Inter - Torino
0 - 0

Postpartita: Inter-Torino
Godin och D´Ambrosio i duell mot Ansaldi under gårdagens match mot Torino.

Inter gästades under gårdagen av bortasvaga Torino på Stadio Giuseppe Meazza. Återigen var det en match med två olika ansikten i form av två olika halvlekar. En otroligt svag första halvlek följdes upp av en pigg andra halvlek från Inter. Att laget haft det svårt med att prestera i en matchs båda halvlekar under hela säsongen är oroväckande och ett stort motargument till att scudetton ska till Milano nästa säsong.

Inledningen av matchen var rätt jämn. Inter med aningen mer boll, men där Torino och Belotti kändes farligare än Inter. I matchens 17:e minut kunde Torino, via Belotti ta ledningen i matchen och det efter att Handanovic bjudit på en rejäl groda. Efter kallduschen signerad Belotti och Handanovic så var det bortalaget som var närmast att göra nästa mål och Inter ska vara rätt nöjda med att det stod 0-1 i halvtid.

Inter får för tillfället jobba oerhört hårt och mycket för att skapa målchanser. För mig är det obegripligt att Eriksen inte får mer speltid än han får för tillfället. Eriksen behöver spelas in i såväl lag som liga, för den nivå som dansken besitter är det få, om någon, i Inter som besitter. Matcherna utan Lukaku som uppspelspunkt visar hur nyttig och viktig han är för Nerazzurri. Utan att hänga ut för många enskilda individer så finns det ett flertal spelare som jag hoppas inte gör fler framträdanden i den blåsvarta tröjan kommande säsong.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Young kunde dunka in kvitteringen på volley, läckert framspelad av Il Toros panna. Innan man hunnit sätta sig från firandet av kvitteringsmålet så var det dags igen. Denna gång var det Godin som kunde nicka in bollen via ribbans underkant till 2-1. Ett mål som påminde om det första där bollen nickades snett inåt bakåt efter inlägg, för att sedan placeras in bakom Sirigu i bortamålet.

Lautaro Martinez, som fått utstå mycket kritik den senaste tiden både för de svaga insatserna och även för att anfallarens tankar eventuellt redan är någon annanstans, gjorde ett efterlängtat mål för Nerazzurri. Även om målet var turligt då bollbanan förändrades kraftigt, vilket ställde Sirigu, så var känslan att Il Toro behövde få se sitt namn i målprotokollet på nytt. Hoppas det nu kan bli en ketchupeffekt där argentinaren börjar spotta in mål på nytt.

Även om den andra halvleken var bra från hemmalaget så har Torino med en bättre skärpa goda chanser för att göra både ett och två mål. Att Inter ses som en stor utmanare till Scudetton nästa år är befogat. Laget utmanade Juventus och Lazio under stora delar av säsongen, men har slarvat bort alldeles för många poäng under den senaste tiden. Conte har själv uttryckt sitt missnöje mot pannbenen hos flera av spelarna, något som man även utifrån ser i flertalet matcher.

Ska Scudetton hamna i de blåsvarta delarna av Milano nästa säsong så måste man spela bra i matchernas båda halvlekar. Man har inte råd att hamna i underlägen så ofta som man gjort denna säsong. Man måste även kunna stänga matcher på ett effektivare och säkrare sätt.

Trots den svaga formen som Inter är inne i så ligger laget tvåa, en placering som vore fint att avsluta på när säsongen är över.