Lagbanner
Postpartita: Inter-Torino 1-0
Dumfries har börjat hitta nätet i blåsvart.

Postpartita: Inter-Torino 1-0

Inter ställdes mot Torino på hemmaplan i den sista matchen för året. Det blev en jämn tillställning där hemmalaget gick segrande efter ett mål i mitten av den första halvleken inprickat av Denzel Dumfries.

Inter hade inför matchen mot Torino radat upp segrar i ligaspelet efter krysset mot Milan. Frågan inför kvällens match var om man skulle fortsätta vinna och därmed ha sju poängs försprång i tabellen. Inzaghi fick klara sig utan avstängde Barella och valde att starta med Vidal på mitten. Andra alternativ hade varit Sensi eller Vecino. Annars var det ett ordinarie lag som inledde matchen på San Siro.

Det var bortalaget som skapade de farligaste möjligheterna under den inledande kvarten. Inter hade problem med Torinos man-man spel och hade svårt att spela sig ur på mitten som man brukar kunna göra. Redan i den sjunde matchminuten skapade Torino ett farligt läge med en nick från en bra slagen hörna. Även Inter hotade på fasta situationer utan att ha den riktiga skärpan. Torino radade upp ett par farliga lägen innan Bastoni fick ett nästintill friläge. Skottet gick dock utanför från mittbacken som hamnade i en något ovan position. Brozovic och fick ett bra läge att skjuta i halvlekens mitt men skottet hotade aldrig på allvar. Istället var det Dumfries som i matchens 30:e matchminut placerade in ett skott i målvaktens högra hörn. Mål för andra matchen i rad för högerbacken som tidigare under säsongen haft svårt att ta platsen från Darmian. Nu visar han att han är ett tydligt alternativ ute till höger och även en spelare som kan bidra med poäng. Lautaro Martinez fick ett riktigt farligt läge i halvlekens slutskede där han rundade målvakten men inte fick till avslutet. Skottet letade sig utanför stolpen och Inter fick nöja sig med en knapp ledning in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken hade Calhanoglu en frispark som kunde haft ett bättre öde. Även Torino hotade från frispark där Handanovic fick göra en räddning i ’målvaktens hörn’. De Vrij stod också för ett märkligt försvarsingripande i en situaiton några minuter senare som höll på att bli kostsamt. Bollen letade sig in i Inters straffområde och Bastoni rensade undan den. Rensningen var dock inte helt kontrollerad och kunde ha hamnat i egen målbur om man hade haft otur. Torino lyckades inte skapa särskilt farliga målchanser under den andra halvleken så ledningen var aldrig riktigt hotad. Inter skapade heller inte särskilt mycket på de kontringar som uppstod. Den farligaste möjligheten till en 2-0 ledning kom i matchens slutskede där inhopparen Sensi hittade en annan inhoppare i Sanchez som prickade stolpens utsida. Matchen slutade dock med en uddamålsseger för Inter som därmed tog sjunde raka segern sedan krysset i derbyt.

Avslutande tankar:

  • Laget håller nollan igen och den totala målskillnaden säger en hel del om vilken imponerande höst det har varit. Man står på +34 där man endast släppt in 15 mål på 19 matcher. Man har dessutom gjort hela 49 mål under dessa. Otroliga siffror om man tänker på att man tappade Conte, Lukaku och Hakimi under sommaren.
  • Sju poängs försprång i ligan där det framförallt är Milan, Napoli och Atalanta som jagar. Juventus återfinns på en femteplats med 12 poäng färre inspelade än ligaledande Inter. Frågan är om man kan fortsätta såhär bra när spelschemat blir svårare?
  • Under de sex kommande ligamatcherna ska man bland annat ställas mot Lazio, Milan, Atalanta och Napoli. Det lär komma en del svar kring hur våren blir under årens första två månader. Ska man rycka i ligan eller kommer det bli en spännande kamp hela vägen in i Maj?

Forza Inter!

Magnus Wecksell2021-12-22 22:12:06

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?