Lagbanner
2020-12-20 15:00

Inter - Spezia
2 - 1

Postpartita: Inter-Spezia 2-1
Bild från tidigare under säsongen då laget firar ett mål.

Postpartita: Inter-Spezia 2-1

Inter fortsätter vara med i toppen av tabellen då man under dagen besegrade Spezia med 2-0 på Stadio Giuseppe Meazza. Spelet har fortsatt mycket att önska.


Den första halvleken såg ut ungefär så som den första halvleken ofta ser ut för Inter, avslagen. Men trots det så var Inter laget som började matchen bäst och kunde tidigt skapa dagens första chans. Il Toro spelade fram Lukaku som gick för avslut, men en briljant glidtackling från Ismajli gjorde att det hela resulterade i hörna. I matchminut 11 skulle Ashley Young bjuda på en rejäl uppsnurrning av Spezia-försvaret då han stack mellan två motståndare och tvingade Provedel till en kvalificerad räddning. Det var det som skedde i den första halvleken när det kommer till chanser.

Att inte starta med en mittfältare vars primära egenskap är att luckra upp lågt stående försvar kändes märkligt när elvan publicerades. Hade gärna sett Sensi eller Eriksen från start istället för Gagliardini, även om han faktiskt varit bra den senaste tiden, bortsett från idag då inte mycket gick vägen för italienaren. En annan spelare som hade det tufft i den första halvleken var Hakimi. Marockanen visade upp ett dåligt passningsspel och beslutsfattande, något som tyvärr har präglat en stor del av hans första halvår i klubben. 

När sändningen återgick till bilder från Meazza så var det glädjande att se Sensi värma upp och ta del av ett sista taktiksnack innan han byttes in i förmån för Gagliardini. Det skulle inte dröja länge i den andra halvleken innan Hakimi, helt ologiskt sett till prestation, kunde trycka in ledningsmålet efter ett anfall av högsta klass. En längre boll från Young bröstade Lukaku vidare till Il Toro som kunde lägga den i djupet på Hakimi. Ett fint exempel på alla de inblandades egenskaper, känslan från Young, targetspelet från Lukaku, smartheten från Il Toro och snabbheten i Hakimi. Ungefär 20 minuter senare skulle domare Michael Fabbri till slut peka på straffpunkten efter att ha missat det som samtliga Interspelare sett, nämligen en hands på Spezias Nzola. När Nerazzurri får straff så råder det inga tvivel om att Lukaku är mannen för uppdraget och han visade varför när han kyligt placerade in 2-0. 

Trots ledning med två mål så kom aldrig laget upp i nivå, men samtidigt så hotade Spezia inte alls. Laget från Ligurien skulle dock få jubla när Piccoli gled in reduceringen i 94:e minuten, även om det mer var ett tröstmål än något annat.

Inter fortsätter att hänga kvar i toppen utan att leverera på planen. Tre poäng före den gamla damen som fortsatt är den största utmanaren till Nerazzurri i min mening, även om Milan självklart ska tas på fullaste allvar. Vore otroligt fint och spännande med ett titelrace mellan de tre jättarna från nord.

Nu väntar Hellas Verona och Crotone i ligan, två matcher som ska innebära sex poäng. 

Tre heta takes

Fegt komponerad trio på mittfältet

Som jag var inne på tidigare hade jag gärna sett Conte ställa upp med en något offensivare formering av mittfältet. Däremot ska det sägas att det inte blev så mycket bättre med Sensi i trion på mitten heller, men tycker ett topplag som Inter ska våga gå för det och starta med åtminstone en offensiv kreatör på mitten.

Backlinjen fortsätter imponera
Två spelare som ofta får beröm av mig och andra är Lukaku och Barella, något de förtjänar. Spelare som däremot förtjänar betydligt mycket mer än vad de får är giganterna i trebackslinjen Bastoni, De Vrij och Skriniar. Otroligt imponerande insatser i nästan alla matcher den senaste tiden. 

Högerbacksplatsen
Att Hakimi värvades för att vara given ute till höger råder det inga tvivel om, men svaga insatser från honom och oväntat bra prestationer från Darmian har komplicerat det hela. Jag personligen ser Hakimi som en skickligare fotbollsspelare med mycket högre spetsegenskaper, men Darmian är faktiskt den som varit bäst under säsongen. Hoppas Hakimi kommer visa oss vad han går för framöver. 

Forza Inter!

Filip Barkman2020-12-20 18:01:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?