Lagbanner
2020-12-16 20:45

Inter - Napoli
1 - 0

Postpartita: Inter - Napoli 1-0
Romelu Lukaku blev hjälte i en jobbig match för Inter.

Postpartita: Inter - Napoli 1-0

En av säsongens sämsta insatser blev till en av säsongens viktigaste segrar. Onsdagskvällen var tung för spelarna och utan den utskällde Samir Handanovic hade Inter fått skämmas ikväll. Men som vår kapten klev fram och visade att han fortsatt är att räkna med.

Första halvlek

En jämn halvlek från två bra lag. Även om vi såklart håller på Inter och vill att vi ska vinna, så ökade Inters chanser på grund av omständigheter man inte önskar sina motståndare. Den eleganta Dries Mertens tvingades kliva av efter ungefär en kvart och vi får hoppas att det inte är så illa som det faktiskt såg ut. 

Inters inledningsvis höga press var en fröjd att skåda och bara målet saknades. Men efter att Lautaro missade ett läge en klassanfallare som honom bara ska sätta så kände man att det kanske är en ”sådan” kväll. 

Napoli jobbade sig in lite i matchen framåt slutet på halvleken och egentligen var oavgjort det rättvisa utgångsläget efter en halvlek. 

Andra halvlek

Davide Massas insats var dock det som stack ut mest. Domaren missade årets klaraste hands på Lorenzo Insigne och flera solklara frisparkar åt båda håll. Men det var inget som påverkade resultatet, tror jag. 

Sensi fick komma in med en halvtimme kvar och Inter stod för en riktigt dålig andra halvlek där inget egentligen talade för seger. Inget byte gav någon önskad effekt och det som avgjorde var en straff som Romelu Lukaku på ett måltjuvsvis smällde dit. 

Kontrollerat, hårt men lågt. Vår fina Romelu avgjorde igen. I samband med straffen blev Lorenzo Insigne som man får säga är Napolis absolut viktigaste spelare, utvisad för snack. Något som definitivt gjorde sitt för att fälla avgörandet. 

Napoli kom nära flera gånger och i hemmalagets kanske sämsta ligainsats kom den viktigaste segern hittills. AC Milan har tappat poäng två matcher i rad mot dynggäng och de svartblå, befriade från europaspel, seglar nu upp en poäng bakom rivalen. 

En svag andra halvlek, speciellt efter att Brozovic gick av. 

Spelar ingen roll hur många mittfältare Inter har, så kommer Marcelo Brozovic att vara en man för startelvan. Ingen insats som man minns från kroaten, men det var när han klev av som det märktes att han hade spelat. Ett konstigt betyg, men det är faktiskt positivt. Svår att slå i det avseendet.

Lukaku blev dominerad av Napolis mittförsvar

Men när det gällde så klev han fram. Inte konstigt att det blev en tuff match för honom, men avgör man matchen förtjänar man inte sågen. Utan det målet hade det nog varit en kväll att glömma för honom.

Segertåget rullar vidare.. 

Spezia och Hellas Verona återstår innan vi tar julledigt i Serie A. Sex poäng där och Inter gör en decembermånad som man inte trodde fanns i annat än sagoböcker, fantasin och kanske Football Manager. En segersvit i december? Det är kanske det fotbollsmässigt konstigaste som hänt under 2020. 

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-12-16 23:27:08
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?