Lagbanner
Postpartita: Inter - Sampdoria 3-0
Det räckte inte hela vägen i mål där Milan blev mästare 2021/2022.

Postpartita: Inter - Sampdoria 3-0

Inter behövde vinna hemma mot Sampdoria samtidigt som Milan behövde förlora borta mot Sassuolo. Det var förutsättningarna som gällde på förhand för att scudetton skulle landa i den blåsvarta delen av Milano. Inter gjorde sitt hemma och vann enkelt med 3-0. Dessvärre gjorde även Milan detsamma och Inter slutar därmed tvåa i årets upplaga av Serie A.

Första halvlek
Inter hade problem under den första halvleken där man inte lyckades få hål på Sampdoria. Istället kom rapporterna att Milan gjort både 1, 2 och 3 noll och därmed säkrat scudetton redan efter en halvlek borta mot Sassuolo. Trots detta var det en stöttande Inter-publik som pushade laget att avsluta snyggt. Det var ett Inter med Correa istället för Dzeko. Annars med ordinarie lag. Det var inter som var de tydligt spelförande laget utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Yoshida tvingades dra på sig ett gult kort tidigt i den första halvleken för att inte Correa skulle få springa sig fri. Annars var det endast ett få halvchanser utan att bli riktigt farligt.

Andra halvlek
Det var istället under den andra halvleken som hemmalaget skulle visa klassen. Ivan Perisic gjorde sitt åttonde mål där han snyggt framspelad av assistkungen Barella rakade in 1-0 målet i det bortre hörnet. Kort därefter var det dags igen där en annan skicklig framspelare i Çalhanoglu fick ytterligare ett assistpoäng där han snyggt serverade Correa mitt i straffområdet. Argentinaren satte lika snyggt 2-0 i målvaktens vänstra hörn. Det var även Correa som skulle få fastställa slutresultatet då han på egen hand fick vandra igenom ett slött Sampdoriaförsvar och placera in 3-0 mellan benen på en försvarsspelare.

Interspelarna hade full koll på Milans resultat och kunde spela av matchen utan större energi. Värt att notera var att Perisic klev av med en skada och Gosens fick ersätta. Ett mycket piggt inhopp från tysken som inte fått mycket speltid där en skada och en fantastisk kroat varit i vägen. Även Ranocchia fick hoppa in och göra sin sista match i den svartblå tröjan. Efter matchen gav han en intervju där han sa att han önskade att historien hade kunnat få ett bättre slut. Tyvärr hamnar scudetton i den rödsvarta delen av Milano istället.

Avslutande tankar
Inter gör sitt i den avslutande matchen men det är bara att lyfta på hatten för Milan. De har haft en otroligt fin form i ligaspelet och verkligen imponerat under våren. Detta utan Zlatan Ibrahimovic som varit skadad under större delen av säsongen. Mycket talar även för att svensken lägger skorna på hyllan i och med titeln med Milan. Ett värdigt avslut för en lång och vacker karriär.

Om man ska blicka framåt så handlar nu mycket om sommarens transferfönster. Sportchefen har sagt inför matchen att man såklart måste titta på balansräkningen även om man vill skapa ett konkurrenskraftigt lag. Mycket talar för att en stor stjärna lär lämna laget och att man återigen för köpa smart. Det har varit många rykten kring Dybala in. Det skulle vara en fantastisk värvning om han får vara skadefri. Det har även pratats länge om Onana, en målvakt som skulle kunna ge Handanovic ordentlig konkurrens. En tredje spelare som nämnts är Bremer som varit en av Serie A:s bästa försvarsspelare då han gjort en väldigt fin säsong med Torino. Med en skicklig sportchef kan man fortsätta förbättra laget och samtidigt tänka på ekonomin. Skulle man lösa dessa tre och krydda med någon till utan att tappa allt för många nyckelspelare så ser jag positivt på framtiden. Man får heller inte glömma att laget vinner coppa italia och slår Liverpool borta. Fortsätt bygga laget nu Inzaghi och låt oss drömma ännu större 2022/2023.  

Forza Inter!


 

Magnus Wecksell2022-05-22 21:05:49

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?