Lagbanner
Postpartita: Inter - Venezia 2-1
Dumfries fina inlägg i matchens slutminut var monumental för de tre poängen.

Postpartita: Inter - Venezia 2-1

Inter ställdes mot nykomlingen Venezia på hemmaplan under lördagskvällen. Lagen gjorde varsitt mål under den första halvleken där bortalaget tog ledningen på nick innan Barella kvitterade. Matchen såg länge ut att sluta med ett oavgjort resultat men i den 90:e minuten gick inhoppande Dumfries förbi på sin kant och hittade Dzeko med ett riktigt fint inlägg. Bosniern gav därmed samtliga tre poäng till Inter och bröt därmed sin mållösa svit. 

Första halvlek
Inter ställde upp med bästa möjliga lag mot Venezia efter att ha vilat en rad spelare i veckans cupmatch. Värt att notera är kanske att Darmian gick före Dumfries och Dzeko fick starta istället för den formstarke Sanchez. Bortalaget kom från en väldigt negativ period i ligaspelet där man hade gått åtta raka matcher utan vinst. Matchen inleddes dock ganska trevande från båda lagen. Hemmalaget hade svårt att skapa målchanser från öppet spel. Det var endast vid fasta situationer som det hettade till. Det var dock bortalaget som skulle ta ledningen i matchen. Ett fint inlägg i straffområdet signerat Ampadu hittade Henry som satte pannan till. Nicken var dock rakt på mål och något som Handanovic nog skulle ha kunnat tippa över ribban. Istället hamnade hemmalaget i en tidig uppförsbacke redan i den 19:e matchminuten.

I en match som inte var särskilt ful drog Barella och Bastoni på sig varsin varning redan i den första halvleken, något som skulle leda till att de båda byttes ut senare. Det var just varnade Barella som hittade kvitteringen då han slog in en retur från Perisic i öppet mål. Då återstod det endast fem minuter av den första halvleken, ett psykologiskt viktigt mål. Även om den första halvleken slutade oavgjord så var det Inter som hade såväl bollinnehav som flest avslut. Det var dock aldrig riktigt nära att man gjorde fler mål då man trots det stora spelövertaget inte övertygade helt.  

Andra halvlek
Dimarco ersatte Bastoni tidigt i den andra halvleken. Något som varit tydligt under den första halvan av säsongen är att Inzaghi ser Dimarco som en inhoppare för Bastoni istället för Perisic. Något som skapat en del rykten på transfermarknaden där Inter söker en spelare för vänsterkanten. Tillbaka till matchen så var det inte så att man såg någon stress hos hemmalaget. Man fortsatte att hålla i bollen utan att skapa några riktigt farliga målchanser. När hemmatränaren till slut valde att genomföra flera byten så var det Barella, Martinez och Darmian som fick lämna till förmån för Vidal, Sanchez och Dumfries. Noterbart var att en besviken Martinez fick kliva av medan en för dagen svag Dzeko fick stanna kvar, något som skulle betala sig i matchens slutskede.

Alexis bidrog med en hel del energi som vanligt och skapade en del oreda i Venezias försvar. Det ska dock sägas att bortalaget kämpade otroligt väl för att hålla i poängen och Inter fick slita hårt för att skapa något farligt. Vecino ersatte Brozovic som inte gjorde någon av sina bättre matcher i den blåsvarta tröjan. I matchens sista ordinarie minut gick bollen ut på högerkanten där Dumfries valde att utnyttja sin snabbhet och tog med sig bollen ner mot kortlinjen. Han slog ett utmärkt inlägg som hittade Dzekos panna och bosniern nickade skickligt in ledningsmålet som skulle ge laget samtliga tre poäng. Hela avbytarbänken rusade ner för att fira målet tillsammans med laget. Otroligt viktigt att ta tre poäng när Milan samtidigt ställs mot Juventus i samma omgång. Värt att notera från slutskedet av den andra halvleken var även att Vidal kunde ha utökat ledningen efter en fin kontring där han blev frispelad av Sanchez. Bollen ville dock inte leta sig in, men laget kunde trots detta hålla undan och inhämta samtliga poäng trots att man inte imponerade. 

Avslutande tankar
Laget imponerade inte spelmässigt i afton och det var väldigt mycket inlägg och väldigt lite offensiva ideer. Inzaghi räddas av målet i slutskedet men han ska också ha cred för att han behöll den nickstarke Dzeko trots en lång period utan mål. Även modigt att ta av såväl Barella som Martinez trots att man jagar ett ledningsmål mot en nykomling.

Brozovic såg okoncentrerad ut stundtals och slarvade allt för mycket med sitt passningsspel. Borde nog ha fått lämna matchen tidigare. Är det tränarens brist på förtroende för spelare som Vecino och Vidal som gör att det är svårt att rotera centralt?

Jag skulle vilja lyfta ett frågetecken för anfallssituationen i Inter. Även om Dzeko hittade målet tillslut så har han inte imponerat den senaste tiden. Martinez har även han haft svackor under säsongen och är inte den garant som Lukaku var under förra säsongen. Lägg där till skadan på Correa (som inte heller han varit särskilt imponerande inledningsvis). Tur är dock att Alexis Sanchez ser ut att börja hitta tillbaka, frågan är dock om han får hålla sig skadefri? Mål från andra lagdelar har stundtals räddat anfallarna men nu gäller det att kliva fram och leverera när de svåraste matcherna för säsongen står på tur.

Forza Inter!


 

Magnus Wecksell2022-01-22 20:37:39

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?