Lagbanner
Postpartita: Internazionale - Real Madrid 0-2
Det blev ingenting ikväll heller för Inter i Champions League.

Postpartita: Internazionale - Real Madrid 0-2

Real Madrid kom till Giuseppe Meazza med ett relativt dåligt lag, men hade inga problem att avfärda ett givmilt Inter. En tidig straff emot och ett tidigt rött kort gavs bort som det vore en gåva och efter det var matchen aldrig särskilt spännande. Inter är nu förmodligen utslagna ur Champions League. 

Inter ställde upp med sin bästa möjliga elva, förutom att Roberto Gagliardini startade. För balansens skull kan man kanske acceptera det just i den här matchen mot ett av världens bästa mittfält. Det började illa med en straff för Real Madrid i den 5:e minuten, en mycket billig sådan. Det var tveksamt om Nicoló Barella ens rörde sin motståndare. Det blev mål på straffen genom Eden Hazard. Slarvigt av Barella om det var en touch, dåligt av domarna om det inte var en sådan. Mer än så finns det inte att säga.

Relativt stora oddsfavoriter var Inter inför matchen. Redan första kvarten var det tydligt varför det var helt orimliga förväntningar att ha på laget. Internazionale är ett världsklasslag, men bara i de andra halvlekarna av fotbollsmatcherna man spelar. Aldrig i den första. Möjligtvis undantaget matcherna mot Real borta och Shakhtar borta. Två matcher där man förtjänade mer än man fick, liksom premiären mot Gladbach. Men i den första halvleken såg man inget av det som gör Inter bra och speciella. 

Inter kom in i matchen mer och mer, men man såg inte särskilt tydliga tecken på att det skulle bli en massa mål för hemmalaget. Laget såg dock inte så bekväma ut med hur de skulle spela utan mycket skedde via improvisation och intuition. Defensivt såg organisationen inte bra ut. Om det är ett problem som sitter i attityden eller i deras egna upplevda osäkerhet, det är svårt att säga.

Men Antonio Conte har inte gjort laget ett dugg bättre än förra året, snarare sämre. Trots stora pengar i värvningsbudget. Achraf Hakimi har inte gjort en bra match sedan matchen mot Benevento i andra omgången och det var den 30:e september. Arturo Vidal har varit sådär, men alltid tappat huvudet när han väl har haft en bra match. Ivan Perisic är som väntat inte perfekt i sin roll och förtjänar att spela i sin riktiga roll någon annanstans. Där ligger inte problemet hos kroaten, enligt mig.

Alexis Sanchez är en habil spelare som duger till back up, den enda värvningen som inte slagit fel hittills. Det skall dock sägas att jag tror väldigt starkt på Achraf Hakimi, men jag ljuger om jag säger att det ser bra ut. Arturo Vidal gjorde bort sig som vanligt efter att ha fått två gula kort för att ha protesterat mot att inte ha fått straff, en straffsituation som var långt ifrån självklar men om den första var straff i början av matchen förstår jag att man säger ifrån. Chilenaren förstörde allt hopp som Inter fortfarande kanske någonstans hade kvar. VI vet inte vad han sa och kommer nog heller aldrig att få veta det. Men det var otroligt korkat oavsett. 

Det vore direkt oseriöst om han inte fick sitta av några ligamatcher efter detta tilltag. Real Madrid red ut den första halvleken enkelt efter att ha fått ett numerärt övertag både i antalet spelare på plan och på resultattavlan till skänks efter två pinsamma situationer.

I halvtid fick Lautaro Martinez och Alessandro Bastoni lämna planen och Danilo D’Ambrosio och Ivan Perisic äntra planen istället. Inter ville ha ännu en straff i minut 53, efter att Gagliardini blivit neddragen i gräset av en Real Madrid-spelare. Men VAR bedömde inte heller det som straff. Något man förstås får köpa. Men Inter försökte anfalla en del i början trots en man mindre och det såg faktiskt ganska bra ut. Man kan inte säga annat än att Inter faktiskt såg bra ut när man gick över till 4-4-1 som det verkade. Rodrygo skulle dock döda allt hopp för Inter direkt efter att ha kommit in på plan. En målchans och en straff räcker för ett lag som Real Madrid.

