Postpartita: Inter - Sheriff Tiraspol 3-1

Då var det dags igen! Inter ute i Europa! Nerazzurri klev in med kniven mot strupen i kvällens match mot Moldaviska Sheriff Tiraspol, men denna gång blev vi inte besvikna. En dominant och kontrollerad tillställning slutade 3-1, där siffrorna var i underkant.

Inter kändes stabila och dominanta redan från minut ett. Marcelo Brozovic, Arturo Vidal och framförallt Nicolo Barella styrde och ställde på mittfälltet. Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Federico Dimarco kändes som säkerheten själva och längst fram skapade Edin Dzeko och Lautaro Martinez chanser på löpande band. Visst förväntas det mot ett motstånd mot Sheriff, men att ställa ut skorna räcker inte. Fråga bara Real Madrid.

Simone Inzaghi valde att göra ett par ändringar i startelvan efter helgens förlust mot Lazio. I backlinjen fick Bastoni en välförtjänt vila där Dimarco klev ner till vänster i trebackslinjen. Då Martinez var tillbaka från start klev Perisic ner i sin vanliga wingback position och på mittfältet klev Arturo Vidal in istället för Gagliardini. Enligt mig korrekta ändringar från den gode Inzaghi, som fortsätter imponera på mig.

Första femton minutrarna hände inte jättemycket. Inter kontrollerade bollinnehavet men det dröjde där Dumfries kom till flertalet lägen när han susade fram på sin högerkant, men en kombination av oskärpa och slarv gjorde att den sista lilla biten saknades. Det skulle dröja till minut 33 när Barella slog en hörna som skarvades vidare av Vidal på första stolpen. Längre bak i straffområdet fanns Dzeko som med en fin vänstervolley skickade in 1-0 till Inter. Ett otrologt vackert men framförallt skickligt avslut från våran Edin. Efter det fortsatte Inter kontrollera matchen, där Ivan Perisic kom närmast med ett avslut från distans som Celeadnic i Sheriff-kassen räddade fint.

Starten av andra halvlek blev dock inte som vi ville. I matchminut fick Sheriff en tveksam frispark en bra bit utanför straffområdet. Fram steg Sebastien Thill och knorrade in bollen i Handanovic vänstra hörn. En fin frispark som dock inte kändes otagbar för Samir.
Här fick man en känsla av att det skulle bli som alltid i Europa för Inter, men redan efter fem minuter gav Inter svar på tal. Arturo Vidal kombinerade sig förbi med Edin Dzeko och avslutade intill den närmsta stolpen för att ge Inter ledningen återigen redan i matchminut 58.

Som ett brev på posten kom även Inter andra hörnmål för dagen. Denna gång dök den mäktige Stefan De Vrij upp i mitten av straffområdet och rakade in trean för vårt Inter. Ett viktigt mål som verkligen stängde matchen och gjorde att Inter kunde spela av matchen kontrollerat. Där kände även Inzaghi att matchen var klar, då han först tog av Dzeko och Vidal och ersatte med Alexis Sanchez och Roberto Gagliardini, och kort därefter plockade av Marcelo Brozovic och Ivan Perisic som ersattes av Stefano Sensi respektive Aleksandar Kolarov

Matchen avslutades med en rad chanser för Inter att uttöka segersiffrorna, där Lautaro kom närmast med ett skott i ribban i matchens slutskede. Slutresultatet skrevs till 3-1 och med det en väldigt viktig seger för Inter i jakten på vidare spel i turneringarnas turnering.

Laguppställningar:
Inter: Samir Handanovic; Milan Skriniar, Stefan De Vrij, Federico Dimarco; Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Arturo Vidal, Ivan Perisic; Lautaro Martinez, Edin Dzeko
Sheriff Tiraspol: Celeadnic; Cristiano, Arboleda, Dulanto, Fernando Costanza; Addo, Kolovos, Thill; Castaneda, Bruno, Traore