2021-09-15 21:00

Inter - Real Madrid
0 - 1

Postpartita: Inter – Real Madrid 0-1

Det som såg så bra ut och kändes så bra i halvlek slutade som så ofta förut i Europaspel för vårt Inter. En jättefin första halvlek med mängder av chanser som inte förvaltades bet oss i bakdelen återigen. Ett sent segermål från Rodrygo drog ner Inters Champions League premiär-ridå.

Inter ställde ut en väntad elva med en ändring från helgens 2-2 match mot Sampdoria, där Bastoni var tillbaka till vänster i trebackslinjen vilket förpassade Dimarco till bänken. Inter startade första femton minutrarna starkt där balansen mellan att falla tillbaka i positioner och kliva högt och återerövra boll fungerade fint. Det fina spelet fortsatte och matchens första (och bästa?) Inter målchans skapades i minut 18 där Perisic hittade Lautaros fria panna, men nicken gick rakt på Courtois.

Inters mod i både försvarsspel och anfallsspel gav resultat resterande delar av första halvlek också då flertalet 100% målchanser skapades, där Brozovic avslut och en ytterligare Lautaro-nick strök Courtois högra stolpe. Inter gick in i halvtidsvilan med en god känsla och en klar fördel.

Andra halvlek startade på ett mindre roligt sätt, där Madrid-laget tog över mer och mer av bollinnehavet, och matchen blev mer och mer av ett ställningskrig. Inter hade svårt att få in sin fina återerövringspress som fungerade så bra i första halvlek, och det blev mer och mer bakåtlutat i försvarsspelet.

Simone Inzaghi valde att agera tidigt i andra halvlek genom att byta ut både Perisic och Darmian, och sätta in Dimarco till vänster och Dumfries till höger. Dumfries inhopp kändes piggt och ger helt klart en annan fart i Inters anfallsspel gentemot Mateo Darmian på högerkanten.

Ju längre matchen gick, desto tröttare kändes Inter och desto mer styrde Real matchen, dock utan att skapa speciellt mycket. Vinicius Junior kändes hetare och hetare ju längre matchen led och skapade ett övertag på Dumfries, men allt som oftast fanns Milan Skriniar där som understöd.

I minut 65 genomförde Inzaghi ytterligare ett dubbelbyte där Vidal och Correa ersatte Lautaro och Hakan, byten som kändes lite märkliga just då, eftersom Edin Dzeko inte riktigt hade dagen och kändes trött från minut ett.

I ärlighetens namn skapades inte speciellt mycket klara målchanser i den andra halvleken, fram till matchens 89 minut då Vinicius Junior spelade fram supertalangen Eduardo Camavinga som mycket vackert lobbade bollen vidare till en fristående Rodrygo som rakade in bollen bakom Samir Handanovic, och sagan upprepade sig. Ett fint mål av Real Madrid, men ack så tungt för vårt Nerazzuri.

Inter lyckades efter detta inte skapa något större tryck på Madrid-laget och matchen slutade 0-1, i en match som vi återigen förtjänade mer i. Så är det dock när man kommer ut i Europa, tar man inte vara på sina chanser mot lag som Real Madrid så blir man straffade. Men det vet vi sedan tidigare, trodde man i alla fall..