Postpartita: Inter - Sassuolo 2-1
Målskytt igen

Tio raka segrar och elva poäng ner till AC Milan. Onsdagens seger gör Inters serieledning nästintill ointaglig. I rapporten nedan får du veta hur det gick till när Inter slog Sassuolo och tog sex poäng mot klubben från Emilia-Romagna för första gången någonsin.

Sett till förväntningar på förhand blev det ingen överraskning till Inters startelva presenterades. Vad som var värt att notera är att Matteo Darmian ersatte Bastoni från start. I övrigt ersatte Ashley Young den, för tillfället, isolerade Ivan Perisic. Baserat på de första fem minuterna av matchen gick Sassuolo ut med en inställning att försöka rulla boll och således knäcka den blårandiga nöten. Men för en erfaren tränare som Antonio Conte med en klar spelidé fanns det ingenting att oroa sig över. Ett kontringsbaserat Inter sopar sådana lag under mattan. Sassuolo höll en hel del boll i den första halvleken (19-81 i bollinnehav efter 20 spelade minuter) men mycket mer än så bjöds det inte på i motståndsväg.

Efter en fantastiskt fin inåtskruvad kross från självaste Ashley Young skarvar Romelu Lukaku (vem annars?) bollen fint med pannan och plötsligt var det 1-0 till hemmalaget. Utöver det varnades Nicolo Barella i den 17:e matchminuten efter en hård satsning, som nu dessvärre innebär att han är avstängd nästa match. Den som söker ett praktexempel för hur kontringsfotboll ska spelas bör se den andra halvlek av matchen. Sassuolo gick, likt första halvlek, ut och var bollförande men hotade aldrig Inter. Iallafall Inte förrän minut 85 när Traoré fick bollen från slumpen och drog till med något av en drömträff i den bortre gaveln. 2-1 och plötsligt blev det onödigt spännande.

Innan dess hade Inter, med sin kompakta och välorganiserade 5-3-2 defensivt, skapat en mur till försvar som inte bjöd till. Ett bollförande och offensivt Sassuolo som riskerade en hel del för en kvittering öppnade upp ytor för kontringar för kvicka Lautaro och starka Lukaku. I den 67:e matchminuten bröt Inter bollen i sitt straffområde, spelade upp bollen snabbt mot Romelu Lukaku som därefter slog vidare bollen på vänsterkanten mot en Lautaro Martinez som säkert placerade bollen med vristen vid bortre stolpen och plötsligt såg det svårt ut för en form av comeback för Sassuolo.

Vid den 77:e minuten gjorde Inter sitt sista byte när Sanchez kom in istället för just Lautaro. Innan dess gick Eriksen ut för Sensi och Gagliardini gick ut för Vecino.
Efter Sassuolos reducering öppnades en hel del ytor upp. Och för den som såg matchen är det inget snack om att Inter bör ha utnyttjat sina chanser bättre och stängt matchen. Vid två tillfällen skapar hemmalaget kontringsmöjligheter med ett övertag som bör resultera i mål, men sumpar lägena. I matchminut 93 löper Romelu Lukaku fri men får bollen något sent av Alexis Sanchez, vilket resulterade i offside. Men summa summarum visar det sig inte spela någon större roll. 3 poäng adderas in på kontot. Fotboll ska inte alltid vara vackert och i slutändan är det enda som spelar någon roll resultatet. Det visade Contes mannar även idag och det ser nu väldigt svårt ut att knäcka den hårda mästarnöten.