slag - vad kan stoppa laget?

Nio raka segrar på hemmaplan, tio om man får räkna bortaderbyt mot Milan.. Det ser riktigt bra ut. Ikväll behöver Milan vinna för att Inter inte ska ha ett avstånd ner på minst sex och högst sju poäng ner till andraplatsen. Juventus ligger i nuläget tio poäng efter.

Alexis Sanchez fick chansen och levererade

Är det något Intersupportrarna är oroliga för så är det att Lautaro Martinez och Romelu Lukaku ska dra på sig skador. Alexis Sanchez har tidigare varit svag under säsongen och Andrea Pinamonti verkar inte ha Antonio Contes stora tillit. Då behövs det att chilenaren som har en stark karriär bakom sig kliver fram och gör sin beskärda andel poäng. Personligen är jag övertygad om att det är vitalt för ett Inter som ska hålla i 38 omgångar utan att tappa serieledningen igen.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-02-28 17:27:06
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?