Postpartita: Inter-Sassuolo
Borja Valero firar ledningsmålet mot Sassuolo.

Inter gästades under onsdagskvällen av Sassuolo, ett lag som Inter haft det erkänt svårt mot under de senaste åren, vilket man skulle få även denna gång. Att spelet kan se så mycket sämre ut jämfört med matchen mot Sampdoria, som bara var någon dag innan, är både märkligt och svagt. Det hopp som fanns kring en titelstrid in i det sista känns nu bortblåst

Matchen började på sämsta möjliga sätt för NerazzurriDjuricic läckert framspelat Caputo som rullade in 1-0 till bortalaget. Frontlinjen i Sassuolo i form av Djuricic, Caputo, Berardi och till viss mån Boga skulle ge försvararna i Inter stora bekymmer matchen igenom. Även om Inter efter ledningsmålet från Sassuolo hade ett stort bollinnehav så saknades både bolltempo, kreativitet och målchanser. Eriksen såg precis så loj och tafatt ut som han gjorde i inledningen av hans sejour i Inter, hans kreativitet och avslut hade behövts den här matchen. Men trots den svaga första halvlek från Inter så lyckas man mirakulöst nog gå in till halvtidsvilan med en 2-1 ledning. Lukaku fick chansen från elva meter efter att Skriniar blivit fälld i straffområdet, en chans som Lukaku hur behärskat som helst förvaltade till 1-1. Ledningsmålet kom fem minuter senare då Biraghi med lite tur, men också skicklighet, väggat sig igenom Sassuolo försvaret för att sedan dunka upp bollen i nättaket.

Den andra halvleken fortsatte likt den första. Sassuolo kändes hetare på den sista tredjedelen. Däremot var det Inter som skulle få den första riktigt stora chansen. Den nyinbytta Il Toro spelade fram Lukaku, som tvingade Consigli i bortaburen till en retur som landade framför Gagliardini. Det som händer efter det går knappt att beskriva med ord. Jag har nog aldrig sett en sån stor miss live, och knappt heller när man aktivt sökt upp listor på youtube över sjuka missar. Hade Gagliardini träffat nätet istället för ribban så hade naturligtvis utgångsläget blivit något helt annat och möjligheterna för tre poäng hade ökat drastiskt. En annan person med en tuffare dag på jobbet var Ashley Young som byttes in i minut 75. Bara någon minut efter inhoppet så borde Sassuolo fått straff då Young tog bollen med handen, men kom undan med hjärtat i halsgropen. I minut 81 så kommer Young in i en duell feltajmad och tvingar domare Davide Massa att peka på straffpunkten. Berardi gör inga misstag och dunkar in 2-2. Bara fem minuter senare så “chippar” Candreva in en inläggsfrispark som en helt omerkerad Valero dunkar in till 3-2 från mållinjen i princip. Känslan här var att matchen var vunnen, trots att spelet inte flöt på som det skulle så var tre poäng vunna. Men matchens avslutning skulle bjuda på ännu ett mål och det till bortalaget. Sassuolo kvitter genom Magnani till 3-3 i matchminut 89. Precis innan domaren blåser av matchen så får Skriniar sitt andra gula för kvällen och kommer därför att missa matchen mot Parma

I och med poängtappet nu så känns ju scudetton långt borta. Det är synd att en så fin säsong för Inter inte kunde leda till någon inhemsk titel, men lämnar vi landet "stöveln" så har vi ju faktiskt Europa League kvar. Matchen mot Parma på söndag blir ändå en chans för Conte och hans manskap att visa vad de går för. Det här laget har så mycket att ge och har visat det, men jag tror och hoppas att det här bara är en början på framgångsrika år för Nerazzurri.