Vad händer nu?

Jag tror nästan aldrig på att sparka tränaren, men den här säsongen har varit en ren katastrof för en titelfavorit. Solklar favorit att gå vidare som åtminstone tvåa i gruppen och en av två favoriter till ligatiteln. Allt kan hända i ligan, men det har redan blivit alldeles för många matcher utan seger. I Champions League har man förtjänat mer än man fått i varje match tills nu, som jag diskuterade tidigare i texten. 

Men det krävs en stor självrannsakan från laget och klubben nu. Ingen och inget utom Lukaku funkar som det skall, Nicoló Barella hade en riktigt svag inledning och bjöd Real Madrid på en biljett in i matchen. Man kan inte luta sig mot att man skapar mycket chanser och i stunder spelar bra, för det ger inga resultat. Klubben MÅSTE säga till på skarpen, vad det än ger för resultat. Om det blir så att man går skilda vägar med Antonio Conte eller ej, det får vi se.

Det har blivit lite för många poängtapp på bara två månader, mot Parma, Milan, Atalanta, Real Madrid x2, Mönchengladbach, Shakhtar Donetsk och Lazio. I några matcher förtjänade man mer än vad man fick ut i resultatväg, men det finns definitivt också matcher där man kan peka på att man tog fler poäng än vad man egentligen förtjänat. Fiorentina och Torino, exempelvis.

Det finns ganska lite positivt att se fram emot för en Interanhängare just nu. Efter att man inför säsongen, lite motvilligt, tvingats höja förväntningarna rejält. Det har lett till att hösten 2020 har blivit en höst av lidande i mångt och mycket. Det känns inte ens bättre än något av de andra tio åren sedan trippeln. Och det av den enkla anledningen att man faktiskt har sin bästa trupp sedan 2010 men ändå är det ingen större synlig förbättring i det stora hela. Två förluster mot detta Real Madrid är direkt pinsamt, två kryss mot Mönchengladbach och Shakhtar är ännu mer pinsamt. 

Just nu känns allt nattsvart. Självförtroendet är kört i botten inför mötet med Serie As bästa lag spelmässigt. Tillsammans med Milan även resultatmässigt. Som om det inte vore nog att Sassuolo redan är mardrömsmotståndare nummer ett för Nerazzurri. Vi får väl se till helgen vad som händer, men redan nu är säsongen misslyckad för Antonio Contes Inter. Det enda som kan rädda det är en ligatitel som på förhand såg sannolik ut, men desto mindre nu.

Man kommer förmodligen att kunna ta sig förbi Milan, Sassuolo och kanske Atalanta i tabellen, frågan är vilka andra lag som klamrar sig fast i toppen. Just nu är varje poäng en bonus så ligatiteln känns inte som ett relevant diskussionsämne. Men det är det enda som kan rädda säsongen. Efter två månader av seriespelet så har ingen av Atalanta, Juventus och Inter levererat på topp. Det är det som talar för deras fördel också. Det finns minst en växel till i alla tre lagens växellåda. Och då har Inter december framför sig.

De som vet, de vet. 

Grattis till Real Madrid och Borussia Mönchengladbach som förtjänar slutspelsplatserna. 

Med anledning av att jag redan har utvecklat alla mina tankar kring säsongen hittills ovan, så utgår "Tre heta takes" idag. 

Men det är ändå bara en höst av fotbollsmatcher vi snackar om. Fotbollen vore inte vad den är idag utan en viss argentinsk trollkarl. Imorgon hyllar Interredaktionen Diego Armando Maradona, 60 år som lämnade oss idag. Rättare sagt vill vi hylla honom varje dag för allt han gjort för vår älskade idrott.

Tack, Diego. 

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-11-25 22:53:58
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?