Lagbanner
Postpartita: Inter - Udinese 2-0
Bild från Correas senaste show, mot Verona borta.

Postpartita: Inter - Udinese 2-0

Joaquin Correa hade show och är tack och lov tillbaka i målprotokollet efter två riktigt fina mål. Uppladdningen inför den viktiga veckan som väntar var viktig, nu gäller det att bygga vidare på det.

Det hände ganska mycket med elvan för Inters del inför matchen mot Udinese. Rotationen var ganska kraftig och Andrea Ranocchia, Milan Skriniar, Denzel Dumfries, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic, Edin Dzeko och Joaquin Correa fick chansen från start jämfört med förra matchen. Starten på matchen var trevande och det var inte förrän Nicoló Barella kom riktigt nära att göra ett riktigt supermål med en volley från långt utanför straffområdet. Bollen studsade på nättaket och ut.

Utöver den målchansen var det nog faktiskt Udinese som hade det bästa i matchen. Men vår mästerlige mezzala skulle få chansen igen, fri med målvakten. Avslutet höll inte särskilt hög klass och Marco Silvestri kunde avstyra faran. Hemmalagets spel blev bättre och bättre för varje minut och många spelare var inblandade i de offensiva situationer som skapades. Men Barella, som var halvlekens stora man, och hans Inter lyckades inte spräcka nollan i den första halvleken.

Inter fick ingen superstart på andra, men efter en kvart fick vi ett efterlängtat mål från Joaquin Correa. Han tog emot en passning från Perisic ute på kanten, gav sig iväg på en dribblingsräd och smällde in 1-0 lågt till vänster. Det var ett mål som påminner oss om Correas kvaliteter som inte alls kommit fram så ofta som man kanske både hade velat och behövt. Udinese hade haft relativt bra koll på Nerazzurri hela matchen men det var ändå rättvist. Mer än 70% bollinnehav och ett tiotal målchanser av varierande kvalitet, till slut kom målet.

Med 22 minuter kvar borde det andra målet ha kommit när Dzeko och Dumfries fick varsin hundraprocentig chans. Men det slutade i ännu ett skitsnyggt mål från Joaquin Correa. Denzel Dumfries skapade oordning på kanten och hittade argentinaren snett inåt bakåt i boxen med en fantastisk pass. Avslutet gick rakt upp i vänster kryss efter att anfallaren tagit ett par extra touch.

Det var det sista han gjorde i matchen. Alexis Sanchez och Arturo Vidal kom in istället för Correa och Calhanoglu. Chilenarna kom in med en fantastisk energi och skapade ganska mycket på kort tid. Men framförallt var det Sanchez som drev på och såg riktigt spelsugen ut. Med tio minuter kvar var det dags för Lautaro Martinez och Stefano Sensi att kliva in. Fem minuter senare var det Dimarco-time när Perisic fick kliva av.

Resten av match spelades av i ett ganska lugnt tempo och det kunde konstateras att Inter gav sig själva chansen att knappa in på Milan näst vecka i ett derby som både måste och borde vinnas.

Tre punkter om matchen

Det visade sig vara ännu en lite tuffare match för Dumfries som trots assisten aldrig riktigt kom in i matchen. Han har verkligen inte hittat in i Hakimis fria roll till höger, men det kanske inte heller är de direktiv han får från Simone Inzaghi. Det är sannolikt så att rollen har genomgått en del förändringar, men ändå. Matteo Darmian borde starta både mot Sheriff och i derbyt.

Hakan Calhanoglu, Marcelo Brozovic och Nicoló Barella hade en riktigt bra match på mitten och dominerade matchen fullständigt. Nu inväntar vi besked kring eventuella förlängningar av Barella och Brozos kontrakt. Enligt många trovärdiga uppgifter är italienaren i stort sett klar för en fortsättning i Inter. Kroaten lockas eventuellt av spel i PSG.

En bra vecka avslutad med två stabila 2-0 segrar mot lag man måste vinna mot. Nu väntar chansen at knappa in mot Milan, i en match mot ett lag som får allting med sig just nu, precis som förra hösten. Och precis som förra säsongen ska Inter sluta ganska bra många poäng före Milan, annars har man misslyckats. Nu gäller det att visa det.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-10-31 14:39:05
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?