Inter - Roma
3 - 1

Postpartita: Inter - Roma 3-1
Matias Vecino is back

Seger mot en rivaliserande klubb i den nya tröjan - en trevlig onsdag för Antonio Contes gäng. Efter mål från Lukaku, Vecino och Brozovic tog Inter sin första seger mot Roma sedan augusti 2017. Så här gick det till!

Inter klev ut i sina nya, riktigt fräcka tröjor och såg motiverade ut trots att de inte hade något att spela för. Tidigt i matchen skavde ynglingen Ebrima Darboe på Inter, framförallt Matias Vecino och Alexis Sanchez, och blev varnad redan efter ungefär fem minuter. Inters elva innehöll som sagt Alexis Sanchez och Matias Vecino men även Andrea Ranocchia och Danilo D’Ambrosio och Matteo Darmian

I målet startade Ionut Radu för första gången efter att ha hoppat in i halvtid sist för första gången i Intertröjan. Det var Matteo Darmian som assisterade Marcelo Brozovic till kvällens första mål i den 11:e minuten. Bollen kom in från högerkanten in i straffområdet och Brozovic lade bara bredsidan till och kunde placera in 1-0.

Det var ett fint anfall efter några fina kombinationer på väg fram mot straffområdet. Inter slutade inte anfalla på högerkanten. Darmian hittade in till Sanchez som såg att Lukaku var felvänd. Romelu Lukaku nickade ner bollen till Vecino som sköt alldeles precis utanför. Men Vecino skulle få sin revansch.

Återigen var det Lukaku som hittade fram till Vecino som smällde in 2-0. Inter spelade champagnefotboll framåt igen, precis som i helgen. Och det borde kanske ha varit 3-0 när Davide Santon rev ner en fri Sanchez. Jag ogillar att kritisera domare, men ett fruktansvärt domslut ledde till endast ett gult kort för den gamla Interspelaren. Frisparken var sedan ganska välslagen av Sanchez. Henrikh Mkhitaryan reducerade för Roma ganska snabbt därpå och det var ett mål från ingenstans, men det var också ett fint sådant.

Matias Vecino blev fri igen i den 34:e minuten men den vikarierande målvakten Fuzato räddade uruguayanens avslut. Ungefär samtidigt blev tyvärr Alexis Sanchez utbytt skadad och istället kom Lautaro Martinez in. Första diagnosen på Sanchez är en stukad fotled, en stor sorg för chilenaren som var väldigt bra i matchen. Inter tappade sedan lite initiativ, men Roma hade inte heller några större farligheter att skylta med. Det var en underhällande och händelserik match och det märktes att klubbarna inte tar lätt på mötet dem emellan.

Till den andra halvleken kom Stephan El Shaarawy in istället för Pedro. Bortalaget satte lite press på Inter i början av andra halvleken och bland annat var det så att Edin Dzeko träffade stolpen i den 56:e minuten. I den 59:e minuten försökte sedan Conte göra ett par drag i syfte att ta tag i matchen. Ivan Perisic och Matias Vecino ersattes av Achraf Hakimi och Stefano Sensi. Men jag tycker inte att bytena fick någon större spelmässig effekt.

Roma anföll ytterligare ett par gånger och det var först efter ett gult kort på Marash Kumbulla som det började ordna upp sig igen. Inter skapade ett anfall som på riktigt gav chansen till utökning av ledningen. Men Hakimis avslut blev på något sätt utstyrt till hörna. Därefter såg Inter lite mer spelsuget ut och spelade bra igen. Andrea Pinamonti och Ashley Young fick varsin kvart när Lautaro Martinez och Matteo Darmian gick av. Lautaro blev alltså inbytt och utbytt.

Andrea Pinamonti blev berövad på en straff efter att ha blivit stämplad av Ebrima Dardoe i straffområdet. Överlag hade Inter dock stora svårigheter att stänga matchen. Visst är det så att Roma spelade bra i den andra halvleken och pressade hemmalaget. Men Nerazzurri borde ha dödat matchen vid det laget. Med bara minuter kvar stod Andrea Ranocchia för en matchvinnande aktion då han vann en mycket svår nickduell mot El Shaarawy.

Med tre minuter kvar valde Roma att sätta in Bruno Peres och Carles Perez istället för Ebrima Dardoe och Rick Karsdorp. Romelu Lukaku skulle dock avgöra i den 90:e minuten. Hakimi skaffade sig ett överläge och blev fri men gav målet till Lukaku som stod intill honom. Ett viktigt mål för belgaren som haft en måltorka. Men också för Inter som gärna ville vinna idag.

Idag var Lukaku tillbaka

Lukakus elfte assist den här säsongen, det är det bästa assistfacitet i Inter i modern tid, likvärdigt med Maicons bästa år 2010. Men han såg också till att bryta sin måltorka och avgöra matchen med Inters tredje mål i den 90:e minuten. Nu hoppas vi att han är igång på söndag.

Roma - en viktig seger att ta

Roma har varit en svår motståndare för Inter i många år och det har blivit något av en oönskad match för Nerazzurri som inte gillar att spela mot Roma. Sällan blir det bra resultat och matcherna brukar faktiskt ha ett Roma-övertag. Idag hade Inter och Roma varsin halvlek men Inter vann till slut ändå. En seger värdig ett mästarlag.

Inter hemmafacit - en galen prestation

16 segrar på 18 hemmamatcher. Oavgjort mot Parma och förlust mot Milan, två matcher som Inter lika gärna kunde ha vunnit. Det är ett extremt bra facit för oss. Sista hemmamatchen mot Udinese bör också vinnas.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-05-12 23:02:39