Stadio Giuseppe Meazza, 2021-12-01 18:30

Inter - Spezia
2 - 0

Postpartita: Inter - Spezia 2-0

Inter gick in i kvällens veckomatch mot Spezia med skyhögt självförtroende efter 4 raka, och tunga sådana, segrar. Det skulle visa sig tydligt även ikväll.

Efter helgens komfortabla 2-0 seger mot Venezia stod denna afton Spezia för motståndet. Spezia, som med nya tränaren Thiago Motta vid rodret, blandat och gett i början av denna säsong. Poängen hade fram tills nu tagits mot sina bottenkonkurrenter. Mot topplagen hade man däremot haft det tuffare, och det skulle visa sig bli samma visa även denna onsdagskväll.

Inter som fortsatte rotera någorlunda i elvan klev in från minut ett och tog tag i taktpinnen och skapade ett tryck mot Spezias straffområde. Det skulle dock dröja till den 36:e matchminuten innan dödläget spräcktes. D`Ambrosio släppte in bollen centralt, Lautaro släppte bollen förbi sig perfekt i steget för Gagliardini som vred in bollen i målvaktens bortre hörn. Ett mål av det högre slaget.

Den andra halvleken blev mer av samma, om inte ännu bättre. Inter dominerade, styrde och satte en enorm press på Spezia, och att det efter 55 spelade minuter endast stod 1-0 kändes overkligt. I minut 58 kom dock nästa mål, denna gång på straff genom Lautaro Martinez efter att han själv skjutit bollen på Jakub Kiwiors arm och domare Ghersini pekat på straffpunkten. Kliniskt och välplacerat sköt Lautaro in straffen otagbart i målvaktens högra hörn.

Inter fortsatte sedan sitt bombardemang av Spezias mål, dock utan att få vidare utdelning, och när domare Ghresini blåste av kvällens tillställning stannade siffrorna vid 2-0.

I en match som Inter på förhand ska vinna 9 gånger av 10 kändes det som man gick in med helt rätt inställning och mentalitet. Man tog tag i matchen från minut ett och släppte därefter aldrig taget. Det är precis så här denna typ av matcher ska städas av. Total dominans och mängder med skapade chanser. Det ända negativa är så klart att slutsiffrorna stannade vid 2-0, men så pass petiga ska vi inte vara.
Nerazzuri kliver i och med dagens vinst upp en poäng bakom serieledande Napoli, dock med en match mer spelad. Fortsätter dock Inter på denna inslagna väg, gissar jag att det gapet är uppätet före nyår.
Nu väntar en tuff men rolig bortamatch mot Roma på lördag. Inzaghi mot Mourinho. LÄR bli hyperintressant.