Inter - Sampdoria
2 - 1

Postpartita: Inter-Sampdoria
Lautaro och Lukaku firar efter mål.

Äntligen spelades det återigen fotboll på Stadio Giuseppe Meazza. Ett Inter i behov av att vända den negativa trenden som laget faktiskt befunnit sig mötte ett Sampdoria i än större behov av poäng. Den fotboll som hemmalaget visade upp under den första halvleken, och första tio på den andra halvleken var en fröjd att se. Men precis som så många gånger den här säsongen så blir det onödigt spännande och man får inte till det spel man vill över 90 minuter.

Matchen hann knappt starta innan Eriksen rakade in bollen i mål, framspelad av Candreva, men där den sistnämnde sprungit i knapp offside. De två var inblandade i det mesta under matchen. Ledningsmålet skulle dröja till den 10e matchminuten och herregud vilket mål! Il Toro fick med sig bollen i djupled, klackade snett inåt bakåt till Lukaku som efter ett läckert väggspel med Eriksen kunde raka in 1-0. Ryktats om att Conte spenderat mycket av tiden i karantän åt att finna en tydligare roll åt Eriksen, om så är fallet så har han verkligen lyckats då dansken ser sådär fin ut som han gjort i flera år på de brittiska öarna. Känns som snacket om briljanta anfallsduon, Lula, nu istället kan bli en trio där Eriksen tar sista platsen. Det radades upp målchanser för hemmalaget efter målet och det var en tidsfråga innan laget skulle lyckas utöka sin ledning. I matchens 33e minut var det dags för nästa upprullning från Inter och Il Toro kunde, efter en fantastisk framspelning av Candreva, rulla in 2-0. Matchbilden fortsatte se likadan ut och Inter både hade kunnat och borde lett matchen med 4-0 i halvtid.

Den andra halvleken inledde likt den första med ett otroligt övertag för nerazzurri och det fanns chanser för ytterligare mål. Men istället för 3-0 så reducerar Sampdoria efter en hörna där De Vrij blivit bortlurad av Colley vars retur rakades in av Thorsby. Ett mål som såklart gav bortalaget en massa energi, inte minst när de är i det poängbehov som de är i. Men det är trots det för dåligt att inte kunna fortsätta med det spel som man gjorde i de första 50-55 minuterna av matchen, åtminstone för dåligt att det skiljer sig så mycket i samma match. Med än mer otur så tappar Inter poäng i en match där man ska ha avgjort innan första halvleken hunnit ta slut.

Nu väntar det fem matcher som Nerazzurri bör vinna samtliga. Med 15 poäng på nästkommande fem matcher och något poängtapp från Lazio och Juventus så kan Inter åter med i striden om scudetton.